MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 серпня 2015

2342 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 10 серпня

Чому досвід ліквідації Сербської Кра́їни важливий для України

Усі розмови про те, що в Югославії був етнічний конфлікт, а в нас має місце політичний, – цілковита маячня. Якщо він такий «політичний», то чому від української мови в окупованих Криму й на Донбасі сахаються, як дідько від ладану? Якщо політичний – чого зривають декржавні російські прапори? Ні, й у нас, і в Юголсавії конфлікт має всі риси як політичного, так і етнічного.

Час туалетних вибоів у Києві

Така контркультура передвиборчої боротьби не зламає всіх наявних механізмів фальсифікацій. Однак подібний підхід міг би розбудити в людях глибоко приховані почуття самоповаги, моральності, прагнення до свободи вибору. Інакше ми так ніколи й не виберемося із каламуті часів туалетних виборів, коли еклекторатові забивають рота якоюсь одноразовою даткою, граючи на ницих емоціях.

Саакашвілі стелить «Шовковий шлях» в обхід Росії. ВІДЕО


Уже починається реалізація низки проектів між Україною і Китаєм. Раніше повідомлялося, що Китай витратить на новий «Шовковий щлях» $40 млpд. Голова КНР Сі Цзіньпін вважає також за необхідне залучити інвecтopів із Азії та з-поза її меж. Якщо задум Саакашвілі буде реалізований, то Україна таки перехопить у Росії вантажі, що йдуть в Європу із Китаю, і пустить їх через Одещину.

Цікаві спостереження про патрульну поліцію

До ватників несподівано наспіла моральна підмога з числа ватних перехожих («Ва Львов єдьте, там вам мєста!» – це вони східнякові горлали) Отут і з'явилася поліція. По-перше, з'явилися вони якось зразу – десяти хвилин не минуло. По-друге, були максимально коректні... Результат – нам тиснуть руки і бажають успіхів, ватників що почали бійку забирають у відділок.

«Хочеться просити, вимагати і навіть погрожувати. Все, аби цей день, не дай Боже, не стерся з пам'яті людей», – журналіст про річницю штурму Іловайська. ВІДЕО

Щоби він не потонув у нескінченній хроніці війни. У списках нових її жертв, у переліку, дат, географічних назв, координат, видів техніки і калібрів зброї. У нескінченному потоці однакових заплаканих жіночих обличь і так само однакових вирв від снарядів, що змусили їх плакати. Людський мозок має феноменальну здатність пристосовуватись.

В Ірпені «невідомі» жорстоко побили борця з дерибаном землі. ФОТО

За день до цього Бархоленко відніс звернення до прокуратури з вимогою притягнути за дерибан Бучанського межигір'я до відповідальності міського голову Бучі екс-регіонала Федорука. На Кулібабчука ж напали після того, як у програмі «Схеми» йшлося про ймовірність того, що під час продажу квартир (а в мера Ірпеня Карплюка у 2013 їх було аж 67) могли не платити державих податків.

Отак «розбудовують» – нахабно забудовуючи. Попри те, що в куми-«політики» мають спільний бізнес (конфлікт інтересів – очевидний), вони при владі, а громада роками воює за збереження зелених зон

Що зупинило російську армію в Грузії


Із велемудрими пиками ті покидьки проповідують, що, виявляється, 2008-го Тбілісі не взяли штурмом тому, що Росія виявила добру волю, тож маємо бути безмежно їй удячними. ... Багато хто не знає, що флагман П'ятого флоту США, який увійшов у Чорне море, на своїх радарах контролював повітряний простір у трикутнику Тбілісі – Москва – Волгоград. І цей потенціал увосьмеро переважав потенціал російського флоту в Чорному морі.

Нащо Корбанові в мери Києва йти

Щоби виграти? Ні. Аби стати технічним кандидатом? Ні. Навіщо ж? Щоби спробувати провести «Укроп» до Київради. Новій партії без фронтмена в особі кандидата на городського голову зробити це складно. Ще один висновок – із Бориславом Березою не домовилися. І це кепсько як для Берези, так і для «Укропу». Адже електоральне поле вони мають спільне.

Чергова карикатура художника Миколи Гавриловського: сівач поживного, легкого до засвоювання і дармового Корбан іде із Чернігова на Київ зі своєю головною (може навіть і єдиною) ударною силою – невичерпними гречаними арсеналами

Як не стати містом брехливих жовто-синіх стрічок

Люди, які не дбають про своє місто, виховають таких самих дітей. А ще знаю, що любов до країни вимірюється не в жовто-синіх стрічках, а в реальних справах. Навіть таких маленьких, як викидати сміття в бак, а не на проїзджу частину. Перш ніж кричати про проведення реформ, треба змінювати себе.

Армійський щоденник Майкла Щура: харчування та гауптвахта

Нас зустрічає начальник. Питаю, чи можна фотографувати. Він каже, що ні. Не фотографую. Гаупвахта – це вузький коридор зі дверями по обидва боки. Двері ведуть в камери. Заходимо у одну. Двоє солдатів стоять «струнко» і по черзі чеканять, за що тут сидять. Цікаво: зараз для того, щоб посадити на гаупвахту, потрібне рішення суду. Скоро тут з'являться прогулянкові камери. Їх уже будують.

Світлина Майкла Щура

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини