MENU

В Лавре опять скандал: с должности пресс-секратаря увольняют принципиальную Марину Ситник

394 0

Прес-секретар Нацзаповідника у Лаврі Марина Ситник - зайняла принципову, професійну позицію у відстоюванні інтересів колективу Заповідника. Не втручаючись у внутрішні чвари. Працювала на імідж Лаври. За що і отримала "покращення" - напівзаконний перевід на посаду касира...


Журналістська спільнота протестує! 


Марина - чесна людина, міцний професіонал, на відміну від нинішніх керманичей Лаври, до діяльності яких давно повинна придивитися прокуратура...


Вимагаємо особистого втручання Міністра культури! 


Журналісти не дадуть так принизити колегу!

Неформальна група "Союз вільної преси"

До відома:

 

 Угрупування, яке засіло у символі України - Нацмузеї у ЛАВРІ, взагалі втратило інстинкт самозбереження! Менеджери екс-міністра Кулиняка! Те упосліджене нещастя громадськості вдалося скинути! Але, воно руками своїх "посіпак-менеджерів" звільнило понад 300 співробітників музеїв у Лаврі, Софії Київській, Переяславі... Це, в основному, жінки передпенсійного віку. Там жах! І інфаркти, інсульти, серцеві напади...

 

 Принципові музейники згуртувалися і дали нерівний бій тому діячу. Ні на що не сподівалися. Просто боролися. Без піару і героїв. Перемогли. Скинули. Але, посіпаки залишилися!

...У Лаврі брутально звільняють керівника прес-служби заповідника Марину Ситник. Запропонували посаду касира. Не поступилася принципами... Закликаємо колег-журналістів підтримати Марину, розібратися в ситуації, звернутися до Мінкульту! 

 

 Подробиці у самої Марини через Фейсбук. Час зрозуміти, кому належить влада і в Лаврі, і в Софії... 

 

Прикметно, що на початку 2012 року, Генеральним директором Заповідника було чомусь призначено молоду лікарку-кардіолога, яка до приходу в Мінкульт аж на посаду Заступника Міністра культури (!) жодного дня у тій сфері не працювала! Після протестів, опинившись у Лаврі, вона розпочала чи не найганебніший період в історії Заповідника, що є духовним символом України у світі. Десятками звільнялися професіонали музейної справи. На їх місце призначили людей, деякі з яких не можуть навіть оприлюднити офіційної біографії, нічого не повідомляючи про освіту!

 

Вибухнув корупційний скандал - одна з нових заступниць Національного заповідника(!), колишня фотомодель, що знімалася оголеною для еротичного журналу, заявила про дачу хабаря у 50 тисяч доларів, за призначення на посаду!

 

Лише після особистого втручання керівника Уряду України, скандальні особи залишили Лавру.

 

У пожежному порядку, екс-міністр, ігноруючи всі нормативи та інструкції, призначає Гендиректором заповідника науковця з Чернівців, що має незначний досвід керівництва провінційного заповідника.

 

Його Першим заступником залишається бізнесмен з бурхливим минулим, що боїться оприлюднити власну біографію та нічого не повідомляє про освіту. Ходять чутки про навчання не то у ПТУ, не то у сільгосптехнікумі. Роль цього чоловіка у Заповіднику планетарного рівня, заслуги, за які він опинився на такій високій посаді, ймовірно повинні дослідити правоохоронні органи.

 

Ще одна Заступниця - випускниця бухгалтерського технікуму та Чернівецького університету, теж невідомо за що і дякуючи кому, керує у Нацзаповіднику, до того не працюючи у культурі, не маючи досвіду управління таким великим і складним музейним колективом.

 

У науковому колективі Нацзаповідника, який є флагманом музейних досліджень, росте напруженість, виникають конфлікти. Преса висвітлила скандальний факт повернення еротичної фотомоделі до Заповідника, вже у якості радника директора! Громадськість обурена!

 

Тепер маємо факт демонстративної розправи над прес-секретарем Мариною Ситник.

 

Сподіваємося, новий Міністр культури України Л.М.Новохатько, зуміє розібратися у ситуації, створивши компетентну комісію для перевірки реального стану справ як у Лаврі, так і Софії Київській!

 

Вже очевидно, що повинні бути кадрові висновки! Скандали у святинях українського народу час припинити! Адже, це завдає непоправної шкоди як іміджу керівництва держави, так і всієї України!

 

Віктор Тригуб

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини