MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 жовтня 2015

3109 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 8 жовтня

Катастрофа Boeing 777: експерти Bellingcat встановили причетних до транспортування «Бука»

Автори доповіді запевняють, що помічений побіля Сніжного «Бук» – російського походження. Згідно із висновками Bellingcat, комплекс, численні світлини якого зроблено на території України, до цього перебував у складі 53-ї зенітно-ракетної бригади, що дислокується неподалік од Курська.

Хвалена атака асадитів за підтримки росіян захлинулася

Попри застосування літаків й ударних гелікоптерів, високомобільні тачанки з американськими протитанковими керованими ракетами з'явились із нізвідки й розстрілювали колони асадитів неначе в тирі.

Вичерпний аналіз юристки щодо контрабанди в зоні АТО

Жодної статті, за якою можна притягнути до відповідальності контрабандистів. Саботаж з боку Кабміна. Спротив суддів. Купа зацікавлених у торгівлі з терористами сторін. Задумалась. І про политичну волю, і про правову державу.

Конгрес США ухвалив законопроект про допомогу Україні на $300 млн

Йдеться про передачу Україні «розвідувальної інформації в режимі реального часу» або близькому до нього і так зване «смертоносне сприяння», тобто поставки протитанкової зброї, мінометів, систем, які в бою обслуговують розрахунок/екіпаж, а також боєприпасів до них, гранатометів, стрілецької зброї.

Шокін намагається умити руки від розслідування злочинів режиму Януковича – Шабунін

Єдине, що не пояснив у своїх дописах генпрокурор, – це чом він зупинився лише на п'ятьох непересічних особистостях, коли, наприклад, у санкційному списку ЄС на той момент їх було понад двадцять? Чому «особливий режим конфіскації Шокіна» не планували поширити на інших бенефіціарів режиму Януковича – курченків, іванющенків, клюєвих, єфремових?

Підозрювані брати Кацуби втекли з України

Правоохоронні орган вирішують питання щодо міжнародного розшуку. Джерело також зазначило, що деякі нардепи намагаються сприяти закриттю кримінальної справи проти Кацуб. Слідчі МВС підозрюють Олександр Кацубу у зловживанні службовим становищем у період його роботи на посту заступника голови правління НАК «Нафтогаз України». Сергій Кацуба проходить у справі як братів поплічник.

Нобелівську премію із літератури здобула білоруська письменниця українського походження

Нобелівською премією Світлану Алексієвич відзначили «поліфонічні описи, які стали пам'ятником страждання та відваги». Літераторка народилася 31 травня 1948 року в Станіславі (нині – Івано-Франківськ). Батько – білорус, матір – українка. Згодом сім'я переїхала до Білорусі.

Світлана Алексієвич

«Такі як ви спровокували розвал України...» – екс-регіоналка повчає активіста Євромайдану. ВІДЕО

Який вигляд має зустріч колишньої регіоналки й активіста Євромайдану? І чи має моральне право одна із колишніх керівників обласного значення партії Януковича висувати якісь претензії? Як протікала розмова і на яких тонах – дізнаєтеся з відео

Google Street View запустився в більш ніж 300 містах України

Відбулось наймасштабніше оновлення сервісу Street View в Україні за весь час його існування. Користувачі з усього світу тепер зможуть зробити віртуальну прогулянку українськими містами за допомогою 360° панорамних знімків вулиць і визначних пам'яток.

Один день із життя армійських спецпризначенців в зоні АТО. ФОТО

Попри перемир'я на передовій, воїни одного із підрозділів спеціального призначення Збройних сил України, який виконує завдання в зоні проведення АТО, наполегливо вдосконалюють свою бойову майстерність. Тактична, інженерна та вогнева підготовки – будні військовослужбовців цього елітного підрозділу.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини