MENU

Режим Януковича юридически вводит цензуру на телеканале «Киев»

329 0

Якщо на пленарному засіданні Київради депутати підтримають проект рішення про внесення змін до Статуту комунального підприємства Київської міської ради «Телекомпанія «Київ», вони підтримають офіційне запровадження цензури на київському телеканалі.

У рамках проекту рішення у складі органів управління телеканалу заплановано створити спеціальний колегіальний наглядовий орган – редакційну раду, що нібито мало виглядати як демократична ініціатива. Разом з тим, в проекті не пояснюється, що це за рада, ким вона має призначатися і за якими критеріями визначатиметься політика діяльності каналу. Але, я розумію дії влади – дійсно, як у проекті можна написати, що змінами до статуту телеканалу вводиться цензура?!

Членами цієї редакційної ради будуть призначені особи, які представлятимуть інтереси КМДА і завданням яких буде формувати вигідну для влади політику каналу.

Проектом також передбачено збільшення статутного фонду на 4 млн. грн., які треба сприймати не інакше, як хабар керівництву компанії, яка тепер буде повністю підконтрольна цензурі, не лише за замовчуванням, але й навіть юридично.

Фракція «БЮТ-Батьківщина» у Київраді звернулася до Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформації з проханням взяти це питання під особистий контроль та надати оцінку зазначеному проекту рішення Київради.

Меліхова Тетяна Іванівна

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини