MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 вересня 2015

2649 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 15 вересня

Не забути про український Крим: кримські татари не мають боротися за нього наодинці

Не можна забувати про Крим. Не можна наживатися на Криму, допоки кримські татари за нього воюють. Не можна полишати кримських татар у цій війні за Крим наодинці. Це український Крим, і будь-який рух супроти окупаційної влади в Криму має бути підтриманий українцями. Боротьба української громади за звільнення Криму від російської окупації не потребує узгоджень зі владою чи дозволу міжнародних правових структур.

З'їзди партій, які йдуть на місцеві вибори. ВІДЕО

Більшість політичних сил України провели з'їзди і визначилися із кандидатами та їх кількістю на місцевих виборах, які матимуть місце 25 жовтня 2015 року. Вони не відбудуться на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини й у Криму, а також у деяких місцевостях неподалік лінії протистояння на Донбасі, де вони відкладені з міркувань безпеки. Пропонуємо деякі відомості щодо з'їздів.

Ухвалили закон про держзакупівлі. Крикунам про «ширку» слід звернути увагу на поіменне голосування

Ось поіменне голосування, можете подивитись, хто голосував «за», а хто був проти. І що ми бачимо? А бачимо, наприклад, проголосувала коаліція в цілому. Не без ренегатів – але проголосувала. І свободівські депутати проголосували. А от Жопоблок не проголосував. Агов, мої маленькі чортенята – а де ж та «ширка Пороха з ригами», про яку ви тут сцяли кип'ятком? ... Шановні, а як так сталося, що ваш кумир Філатов опинився в одній «коаліції» із пекельним вилупком Вілкулом? Шо, кнопочки переплутав?)

Ми стабілізуємося і реструктуризуємося. Виступ Наталії Яресько на YES

Ми бачимо наслідки гарної податкової політики, скорочення дефіциту, скорочення запозичень, звернення до менших, дешевших кредитів. Уповільнюється спад, уповільнюється погіршення, наступного року ми сподіваємося, що будемо рости економічно. Є підстави так вважати. Українцям треба щодня нагадувати про те, якою могла б бути альтернатива. Це волатильність валюти, яку ми бачили в березні. Українському народу і керівництву треба просто рухатися обраним курсом і якнайскоріше.

Законопроект проти політичної корупції – визволити партії з полону оліграхів. ІНФОГРАФІКА

Суть закону – боротьба з політичною корупцією. Законопроектом передбачається, що починаючи з 2017 року здійснюється пряме державне фінансування політичних партій. Право на отримання державного фінансування матимуть лише ті партії, які за результатами останніх виборів народних депутатів України отримали не менше 3% голосів виборців на свою підтримку.

Сволота позолочена

Бюст Сталіна пофарбований золотою фарбою. Цей бездарний бюст слыд було пофарбувати червоною й бурою фарбами, кольором крові, що стікала потилицями людей, які впали до ями, кольором згустків м'яса, вирваних під час побиттів у кабінетах слідчих НКВД, фіолетовим кольором набряклих од побою й переломів рук і ніг. «Організатор наших перемог»? Цей самовдоволений бовдур у погонах генералісімуса завалив країну мерцями, організовуючи загибель її громадян усіма можливими способами.

«Євген не служив в армії, він нею жив». Фільм про загиблого пластуна Євгена Подолянчука. ВІДЕО

14 вересня 2014 року при обороні аеропорту Донецька, прикриваючи відхід бойових побратимів, загинув командир групи 3-го окремого полку спеціального призначення старший лейтенант Євген Подолянчук. Випускник факультету розвідки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, яку закінчив з відзнакою. Був активним членом черкаського осередку «Пласту». Щоби вшанувати пам'ять кіборга, друзі хлопця зняли документальний фільм про його життя.

Завтра – п'ятнадцяті роковини викрадення Георгія Гонгадзе

За 15 років багато змінилось. Вже є і пам'ятник Гонгадзе і вулиця названа його іменем. Пукач засуджений, Кравченко мертвий, Литвин пихатий – у Верховній Раді, Кучма – переговорник у Мінську. Ющенко, який клявся розслідувати вбивство, – на політичній пенсії. Мама Георгія – Леся, яка до кінця вірила, що її син живий, пішла із життя. Сім'я Гонгадзе живе у США. Вихованці «Української правди» – Найєм і Лещенко – у нинішній владі. А от питання, за що вбили Гонгадзе і хто замовив це вбивство, залишаються відкритими.

Дівчинка одержала 3D-протез від дизайнера, який також не має руки. ФОТО

Коли Стівен Девіс дізнався про восьмирічну дівчинку зі Брістоля, якій також потрібен протез, він став дизайнером його 3D-моделі. Стівен проїхав 300 кілометрів і сам привіз Ізабелі штучну руку.

«І в оці кожного горить любові жар...», – поліціянти Києва зачитали відомий вірш Франка. ВІДЕО

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини