MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 жовтня 2015

2652 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 15 жовтня

Україна стала непостійним членом Ради безпеки ООН

Нові непостійні члени Ради безпеки розпочнуть свою дворічну діяльність у цьому органі ООН 1 січня 2016 року, замінивши Чад, Чилі, Йорданію, Литву та Нігерію. Україна була безальтернативним кандидатом від регіону Східної Європи і не мала суперників.

Небезпечні пряники від Ангели й найкращий Донбас для України

Найліпший Донбас, про який може мріяти Україна, – це Донбас, що не впливає на її політику, не годується з її бюджету й узагалі на нинішньому етапі ізольований від української держави, як небезпечна інфекція, що може вбити ослаблений довгою хворобою організм.

У головного податківця Насірова знайшлася ще одна квартира в Лондоні

Очільник Державної фіскальної служби Роман Насіров має ще одну квартиру у Лондоні, яку не вказав у своїй декларації про доходи за 2014 рік. Зі британських ріелторських сайтів можна довідатися, що квартира – трикімнатна, і що її приблизна вартість на сьогодні складає £241 000.

Перейти на українську: щоденник колишнього російськомовного. Дні перший і другий

Як і з киданням палити, кидання розмовляти російською потребує деяких зусиль. Не все так просто, як на перший погляд здається. Тобто ти перший день це робиш з натхненням, а на другий інколи забуваєш. Треба, щоб це стало звичкою, і перші дні необхідно себе контролювати.

Цирк імені ЦВК: як у Херсоні регіонала Сальдо кандидатом на посаду міського голови втелющують

Радує лиш те, що в Херсоні знають, чого варті такі сальдо

Одеський із якогось дива суд ушкварює рішення, що начхати на закон, реєструйте, сплачено. Місцева комісія відмовляється. ЦВК розпускає її та зобов'язує нову комісію зареєструвати Сальдо. Однак вона теж відмовляється порушувати закон і Сальдо не реєструє. Й тоді ЦВК ухвалює рішення зареєструвати Сальдо самотужки. Чи то ЦВК, чи то цирк – не збагнеш!

У мери Добропілля йде колаборант й організатор незаконного «референдуму». ВІДЕО

У квітня 2014 року він намагався перешкоджати патріотичному автопробігові прихильників України і називав його учасників «говномутами», в той же час у своїх інтерв'ю стверджував, що зобов'язаний, як голова селища, задовольняти бажання колаборантів навіть якщо вони захочуть приєднатися до Гондурасу. Висловлювання Аксьонова збереглися на відеозаписі.

Білорусь як Кощієва смерть «руского міра»: фіаско Росії не за горами

Москва ні за які пряники не погодиться не те що змиритися, але навіть й думки припустити про те, що слідом за Україною з її сфери впливу піде і Білорусь. Це буде означати тотальне фіаско горезвісного «руского міра» та інших політико-релігійних фантазій, якими сьогодні забиті голови російського керівництва.

Погана звістка для Путіна

Дарма, бо це лише початок. Визнання факту знищення пасажирського авіалайнера потужною зенітною ракетою - серйозний крок уперед. До липня 2014 року Росії вдавалося доволі успішно пошивати світ довкола в дурні балачками про громадянську війну на сході України. Нині ж перспективи Путіна знову опинитися серед лідерів світових держав стали ще більш примарними. Про це свідчить й істерика виробника «Буку» концерну «Алмаз-Антей», і заяви багатьох російських високопосадовців.

Макаров: «Українське телебачення помирає»

Процес сепарації й дебілізації глядача (не чекайте, я не вибачатимуся за експресивні визначення) загнав продюсерів у глухий кут: вони виховали, точніше, розбестили свого споживача, немов дитину, яку годують суто снікерсами та чіпсами. Перевести його на більш поживний, вітамінозний і безпечний для здоров'я раціон буде важко, процес займатиме роки, а реагувати доводиться негайно.

Геракліт мав рацію: коли на українську мову переходять самотужки

Переді мною – вікове, гендерне, соціальне розмаїття: двоє працівників вищезгаданої пошти та клієнти: тато з малою, мама з малим, дві дівчини (явно студентки з гуртожитку), хлопець у пірсинґу. Всі (і я не перебільшую, сама приторчала) україномовні. Пакувальники щебетали солов'ями. Тато з малою – дуже правильна літературна мова, такої в добрих київських школах навчають. Мама з малим – вочевидячки Київська область, але без суржику. І що мене вразило, то це як хлопчик збивався, мама тихо виправляла.

Геракліт на однойменній картині нідерландського художника Йогана Морельсе

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини