MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 вересня 2015

3661 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 4 вересня

Ліки від «прекрасної хвороби революції»: зберігайте спокій – і лупайте цю скалу

Нашим іншим ворогом зараз є і буде депресія. Революція завжди породжує завищені очікування. Лешек Колаковський називав їх «прекрасною хворобою революції». Коли краса минає і повертається сірість, розчарування неминуче. Повністю побороти його не вдасться. Головне – не дати розвинутися до найнижчої точки, а зупинити десь посередині між висотами революційного духу і глибинами постреволюційно-воєнної депресії. А для того варто намацати точки, на які можна твердо опертися.

«Убивство нашого односельця – це жахливий злочин!» – священник, який ховав Ігоря Дербіна

Ховали Ігоря вдома, в його рідному селі Зміївці на Херсонщині. Зміївка (колишній Шлагендорф) – це село, яке підтримує патріотичні сили на виборах приблизно на 80%. Вирізняється навіть на типово патріотичному правобережжі Херсонщини. Зміївка і Дудчани завжди давали 75–80% голосів за ідеали, які так жорстоко піддали знущанню 31 серпня цього року під Верховною Радою. ... Ігор був добрий, співчутливий і готовий прийти на допомогу іншим чоловік. Його в селі всі любили.

Слідчий просить помістити Ігоря Швайку під варту. ДОКУМЕНТ

Слідчий Міністерства внутрішніх справ подав клопотання до Печерського районного суду про обрання запобіжного заходу щодо колишнього міністра аграрної політики, члена ВО «Свобода» Ігоря Швайки. Цим поданням слідчий Токар просить запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без строку. Документом через твітер поділився сам Швайка.

У лабетах опозиційності: чому Україні слід позбутися давньої сліпої любові до опозиції

В Україні – обожнюють опозицію. Тут будь-яку опозицію висвячують і жаліють. Тут сторіччями не було своєї влади. Нині ж мода на опозицію – особлива. В опозиції хочуть бути всі. Є «опозиція», яка щойно вийшла з коаліції. Є «опозиція», яка досі всередині коаліції. Не здивуюсь, як буде «опозиція» до «опозиції» «опозиції»... Усе це не лише наслідки складної історії. Це – юначий стан усякої демократії, – коли народ «доривається» до свобод і готовий лаяти всіх і вся.

Національна рада реформ: якою має бути подактова реформа в Україні?

Обговорення запропонованих моделей відкрив міністр економіки Айварас Абромавичус, зазначивши: міжнародний досвід доводить, що податкова реформа буває популярною у суспільстві та успішною від самого початку, а не через кілька років. Робити податкову реформу, це як одружитися: не буває одного для всіх рекомендованого правильного моменту, але колись треба рішуче це зробити.

Гергіївська стрічка, спецназ і радянська символіка: 1+1 і далі показує російські серіали

На екрані рашист Добронравов (підтримав окупацію Криму й брав участь у побитті українських активістів), російська поліція, георгіївська стрічка, радянський герб і прапор, а також спецназ. Ну і як завжди – відсутність українських субтитрів.

Василь Стус. Як добре, що він писав, як добре, що він досі з нами

Ще я працювала поруч із місцем, де Стус жив на Львівській вулиці в приватному будинку. Який знесли, щоб побудувати дорогу. Із часом я дещо змінила свій щоденний маршрут на трошки довший, щоб проходити повз те місце, де моя уява умовно розташувала його будинок, повз сосни, про які так часто згадували його друзі й знайомі – коли в своїх спогадах розповідали про його будинок і про Стусову любов до нього. Там справді чарівне хвойне місце.

Ніяких «поліцейських» немає і не може бути. Є поліціянти, автівки ж їхні – поліційні

Видатний мовознавець, доктор філологічних наук Олександр Пономарів на сторінці свого блогу продовжує втаємничувати широкий загал у тонкощі української мови. Із-поміж іншого професор пояснює, як правильно називати нових українських правоохоронів, які працюють у поліції. ... Російське полицейский як іменник, представник поліції, перекладаємо поліціянт, а як прикметник, належний поліції – поліційний. Отже, поліційна машина.

Поліціянтки, поліціянти та поліційні автівки

Дияволу легше пролізти у вухо, ніж крізь черепну коробку

Правильне написання слів забезпечується їхньою регулярною візуальною присутністю в житті. Натомість вони живуть вухами, сприймають усе на слух. І це не означає, що вони гірші. Просто вони інші. ... Такими людьми легше маніпулювати, ніж людьми книги. І так, за моїми спостереженнями, серед наших адептів ‪«‎зради»‬ – більшість вухасті. Втім, проблема в тому, що й серед людей книги далеко не всі читають потрібні книжки.

Шкільні борги: є про кого і про що згадати

–  Це ж шмурдяк! – обурився фізик. Але не пропадати ж добру. І ­пішов у піке. Бо де портвейн, там потім і коньяк, і танці з панянками у приміряних колготах на партах, а потім уже – спирт і космос. ... Наша англійка примусила нас списати слова й співати разом із Beatles у лінгафонному кабінеті.Одного разу я зняв навушники і почув, як воно звучить без бітлів на підспівках, і закляк від жаху. – Цю пісню треба слухати у виконанні Beatles, а не цих дебілів! – резюмував учитель із сусіднього кабінету.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини