MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 серпня 2015

2583 2

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 31 серпня

Депутати проголосували за зміни до Конституції. ВІДЕО

Народні депутати України сьогодні, 31 серпня, проголосували за зміни до Конституції. Голосування відбувалося під звуки сирен та крики «Ганьба!» За таке рішення віддали голос 265 депутатів.

Під Верховною Радою підірвали бойову гранату. Є поранені. ФОТО, ВІДЕО

У військовослужбовців, які охороняли будівлю Верховної Ради, кинули бойову гранату. Військовослужбовці Національної гвардії зазнали тяжких поранень. Їх життя в небезпеці. МВС вдалося до першочергових заходів із затримання провокаторів.

Трагедія під Верховною Радою: загинув боєць Нацгвардії

У 17 клінічній лікарні помер один із поранених нацгвардійців – солдат строкової служби із першої оперативної бригади Національної гвардії України. За інформацією нардепа Антона Геращенка, загинув 25-річний уродженець Херсонщини Ігор Анатолійович Дебрін. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляє, що смерть сприричинило осколкове ураження серця.

Зміни до Конституції та трагедія біля Верховної Ради – винні і влада, і її опоненти-політики

Серед протестувальників більшість – щиро впевнених у тому, що прийшли рятувати країну. І ті, хто довів їх до такого істеричного стану, мають бодай трохи відчути відповідальність за власну навіженість. Владі ж із-проста не довіряють. І цілком слушно: нічого схожого на справедливість народ, який вийшов за неї на Майдан, досі не побачив. Судді та правоохоронні органи – все ті ж симулякри, корупція й адмінресурс далі роз'їдають систему. Влада ж упевнена, що імітаціями, обіцянками й політичними іграми може заступати правосуддя.

Голосування щодо змін до Конституції. Думки експертів

Європейські інституції в наших умовах поки що є фікцією, і дієве місцеве самоврядування – одна з них. Ми відстали на 300 років, застрягши у феодалізмі. Але потроху ці інституції приживуться, і виросте нове, велике громадянське суспільство, яке їх підтримуватиме і розвиватиме. Головне – слідкувати за кожним кроком кожного чиновника, центрального і місцевого. І це наше завдання, завдання громадян.

50 гривень за «постояти». Початок мітингу під Верховною Радою. ВІДЕО

Журналісти відзняли початок мітингу. Деякі учасники протестних заходів навіть не приховували, що отримали гроші – 50 гривень за годину.

Перший переклад антиутопії Орвела – український. У виданні «Колгоспу тварин» безпосередню участь узяв сам автор

Першим став переклад на українську. Його під псевдонімом Іван Чернятинський здійснив Ігор Шевченко. Книга вийшла в Мюнхені 1947 року із передмовою Орвела, єдиними вступом до перекладу своєї антиутопії, який він написав. Саме в цьому тексті письменник уперше вжив щодо сталінських репресій термін «великий терор». Через двадцять років його використає Роберт Конквест як заголовок своє знаменитої книги. Орвел настільки перейнявся ідеєю українського видання, що навіть частково профінансував її.

Ігор Шевченко зробив перший переклад знаної антиутопії Джорджа Орвела під псевдонімом Іван Чернятинський. Тоді молодий мешканець  одного із переселенських таборів у Німеччині, згодом він стане професором класичної філології в Гарварді

Важкопоранений боєць Нацгвардії. Нові кадри трагедії під Верховної Ради. ВІДЕО 18+

У мережі з'явилося нове відео щодо подій поблизу парламенту. На ньому видко, як пораненому в голову й коло серця бійцеві Національної гвардії України надають медичну допомогу. Чи це Ігор Дебрін? Невідомо.

Статус Донбасу: п'ять вимірів та один висновок

Суспільство змінилось. Відтепер процес змін до Конституції – це не лише набрати 300 голосів, пройти Конституційний суд та Венеціанську комісію, але й отримати підтримку народу. Ну хоча б активної частини громадян. Якщо не підтримку, то хоча би розуміння. Не лише пояснення прийнятих рішень, не лише комунікація. А довіра громадян як цінність, а для того – принципова відкритість процесу.

У Нью-Йорку на Таймс-сквер закликали звільнити Сенцова та Кольченка. ФОТОРЕПОРТАЖ

У Сполучених Штатах провели акцію на підтримку нещодавно неправосудно засуджених політичних в'язнів, заручників російського тоталітарного режиму Олега Сенцова й Олександра Кольченка. Мітингували вчора, 30 серпня, в Нью-Йорку, в самісінькому серці «Великого яблука» – на Таймс-сквер.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини