MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 жовтня 2015

3334 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 9 жовтня

Суд у справі розстрілу Небесної сотні вперше ознайомився із відеодоказами

Під час допиту потерпілий Володимир Бондарчук, використав своє процесуальне право користуватися записами. А саме – світлинами і відео подій, під час яких відбулося вбивство його батька. Тож у суді вперше було продемонстровано відеоматеріали подій 20 лютого 2014 року. Зокрема, переглянули підбірку матеріалів стосовно загиблого Сергія Бондарчука, яку підготував його син.

Надія Савченко погрожує оголосити сухе голодування

Ми її вмовляємо все-таки не реагувати так болісно, тому що в нас ще багато процесуальних можливостей, які дозволять нам хоч якось впливати на ситуацію... Не примусиш голодуванням чи ще чимось іншим ухвалювати рішення за законом. На жаль, суд ангажований.

Десять вичерпних відповідей на запитання про війну в Сирії

На півночі ІДІЛ воює з курдами за територію вздовж кордону із Туреччиною, на півдні ж тісно підійшов до Дамаска. Крім втрати столиці, критичною загрозою для уряду Асада є наближення бойових дій до здавна алавітських земель на узбережжі Середземного моря та ключового порту Латакії.

Київрада ухвалила: вулиця, на якій жив Євген Сверстюк, матиме його ім'я. ФОТО

Київрада проголосувала за те, щоб вулиця, на якій я живу, носила ім'я видатної та світлої людини: Євгена Сверстюка. Раніше ця вулиця була імені «уповноваженої особливого відділу НКВС» Марини Раскової. Це фото зроблено в нашому дворі рік тому, незадовго до того, як пан Євген пішов від нас. Добре, що Київ увічнив його пам'ять.

Як працює нова система місцевих виборів. ВІДЕО

Особливістю прийдешніх виборів є те, що вони відбудуться за абсолютно новими правилами, які в Україні раніше не застосовували. Відповідальними за організацію виборів на кожній території є спеціально створені територіальні виборчі комісії (ТВК).

Київський таксист-«ватник» напав на журналістку «Громадського»

Таксист-покидьок на червоному Шевроле Авео АА6413ВІ й раніше вдавався до неприпустимих учинків

З того, що просто додасть характеристики цьому виродкові: на слова, що мені треба терміново додому, не чіпайте, бо в мене хвора дитина (у Квітки другий день поспіль не збивається температура 40), таксист почав сміятися і казати, що не помре та твоя дитина. Вперше в житті захотілося суду Лінча.

П'ятдесят ідей для розвитку будь-якого українського міста

Ми вирішили скласти список з 50 ідей, які стануть в пригоді будь-якому українському місту. Розподілили всі 50 ідей на три категорії складності: прості, середні та складні. Кожна з них потребує більшого часу/ресурсів/затрат на втілення. Проте, не так це вже й складно: єдине, що треба мати в будь-якому разі – це чітку волю та бажання працювати. Ми впевнені, що втілення хоча б однієї ідеї з цього списку здатне змінити життя українського міста на краще.

Express: Довоювалися. Десятки ісламських релігійних діячів закликали до джихаду супроти Росії

Сирійці та прапор РФ під час протесту в Алеппо

Звернення ісламських релігійних діячів передає всеосяжний, безмежний гнів жителів Саудівської Аравії, викликаний участю Росії й Ірану в громадянській війні в Сирії.

Українські патріоти-нахімівці стали випускниками коледжу Королівських ВМС у Британії. ФОТО

Пам'ятаєте, бравих хлопців з Академії ВМС ім. Нахімова, які минулого року, коли Росія анексувала Крим, залишилися вірні своїй присязі Україні та під час підняття окупаційного прапора співали український гімн. Навесні 2014 року вони поїхали на навчання до коледжу Королівських ВМС Britannia на півдні Англії, а вчора – успішно випустилися!

Як українізувати принтера і чим замінити берці

Друкарка як питомий український синонім до слова принтер не підходить, бо таке слово вже є і означає жінка, яка друкує. Пропоную як синонім до принтера – друкач.

Професор Олександр Пономарів

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини