MENU

«Беркут» незаконно участвовал в рейдерском захвате жилья Нины Москаленко - Москаль

1270 2

Вчора ввечері мені зателефонували чоловік сто - переважно, колишні та діючі працівники міліції - люди обурювалися залученням «Беркуту» до виселення з власного помешкання родини Москаленків – вчительки, її 80-річної матері та неповнолітнього сина. Це вершина ганьби для всієї системи правоохоронних органів України. Нагадую, «Беркут» існує та, відповідно, діє незаконно! 8.05.2004 року міністр МВС М.Білоконь видав наказ № 529 «Про затвердження положення про підрозділ міліції особистого призначення «Беркут», де сказано, що основними напрямками роботи даного підрозділу є проведення спеціальних операцій, локалізація і знешкодження злочинних угрупувань та озброєних злочинців. Згідно з даним наказом, забороняється залучати «Беркут» до виконання невластивих їм функцій – конвоювання злочинців, охорони судових засідань, охорони потерпілих, судових виконавців тощо. Даний наказ не зареєстрований у Мін’юсті України, тому його чинність є недійсною, а існування підрозділу – поза межами правового поля України.


Однак навіть якщо допустити чинність цього наказу, то право на залучення «Беркуту» належить міністру внутрішніх справ України чи начальникам головних управлінь та управлінь внутрішніх справ в областях, Києві та Севастополі. А це значить, що спецпідрозділ «Беркут» був залучений або за прямою вказівкою МВС, або вказівкою начальника ГУ МВС України в Києві, що говорить про високий рівень осіб, які мають інтерес у виселенні Москаленків з їхнього помешкання.

Тим часом, міліції, крім знущання над сім’єю вчительки, насправді є чим зайнятись - тому що оперативна обстановка в країні «зашкалює». 


Надаю дані з оперативної інформації, яка надходить у Верховну раду з МВС України. І це інформація тільки про резонансні , нерозкриті злочини і тільки за період з 1 по 20 квітня!
«Упродовж ночі 1 квітня в селі Петрівському Києво-Святошинського району Київської області невідомі, шляхом пошкодження вікна проникли до приміщення будинку культури, зрізали (ймовірно автогеном) бокову стінку банкомату комерційного банку й викрали контейнер, у якому знаходилося близько 200 тис. гривень. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка).


31 березня о 22.00 у місті Запоріжжі до приміщення приватного підприємства зайшов невідомий у масці. Він під загрозою предмета, схожого на пістолет, зв’язав місцевого жителя гр.Х. 1941 р.н., сторожа вказаного підприємства (медична допомога не надавалася), викрав з кабінету бухгалтерії сейф, у якому знаходилося 70 тис. грн., після чого втік. За даним фактом відкрито кримінальне провадження ч.3 ст.187 КК України (розбій).


1 квітня об 11.00 у місті Бердянську Запорізької області до приміщення відділення №1007/ «Ощадбанку» зайшли невідомі жінка й чоловік. Останній заподіяв ножові поранення місцевій жительці гр.Х, 1977 р.н., касиру вказаного відділення (госпіталізовано), після чого нападники викрали з каси 12 тис. грн., і втекли. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій).


2 квітня о 10.30 у місті Харцизьку Донецької області до приміщення приватного ювелірного магазину зайшли четверо невідомих у масках. Вони заподіяли тілесні ушкодження охоронцю вказаного магазину – місцевому жителю гр.Х, 1960р. народження (медичну допомогу надано без госпіталізації), розбили скляну вітрину й під загрозою предмета, схожого на пістолет, продавцю згаданого магазину викрали ювелірні вироби, після чого на невстановленому автомобілі втекли. Сума збитків з’ясовується. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій).


З квітня о 17.55 у селі Солтанівці Любашівського району Одеської області у вигрібній ямі на території домогосподарства гр.Х, 1968 р.н., без постійного місця роботи, знайдено в стані гнильного розкладу труп невідомого чоловіка віком до 45 років. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.І ст.115 КК України (умисне вбивство).


2 квітня о 21.40 у місті Дніпродзержинську Дніпропетровської області до міської лікарні № 7 було госпіталізовано з вогнепальними пораненнями місцевого жителя гр.Х та жителя села Степового Криничанського району вказаної області гр.У (1995, 1996 р.н., учень Дніпродзержинського професійно-технічного училища № 24 і не навчається й не працює). Попередньо встановлено, що минулої ночі в зазначеному місті на одній з дачних ділянок на території садового товариства «Металург», під час спроби скоєння ними крадіжки металевих виробів, невідомий пострілами з невстановленої зброї заподіяв їм згадані поранення. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження).


З квітня о 19.40 у місті Херсоні на вулиці поблизу будинку гр.Х, 1926 р.н., пенсіонерки, стався вибух невстановленого предмета. Люди не постраждали. Вибухом пошкоджено шибки вікон зазначеного будинку. За даним фактом вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.2 ст.296 КК України (хуліганство).


4 квітня о 2.35 у місті Луганську до міліції звернувся місцевий житель гр.Х, 1962 р.н., член громадської організації «Дорожній контроль Луганщини». Він заявив, що кілька хвилин тому невідомий кинув на подвір’я його домогосподарства дві пластикові пляшки з легкозаймистою рідиною, які загорілися. Люди не постраждали. Вогнем пошкоджено частину паркану. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна).


5 квітня о 15.00 на околиці с.Пісків Валківського району Харківської області двоє невідомих пострілом з невстановленої зброї гумовою кулею поранили в око жителя міста Полтави гр.Х, 1973 р.н., менеджера товариства з обмеженою відповідальністю, відібрали в нього зареєстрований спецзасіб ПМР, призначений для стрільби гумовими кулями, й барсетку, в якій знаходилися 400 грн. та особисті документи, після чого втекли. Потерпілого госпіталізовано. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.187 КК України (розбій).


5 квітня о 7.30 у місті Львові до міліції звернувся місцевий житель гр.Х, 1954 р.н., суддя Львівського апеляційного суду. Він заявив, що годину тому на вулиці вказаного міста двоє невідомих заподіяли йому тілесні ушкодження й відібрали барсетку, у якій знаходилися 200 грн., два мобільні телефони та особисті документи, після чого втекли. Потерпілому медичну допомогу надано без госпіталізації. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.186 КК України (грабіж).


7 квітня о 2.20 у селі Черемошні Поліського району Київської області до будинку гр.Х, 1935 р.н., пенсіонерки, зайшли троє невідомих у масках. Вони заподіяли смертельні тілесні ушкодження її співмешканцю гр.У, 1930 р.н., пенсіонеру, після чого викрали 2 тис. грн. та мобільний телефон й втекли. За даним фактом відкрито кримінальні провадження за ч.2 ст.115 та ч.3 ст.187 КК України (умисне вбивство й розбій).


8 квітня о 20.20 на околиці міста Одеси в очереті було знайдено людський череп та кістки нижніх кінцівок. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).


9 квітня о 5.00 у місті Костополі Рівненської області невідомий кинув на подвір’я гр.Х, 1971 р.н., приватного підприємця, депутата Костопільської райради, пляшку з легкозаймистою рідиною, яка розбилася об стіну будинку й спалахнула (без подальшого горіння). Люди не постраждали. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.296 КК України (хуліганство).


11 квітня о 19.00 у Дніпровському районі міста Києва в підвалі житлового будинку було знайдено мертвою невідому жінку віком до 40 років. За даним фактом 9 квітня відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст.115 КК України (умисне вбивство).


11 квітня о 15.20 у Шевченківському районі міста Києва на вулиці біля власного автомобіля «Форд» знайдено мертвою з вогнепальними пораненнями місцеву жінку 1954 р.н., безробітну. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).


12 квітня о 17.35 на околиці села Андріївки Решетилівського району Полтавської області в ставку знайдено без голови, однієї верхньої та нижніх кінцівок розчленований труп невідомого чоловіка. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).


12 квітня о 22.45 у місті Запоріжжі в ліфтовій кабіні житлового будинку невідомий спричинив ножові поранення обличчя та ноги місцевому жителю гр.Х , 1982 р.н., головному редактору інтернет-видання «Новий Регіон» (госпіталізовано). За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).
12 квітня о 12.25 у місті Одесі до квартири гр.Х, 1965 р.н., без постійного місця роботи, шляхом вільного доступу, зайшли двоє невідомих. Вони зв’язали господаря, заподіяли йому тілесні ушкодження й викрали 120 тис. грн., після чого втекли. Потерпілий за медичною допомогою не звертався. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій).


12 квітня о 13.20 у місті Кузнєцовську Рівненської області до приміщення поштового відділення № 1 Рівненської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» зайшов невідомий. Він під загрозою предмета схожого на пістолет працівникам зазначеного відділення відібрав 2795 грн., після чого втік. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.187 КК України (розбій).


12 квітня о 4.40 у місті Одесі на вулиці невідомі підпалили автомобілі «Мерседес» місцевого жителя гр.Х, 1985 р.н., без постійного місця роботи, і «Шевроле» киянина гр.У, 1985 р.н., без постійного місця роботи, та приміщення ресторану (власник встановлюється). Вогнем знищено зазначені транспортні засоби та пошкоджено 200 м кв. згаданого приміщення. Люди не постраждали. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2ст.194КК України (умисне знищення або пошкодження майна).


12 квітня о 13.10 у місті Нікополі Дніпропетровської області до міліції звернувся місцевий житель гр.Х, 1966 р.н., головний редактор агентства «Поиск» та редактор інтернет-газети «Город Никополь». Він заявив, що декілька хвилин тому в зазначеному місті невідомий з невстановленої зброї здійснив два постріли по стіні його будинку. З місця події вилучено фрагменти шроту та пиж до мисливського набою. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК України (хуліганство).


13 квітня о 1.40 у місті Одесі двоє невідомих у масках, шляхом пошкодження вікна, проникли до будинку громадянина Китайської Народної Республіки 1987р. народження (має посвідку на проживання в Україні). Вони заподіяли тілесні ушкодження господарю, його дружині та брату (громадяни вказаної держави, інші дані з’ясовуються), після чого під загрозою пістолета та ножа відібрали в них 200 тис. грн., 7 тис. доларів США, 250 євро та 4 тис. китайських юанів й втекли. Потерпілим медичну допомогу надано без госпіталізації. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій).
13 квітня о 1.20 у Кіровограді до приміщення Обласного кардіоцентру зайшли двоє невідомих у масках. Вони зв’язали місцевого жителя гр.Х, 1936 р.н., охоронця вказаної медичної установи, після чого газовим різаком зрізали задню стінку банкомата приватного банку й викрали контейнери, в яких знаходилося 215 тис. грн. та втекли. Потерпілий за медичною допомогою не звертався. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.. 186 КК України (грабіж).


12 квітня о 23.10 у місті Нікополі Дніпропетровської області невідомий розбив скло вітрини приватного магазину й кинув у приміщення пластикову пляшку з легкозаймистою рідиною, яка спалахнула. Загорання було ліквідовано через двадцять хвилин. Люди не постраждали. Вогнем знищено два манекени та одяг. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна).


16 квітня о 18.50 у селі Красногірці Володарсько-Волинського району Житомирської області до міліції звернулася місцева жителька гр.Х, 1977р.н., без постійного місця роботи. Вона заявила, що дві години тому в зазначеному селі невідомий посадив до невстановленого автомобіля її дванадцятирічну дочку Вікторію, вивіз її до лісосмуги й зґвалтував. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.152 КК України (зґвалтування).


16 квітня о 15.00 у місті Тернополі під час конвоювання на службовому автомобілі ВАЗ з ITT Козівського райвідділу УМВС України в Тернопільській області до місцевої лікарні, унаслідок відхилення від маршруту та незапланованої зупинки скоїв втечу взятий під варту за скоєння крадіжки Влазнев, 1973 р.н., раніше судимий. Розшук втікача здійснюється за ' спеціальним оперативним планом. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.393 КК України (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти).


17 квітня о 4.30 у місті Луганську до міліції звернулася місцева жителька гр.Х, 1952 р.н., вахтер Луганського медичного університету. Вона заявила, що декілька хвилин тому невідомий у масці, шляхом пошкодження дверей, проник до приміщення першого корпусу вказаного навчального закладу та намагався пройти до приміщення філії Луганського відділення № 11 комерційного банку. Під час вчинення вказаною громадянкою опору правопорушник плеснув їй в обличчя невстановленою рідиною і втік. Потерпілу з опіками обличчя госпіталізовано. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.З ст.187 КК України (розбій).


18 квітня о 12.40 у місті Ізмаїлі Одеської області до міліції звернулася місцева жителька гр.Х, 1958 р.н. без постійного місця роботи. Вона заявила, що декілька хвилин тому на подвір’ї свого домогосподарства виявила картонну коробку, у якій знаходилися відчленована фаланга людського пальця та записка з погрозами фізичної розправи на її адресу. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.129 КК України (погроза вбивством)…

 

Hennadii MOSKAL


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини