MENU

«Оппозиция — не какая-то инопланетная сила. Это люди», - Анатолий Гриценко

927 1

В феврале мы собирали вопросы от участников нашего сообщества с целью задать их видному украинскому политику Анатолию Гриценко.


И вот, у вас есть возможность получить ответы на все вами заданные вопросы.
Читайте, обсуждайте, не оставайтесь равнодушными.

 

Раздел «Оппозиция»

 

protyv_vsih  «Дело Тимошенко» - это действительно расправа над политическим опонентом или же тут идет «игра на фортепиано в две руки» - Тимошенко и Янукович совместно и планомерно двигают Украину в объятия России?


Гриценко: Це – помста і розправа над політичним опонентом.

misha591 Що для Гриценка на даний час важливіше: власні амбіції, чи зміщення Януковича і Пр від влади? Чи не вносять його (Гриценка) деякі заяви щодо опозиції розкол у цей і так не надто сильний табір?


Гриценко: Для Гриценка найважливіше – не тільки відсторонення Януковича і ПР від влади, а й прихід до влади нових людей, які проводитимуть принципово, якісно іншу політику. 

frankensstein Хотелось бы узнать, почему оппозиция абсолютно не поддерживает активистов в Донбассе и не ведет в этом регионе практически никакой деятельности. Все очень беззубо и неінтересно.


Гриценко: Опозиція – це не якась інопланетна сила, яка приземлилася у Донбасі на НЛО. Це люди, які проживають у регіоні. В регіоні, який протягом останніх десятиріч, делікатно скажу, не дуже відзначався покликом до свободи і верховенства права. Тут головні проблеми.

dzunio_jun якщо сьогоднішня влада, скажем так, не оптимальна у відстоюванні проукраїнських інтересів її громадян - то що заважає пану Гриценку посилити боротьбу з існуючим станом речей?


Гриценко: Пану Гриценку нічого не заважає, а Вам?

dzunio_jun Ваша недавня «миздобульська» позиція привела до масового розчарування посполитих українців в своїх помаранчевих лідерах....Чи відчуваєте ви хоч крихту провини за існуючий стан речей?


Гриценко: Не відчуваю, жодним чином. План дій, з яким Віктор Ющенко йшов на вибори, я виконував і продовжую виконувати зараз. Попри те, що самого Ющенка він вже давно не цікавить.

dzunio_jun Ччи підтримує пан Гриценко мою позицію сьогоднішньої громадської пасивності. Я підтягнусь до боротьби спротивом владі лишень тоді -коли славні пани-депутати відірвуть свої дупи від мяких крісел і самі вийдуть на протистояння із системою, яку вони породили.....
тобто лишень тоді коли пан Гриценко особисто отримає копняка від якось сержанта з «Беркуту
»...


Гриценко: Боже, який примітивізм  Оце й весь Ваш спротив «злочинній владі»?

nazavzhdy Шановний п. Анатолію! Під час минулої президентської виборчої кампанії Ви, як кандидат у Президенти, на ток-шоу Шустера неодноразово ставили в приклад політику В. Путіна, а також використовували агітаційні плакати з написом «Наш Путін». Отож запитання: чим саме Вам так близький і чим Вас приваблює В. Путін та його політика?
Гриценко: Ви нічим не обкурилися?

nazavzhdy Як відомо, на виборах президента-2010 у другому турі Ви не підтримали жодного кандидата (ані Януковича, ані Тимошенко). Порівняли вибір між Ю. Тимошенко і В. Януковичем – як вибір між миш’яком та ціаністим калієм. 


Звідси запитання: то хто Ю. Тимошенко (№1 виборчого списку, за яким Ви балотувались) – миш’як чи ціаністий калій?


Гриценко: Доведеться нагадати Вам події того часу. В Україні розгорталися дві «афери століття», які спричинили багатомільярдні втрати для народу і держави, – це Тендерна палата і РосУкрЕнерго. Представники першої сиділи у фракції Юлії Тимошенко, представники другої – у фракції Віктора Януковича. Принципової різниці «миш’як чи ціаністий калій» я в них не бачив. Зараз ситуація інша. У виборчому списку ВО «Батьківщина», який очолила Юлія Тимошенко, представників Тендерної палати вже немає. Вони тепер сховалися у фракції Партії регіонів. 

nazavzhdy Перед виборами президента Ви написали і презентували т.з. «Конституцію Порядка», в якій президент безпосередньо очолює Уряд, призначає членів Кабміну тощо. Чи не вважаєте Ви, що подібна «Конституція Порядку» підштовхує країну до авторитаризму та концентрації влади в одних руках? (У США, де Президент безпосередньо очолює Уряд, є маса запобіжників: федеративний устрій, парламентаризм, правова держава, Верховний Суд, громадянське суспільство тощо). 


Гриценко: Не вважаю. Крім зазначених Вами положень у тому проекті передбачено серйозні механізми стримування і противаг, аби ефективність президентської влади не перетворилася на авторитаризм, тим більше – на диктатуру. Почитайте уважніше той документ.

nazavzhdy Чи не вважаєте Ви популізмом власні пропоцизії: відновлення смертної кари, виступи проти ринку земель сільгосп. призначення тощо? Адже Вам добре відомо, що смертна кара протирічить нашим зобов’язанням перед Радою Європи, і не лише перед цією організацією. Також, гадаю, Вам добре відома ситуація навколо земель с/г призначення.
Гриценко: Шановний, ну знову біда. Ніколи не виступав за повернення смертної кари. Тим більше, при нинішній судовій системі. Схаменіться! 

dniprovska Шановний Анатолію Степановичу. Мене, як і багатьох інших свідомих громадян дуже засмучує слабкість, роз'єднаність та неефективність опозиції. Особливо Об'єднаної Опозиції, до якої Ви належите. Ви багато говорите про необхідність нової стратегії, нової кадрової політики. Що на Вашу думку заважає опозиції діяти більш консолідовано й ефективно? 


І в чому, власне, полягає принципова відмінність між ПР і ОО (крім вишиванок, проти яких Ви виступаєте:) ?


Гриценко: Краще скажу про те, в чому мала б полягати ця принципова відмінність: опозиція має шанувати, пропагувати і власним прикладом підтверджувати інші, ніж команда Януковича, життєві принципи й цінності. Якщо це справді буде переконливо, тоді з’являться і стратегія, і тактика, і нова кадрова політика. Головне – був би у суспільстві запит на нові цінності. Реальний, а не декларативний. 

god_sersy Готова ли нынешняя оппозиция, сейчас или в перспективе пойти на жесткую конфронтацию ( не считая вооруженного мятежа) с властью, и каковы ваши прогнозы на 2015 год.


Гриценко: Думаю, готова. Але це залежатиме від готовності мільйонів людей поборотися за самих себе. І «прогнози на 2015 рік» від цього ж залежать. 

barbuljak Анатолий Степанович как вы ощущаете себя как сын заслуженного бойца Красной армии, когда почитаете бандеровских нацистов и всякие там СС Галичина.


Гриценко: Я – свободна людина, спроможна сприймати історію не лише за радянськими підручниками. 

jabogdan Пане Гриценко, Ви звинуватили своїх колег по опозиції в порушенні dress code написавши:


«Вишиванка зранку до вечора, що прикриває годинник за $30000, страусячі туфлі на ногах, куртка за $80000, дорогий Mersedes, охоронці навколо, й голова пуста або ще гірше – з брудними помислами?»


Назвіть будь-ласка прізвища усіх цих своїх колег по опозиції, володарів дорогих речей, а то якось не гарно чоловіку поза очі пліткувати.


Гриценко: Якщо Вас справді цікавлять прізвища, то Ви їх знайдете у телевізійних репортажах з кулуарів парламенту, або в таблоідах, на сайтах. А тим, кого журналістська камера ще не встигла зафіксувати, радив би залишити свої аксесуари в стилі luxury вдома і не дратувати людей.

nehrebeckyj 1) Анатолію Степановичу, Ви так бурхливо й натхненно протестуєте проти гасла «Україна для українців»... А якби Ви, боронь Боже, стали Президентом України, то яке місце відвели б у ній українцям?


Гриценко: Бурхливо і натхненно – це Ви, мабуть, про себе. А «якби, боронь Боже, став Президентом», то Україна Гриценка принципово відрізнялась би від України Януковича, і в ній гідно жили би усі українці, представники всіх націй і народностей, які формують українську політичну націю. 

nehrebeckyj 2) Звенигородщина - рідна земля багатьох видатних людей. Тарас Шевченко, Юрій Тютюнник, Агатангел Кримський, Василь Шкляр, Ви з Кармазіним... Недалечко - батьківщина Сергія Єфремова, Сергія Головатого... На жаль, деякі з цих людей, скажімо, Тютюнник, Головатий, стали ренегатами, пішли служити ворогам. Вам ніде не муляє ренегатський камуфляж?
Гриценко: Не муляє.

vasovll Ваша думка про партію «Свобода».


Гриценко: У Програмі партії «Свобода» є положення, які я поділяю, і саме з цих питань ми спільно працюємо в опозиційному таборі. У Програмі і в ідеології партії «Свобода» є положення, які я не поділяю і ніколи не поділятиму. 

vasovl Цікаво почути Ваш прогноз з приводу долі Юлії Тимошенко.
Гриценко: Доки Янукович при владі, її доля буде сумною. Але Юлія Тимошенко – сильна особистість, і вона витримає цей іспит долі.

vasovl У випадку найгіршого із варіантів розвитку подій, тобто виходу Тимошенко із політики, чи збережеться Батьківщина як партія? Хто може стати лідером партії у такому випадку, на Вашу думку звісно?


Гриценко: Мені важко уявити, щоб Юлія Тимошенко відійшла від політики. Лідером партії «Батьківщина» буде вона і ніхто інший. 

vlasv Собирается ли оппозиция и Гриценко лично научить «Свободу» уму-разуму,что бы они не препятствовали во Львовской и Франковской областях началу работ по добыче сланцевого газа компанией Шеврон?


Гриценко: «Свобода» публічно заявила свою позицію: 1) вони підтримують видобуток сланцевого газу, що сприятиме енергетичній незалежності України; 2) вони наполягають на екологічному обґрунтуванні видобутку; 3) їх турбує, що у підприємство, яке видобуватиме газ, якимось чином пролізла Сім’я і отримала там свою долю. Ці позиції я також поділяю.

Вопросы, связанные с МО и военной тематикой.


vasovl Цікава Ваша думка як людини що обіймала пост міністра оборони, чи здатна, гіпотетично, Україна витримати російську війскову експансію на кшталт вторгнення РФ у Грузію. 


Гриценко: Якщо «на кшталт», то конфлікт такої інтенсивності Україна локалізувати здатна.

vasovl На Вашу думку, який загальний стан справ в українських збройних силах? Чи поліпшився він із 2004? Погіршився? Залишається таким же, як був?
Гриценко: Погіршився, дуже значною мірою погіршився.

jonathan_simba Последнее время в американской прессе появляется много публикаций относительно применения американскими военными на территории других государств беспилотных летательных аппаратов с целью уничтожения лиц, которые якобы подозреваются в террористической деятельности и представляют угрозу США. Ваше мнение: насколько это правомерно и какие вы видите перспективы сотрудничества Украины и США в этой сфере?


Гриценко: Питання правомірності Вами поставлено справедливо. Через це час від часу вже виникають конфлікти у відносинах. Приміром, між США і Пакистаном. 

utverzhdont А вот скажите, если войска Газпрома под командованием Ё****о Путина до*бутся до Украины, какой процент украинских вийскослужбовцив перейдёт на сторону вышеозначенного Путина? Ведётся ли прогнозный учёт, работает ли военная контрразведка, и вправе ли мы, честные белые расисты, надеяться на настоящую войну, или Ё****й Путин опять всех просто купит?


Гриценко: Навчитеся формулювати питання без мата – відповім.

mamuda Вы занимали ответственный пост Министра Обороны Украины.


Скажите, какой должна быть современная армия Украины и почему?


Гриценко: За принципом комплектування армія має бути контрактною. Пріоритетом розвитку я би визначив засоби розвідки (попередження конфлікту в десятки разів дешевше, ніж їх локалізація), авіацію і сили протиповітряної оборони, засоби протидії кібернетичним атакам і сили спеціальних операцій (для проведення ефективних асиметричних дій проти агресора, який має сильнішу армію).

gross_russiche Сколько, по вашему мнению, способна продержаться украинская армия в случае полномасштабного конфликта с ВС РФ? Менее суток, или все-таки подольше порыпается?


Гриценко: А скільки, згідно Ваших сценаріїв, «порыпается» Російська Федерація, не рахували?

gew36 Шановний Анатолію Степановичу. Яке ваше ставлення до діючого та попереднього міністрів оборони України, та їх дільності на цих посадах? 


Гриценко: Ніяке – я не бачу діяльності.

gew36 Чи прокоментуєте ситуацію з фахівцями Укрспецекспорту яких було затримано у Казахстані у розрізі неконкурентної боротьби за ринок ремонту озброєння та військового спорядження? 


Гриценко: А що тут коментувати? Було повідомлення про їхнє затримання за дачу хабара в особливо крупних розмірах. Якщо цей факт буде підтверджено – понесуть відповідальність згідно закону. 

gew36 Чи не вважаєте Ви усунення з керівництва Укроборонсервісу Шарапова О.М. та його заступників помилкою керівництва в угоду «молодій Донецькій команді»?


Гриценко: Проблема набагато ширша. За останні кілька років і в оборонно-промисловому комплексі, і в сфері продажу зброї відбулася «зачистка» практично всіх, хто мав знання, досвід і державницьку позицію.

gew36 Які перспективи має сучасний ВПК у теперішній час в Україні у розрізі ремонту, налагодження та подальшого продажу спорядження з Угорщини, Румунії та інших подібних країн. Чи може це посприяти зросту завантаження підприємств ВПК та збільшенню робочих місць?


Гриценко: Може. Якщо поставити таку мету, а не лише - власне збагачення. 

gew36 Яке ваше ставлення до майбутнього скорочення штату кадрових військових, при тому що вони так і залишились не забезпечені житлом?


Гриценко: Яке моє ставлення? Таке ж, як і Ваше.

god_sersy Как вы считаете нынешняя реформа армии и ее перевод на контрактную основу осуществляется для создания армии подавления гражданского неповиновения?


Гриценко: Перше: ніякого переведення армії на контрактну основу комплектування зараз не здійснюється – одні балачки. Друге: для вказаної Вами мети більш ніж достатньо сил внутрішньої безпеки, підпорядкованих іншим відомствам. 

ukraine2world В то время, когда вы были министром обороны, отмечался ли хоть на каком-то уровне День украинского казачества и День основания УПА? Как вы относитесь к тому, чтобы День украинской армии отмечался 14 октября, а не 6 декабря, 23 февраля или в другие дни?


Гриценко: Відзначався, кожного року. Своє слово у дискусії щодо дня Збройних сил України мали би сказати насамперед історики. Я переконаний, Україна не повинна культивувати поразки. Навпаки, пропагувати переможні сторінки своєї історії. І відзначати дати державних свят, виходячи саме з цього.

perepertoz 1) Как бывший министр обороны, жалеете ли о чём, что сделали, будучи министром? Нет ли желания что-то переделать или сделать по-другому ?


Гриценко: Заднім числом ми завжди розумніші  По суті – зробив би те саме. Напевно, вніс би певні корективи у кадрові призначення.

perepertoz Если будет такая возможность - снова стать министром обороны, согласитесь ли Вы? Если да - то какие планы работ на этом посту ?


Гриценко: Якби мріяв про цей пост, то став би міністром і зараз, при Януковичу. Доки президентом буде Янукович – будь-які призначення на пости у виконавчій владі я для себе виключаю. А далі побачимо. 

perepertoz Какое у Вас мнение по базе ЧФ РФ в Севастополе? Не угрожает ли она «национальной безопасности и обороны Украины» (или это наоборот - залог стабильности в регионе) ? 


Гриценко:Україна спроможна забезпечити стабільність у цьому регіоні самостійно, без чужих військових баз, які лише створюють напругу і проблеми.

perepertoz Понятно, что есть множество родов и видов войск, но если выбирать одно, из тех, которые есть сейчас в стране, и имеют научно-производственные мощности - какое бы Вы выбрал для приоритетного развития ?


Гриценко: Сили спеціальних операцій, здатні діяти мобільно, ефективно як на власній, так і на чужій території.

surikat13 1. Чому Гриценко критикував Ющенко за переформування Внутрішніх Військ у Національну Гвардію у 2007 році, адже ВВ у складі МВС - це звичайнісінькі карателі?
Гриценко: На той момент Віктор Ющенко хотів підпорядкувати собі безпосередньо чотири силових структури: внутрішні війська (під виглядом Національної гвардії), прикордонні війська, війська урядового зв’язку, а ще – Президентський полк, який перебуває у складі Збройних сил. Наш Комітет з нацбезпеки і оборони і парламент в цілому такого не дозволив. І правильно зробив.

surikat13 Чому Гриценко не доклав жодних зусиль по модернізації авіа та морських флотів, адже 70% припадає на світовий океан а повітряний простір взагалі дублює землю?


Гриценко: Дурниця.

surikat13 Чому Гриценко не доклав жодних зусиль по покращенню умов несення служби солдатівконтрактниківофіцерів, наприклад зараз солдат має змогу помитися лише раз на тиждень?


Гриценко: Ще одна дурниця.

surikat13 Чому Гриценко не доклав жодних усиль по покращенню військового єкіпіювання, адже солдати до сих пір не мають ні нормальної форми ні нормальної спідньої білизниносків ні нормального взуття?


Гриценко: І ще одна дурниця.

surikat13 Чому Гриценко не доклав жодних зусиль до покращення роботи служб забезпечення та логістичних служб?


Гриценко: Шановний, хіба я Вас десь дверима у приймальній прищемив? 

tallfat Як Ви оцінюєте свою діяльність на посаді Міністра Оборони? Досягнення, помилки?


Гриценко: Діяльність була послідовною, прозорою і ефективною. А якщо врахувати вкрай складні політичні й економічні умови – то дуже ефективною. Помилки? Принципових не було, жодної. Дрібні були, але їх вчасно виправляв.

tallfat Оцінить, будь ласка, поточний рівень боєздатністі російської армії. 


Гриценко: Перефразую відомий вислів Бісмарка: рівень боєздатності російської армії трохи вищій, ніж про нього говорять журналісти і набагато нижчий, ніж вважає керівництво російської держави.

tallfat Чи має будь-які перспективи український аерокосмічний комплекс?


Гриценко: Має. За умови проведення відповідальної державної політики.



Общие вопросы


tallfat Хто буде наступним президентом країни? 


Кличко - єдиний «прохідний» кандідат з опозіційного флангу, чи ще хто-небудь має реальні шанси?


Гриценко: Мене більше цікавить, яким буде наступний президент країни, якими будуть його життєві цінності, чи матиме він адекватний професійний рівень, стратегічне бачення розвитку України, чи достатній в нього світогляд, аби бачити проблеми Європи і світу через призму інтересів України, і чи достатній життєвий досвід і вміння, аби впровадити задумане у життя. Оце для мене набагато важливіше, ніж прізвище.

oadam Всі, хто хоч трішечки знайом з Вами, відмічають Вашу прагматичність та небиякі аналітичні здібності. До цього ж Ви офіцер, а військові дуже не люблять програвати. 
Скажіть, будь ласка, навіщо особисто Вам треба було балотуватись на посаду Президента України, якщо було очевидно, що Ви приречені на поразку?


Гриценко: Для того, аби дізнатися: а скільки громадян України шанують оту «прагматичність та неабиякі аналітичні здібності», а ще – тверді життєві цінності й моральні якості? На той момент таких виявилося 296 тис. людей. За даними останніх опитувань їх вже 800 тис. - із 36 млн. виборців. Небагато, але це вже крок вперед.

i_vasilevsky Гриценко не стыдно за тех одиозных персонажей из числа его представителей в регионах, которых он привел во власть во время президентской избирательной компании?


Гриценко: На виборах 2010 року переміг не Гриценко, а Янукович. Тож, усіх, кого Ви бачите зараз у владі, привів він, а не я.

perepertoz Можно ли разрешить к продаже/хранению/ношению и т.д. населению короткоствольного оружия (чтобы далеко не ходить за примерами - как в Молдавии) ?


Гриценко: З одного боку, потреба така є, оскільки правоохоронні органи захистити людей не спроможні. З іншого боку, психологічно травмоване і соціально знедолене суспільство навряд чи забезпечить належну культуру ставлення до зброї. Навіть в усталених демократіях час від часу відбуваються трагічні події, коли гинуть десятки людей і дітей… 

iskra75 чому, окрім нього самого, у партії немає жодної публічної особистості? чи не варто партії зайнятися активнішим самопіаром, чи, можливо, навіть ребрендинґом: адже це єдина сила, яка ще дотримується якихось принципів?


чи здатен він на роль українського Піночета у нинішній ситуації?


чи стане армія на боці народу у разі протистояння між ним та владою?


Гриценко: Члени партії «Громадянська позиція» представлені в радах різних рівнів – в обласних, районних, міських, сільських і селищних радах. Не всіх цих людей Ви маєте змогу бачити на екранах. 


А щодо Піночета – Ви з усіма аспектами його діяльності знайомі й всі наслідки сприймаєте як виключно позитивні? Можливо, інші державні діячі могли би для Вас слугувати прототипом для виправлення нинішньої критичної ситуації в Україні? Досвід прискореного розвитку Сінгапуру під керівництвом Лі Куан Ю чим Вас не влаштовує? 
Щодо армії? І армія, і міліція – усі будуть з народом – коли з’явиться народ. Коли захищати свої права на вулиці вийдуть 300-500 тис. Тоді протистоянь не буде. 

nazavzhdy Шановний п. Анатолію, Ваша родина придбала ділянку землі в Конча-Заспі, побудували там будиночок та інші цікавинки… Але – чи не порушується Вами закон? Адже за законом заборонено забудовувати ділянки, які безпосередньо межують з водою. 
http://dusia.telekritika.ua/krasota_i_dobro/11214


Гриценко: Я щасливий, що ми придбали і ділянку, і недобудований будинок ще у далекому 2003 році, коли моя родина не мала жодного відношення до державної служби. З тих пір розміри ділянки не збільшилися, порівняно з попереднім власником, ні на квадратний міліметр.

vitaly Приводит ли демократия к доминированию во власти социал-популистов (обещающих избирателям побольше халявы), а оно, в свою очередь - к коллапсу экономики?


Гриценко: Призводить. І ця негативна тенденція поширюється в усьому світі.

vitaly Не кажется ли вам, что чем выше налоги, больше бюджетные расходы и масштабнее регулирование экономики государством, тем меньше у людей мотивации работать и больше мотивации присосаться к бюджету и поучаствовать в управлении потоками чужих денег, насильно отнятых госмашиной у работающих налогоплательщиков? Что со всем этим можно сделать, если учесть, что без больших налогов, расходов и регулирования невозможно выполнять обязательства перед левыми избирателями, а без поддержки таких избирателей невозможно претендовать на выигрыш выборов?


Гриценко: Ви правильно ставите питання. У мене немає на нього твердої відповіді, і не тільки в мене. Цю відповідь шукають кращі філософи, мислителі в усьому світі. Поки що не знайшли.

vitaly Не считаете ли вы, что так называемые «бесплатную медицину» и «бесплатное образование» честнее и правильнее во ВСЕХ публичных выступлениях называть «медициной за счет налогоплательщиков» и «образованием за счет налогоплательщиков»? Как вы относитесь к политикам, которые финансируют эти сферы за чужой счет, но записывают их мнимую бесплатность в свои заслуги?


Гриценко: Є проблема, і це питання не лише термінології, як назвати. Я намагаюся знайти конструктивний, реалістичний шлях, аби задовольнити з одного боку конституційні норми щодо безкоштовності медицини і, водночас, спиратися на реальну ресурсну базу суспільства і країни. В Програмі нашої партії записана абсолютно не популістична, а досить реалістична позиція: держава визначає і гарантує кожній людині, незалежно від її статусу або місця проживання, пакет медичних послуг, який надається на безоплатній основі (за рахунок державного бюджету). Усе решта, понад цей пакет, має бути справою кожної людини, родини – шляхом страхування здоров'я і життя у приватних медичних структурах.

vitaly Как известно, «рыба гниет с головы». ГАИ, местные суды, мелкие начальники и т.д. берут взятки потому что их начальство тоже берет взятки (закрывая глаза на преступления подчиненных и подконтрольных лиц), начальство начальства тоже берет взятки и так мы можем подняться до самого верха, до коррупции на уровне президента, депутатов и правительства. Но самый ли это верх или есть кое-кто повыше? Вопрос к вам, как к человеку, который не первый год в политике и хорошо знаком с данными социологии: до каких долей процента упадет рейтинг политика, который посмеет сказать, что главным коррупционером в нашей стране является местный электорат, готовый закрывать глаза на коррупцию своих подчиненных - президента, депутатов и правительства - при условии, что те исправно делятся с избирателями награбленным (в форме социальных выплат, льгот, дотаций и т.д.)?

Гриценко: Підтримка такого політика за нинішніх умов буде 2,5 - 2,7 %. Це мій нинішній рейтинг. 

barbuljak Влияете ли вы на редакционную политику газеты «Зеркало недели»?


Гриценко: Ні, не впливаю. Дивно, що Ви ставите таке питання – хіба мене не знаєте?

gew36 Яке Ваше ставлення до нового закону про заборону паління у громадських місцях, у розрізі відсутності відведених місць, при тому що держава має з цього напрямку великі прибутки? Чи не вважаєте Ви доцільним ввести у вжиток заклади у яких дозволено палити на 100% з попереднім придбанням цим закладом спеціальної ліцензії, накшталт такої, як на продаж алкоголю у розлив, з подальшим перерахуванням цих коштів на медицину?

Гриценко: Мені важко об’єктивно відповісти на Ваше питання, бо сам палю. Краще утримаюсь 

vasovl Ваш прогноз долі режиму Януковича та руського міра в Україні.

Гриценко: Янукович піде, як і всі, раніше чи пізніше. Чим більше він намагається прихопити зараз, тим більше втратить потім. А щодо «руського міра» - він мене в Україні не цікавить. 

wangden Уважаемый Анатолий Степанович!

Какой Вы видите в случае победы оппозиции политическую роль:
а) Яценюка,
б) Тимошенко,
в) Тягнибока,
г) Кличко,
д) свою собственную?

Гриценко: Здавалося, я вже відповів на це питання. Мене найменше цікавлять прізвища – найбільше цікавить суть. Хотів би, щоб і Вас зацікавили насамперед професійні знання людини, її успішні результати по життю, її організаційні та менеджерські якості, її життєві цінності, підтверджені не словами, а так само – по життю, її світогляд, наявність стратегічного бачення, розуміння тенденцій і перспектив розвитку України, Європи, світу. Наявність бачення інтересів і перспектив України у взаємодії з іншими державами світу, вміння визначати завдання і пріоритети і реалізовувати їх у житті. Якщо ці складові присутні, тоді знайдеться гідне місця після перемоги опозиції усім названим і неназваним її представникам. Якщо Ви хотіли, щоб я вказав, хто стане президентом, прем’єром, спікером, генпрокурором чи головою СБУ, тоді, очевидно, моя відповідь Вас не задовольнила. Але все ж задумайтеся над вірною постановкою Вашого питання.

lasv Как оппозиция и Гриценко лично относится к идее передачи ГТС в аренду?
И как эта идея соотносится с Законом о трубопроводном транспорте?

Гриценко: Закон забороняє передачу стратегічної газотранспортної магістралі України в оренду. Можливий варіант, звичайно, за умови законодавчого вирішення цього питання, - це обов’язкова участь трьох сторін: постачальника газу (Росія, Туркменістан, Казахстан…), транзитера (Україна) і споживача газу (країни Європейського союзу). За цих умов варіант оренди можна розглядати. Якщо йдеться про двосторонній варіант (Росія-Україна), тоді це ніщо інше, як перший етап втягування України у Митний та всі інші союзи, придумані у Кремлі. Я – проти цього.

djadja_c Почему украинские бизнесмены настолько неэффективны и неконкурентноспособны, что разорили мощную экономику УССР и проиграли большую часть своего внутреннего рынка иностранным конкурентам?


Ответ - «украинское правительство плохое, не поддерживает отечественных бизнесменов» - НЕ ПРИНИМАЕТСЯ, так как украинское правительство само состоит сплошь из бизнесменов и действует в их интересах.


Гриценко: Ваше питання справедливе, але його треба ставити ширше. Це проблема не тільки України, українського керівництва чи українських підприємців. Так само бездарно проїли і вже доїдають економічний потенціал СРСР і в інших його колишніх республіках. В тій же Росії, де зношеність основних фондів і об’єктів інфраструктури сягає 70-80%, а то й вище в окремих галузях. Думаю, усвідомлення глибини прірви, в яку ми всі падаємо і яка час від часу нагадує про себе техногенними катаклізмами, змусить дбати про себе і про своє майбутнє усіх, українців в тому числі.

 

urb-a

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини