MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 жовтня 2015

2949 1

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 30 жовтня

КВУ: Оцінка наслідків місцевих виборів. Перспективи другого туру

Очікується проведення другого туру в Білій Церкві (Київська область), Кременчуці (Полтавська область), Сіверськодонецьку (Луганська область), Павлограді, Дніпродзержинську, Кривому Розі та Нікополі (Дніпропетровська область), Краматорську (Донецька область). Ситуація в Мелітополі, Бердянську (Запорізька область), а також Слов'янську (Донецька область) залишається поки що невизначеною.

У Сватові після вибухів пошкоджено десятки будинків. ФОТОРЕПОРТАЖ

О 19:35 29 жовтня у Сватові, що на Луганщині, по вул. Новостаробільській на території польового складу ракетно-артилерійського озброєння Міністерства оборони України, де зберігалося близько 3132 тонн боєприпасів, через спрацювання сигнальної ракети виникла пожежа з подальшою детонацією та розльотом уламків боєприпасів. Є загиблі й поранені, близько 5 тисяч мешканців 20-тисячного міста виїхали за його межі.

У Києві порахували 100% голосів на виборах міського голови

Міська виборча комісія порахувала всі 100% голосів. У столиці відбудеться другий тур – туди проходять чинний міський голова Віталій Кличко та нардеп Борислав Береза. За Кличка проголосували 353,3 тисячі виборців, за Березу – 77,03 тисячі виборців. Загальна чисельність виборців, які взяли участь у голосуванні, склала 870,9 тисячі. Отже, Кличко набирає 40,5% голосів.

Харків змінився на 12%. Підсумки тамтешніх виборів від Сергія Жадана

Український виборець схожий на футбольного вболівальника - навіть якщо наперед бачить, що улюблена команда не має шансів, все одно підтримує її до кінця, у сподіванні на диво. Те, що кандидат від «Самопомочі», прізвища якого ще два місяці тому не знав ніхто, набрав, за попередніми даними, близько 12% – слід розглядати не як «поразку демократичних сил», а як незаперечну цих сил присутність або як цілком реальний стартовий капітал, із яким і потрібно працювати ближчим часом

Як Росія випирає жителів із тимчасово окупованих територій

Російська окупаційна адміністрація зумисне провокує зупинку водної станції, не перераховує коштів, заганяючи її в борги. Вочевидь Росія стимулює виїзд населення із Донбасу.

Чому БПП брав регіоналів і навіщо вони йому. Думка на прикладі двох історій

А тепер об'єднуємо другу історію з першою і маємо в підсумку країну, що де-факто є конгломератом феодальних маєтків, в кожному з яких влада місцевих феодалів – непорушна, в яких активна меншість населення – це як раз ті, хто дерибанить, і кого дерибан забезпечує, а масам – все пофіг. Гарна картинка? А тепер знову запитую – як, трясця, оце реформувати?

Коли Джек Горобцем буває

Раніше поширенішими були перші варіянти. Але з огляду на те, що ці прикметники походять від двослівних утворень на зразок сільське господарство – сільськогосподарський, українська мова – українськомовний, хорватська мова – хорватськомовний, тепер перевагу потрібно віддавати словам англійськомовний, французькомовний тощо.

Ахметов на власнім прикладі довів: підтримувати мудацюр економічно невигідно – Шрайк

Казали ж тобі, не простягай руки Януковичеві – банкротом станеш!

Вам же, дебілам, три місяці поспіль кричали – кидайте Януковича і спливайте! Ні-і-і-і. Не по-пацанськи. Ну от і навчайтесь тепер на власнім прикладі, чому підтримувати клінічних мудацюр економічно невигідно.

Відсидів 30 років і все сп'яну; дільничного вбив; ми тут за справедливість – одкровення учасників «тарифного майдану»

Найбільше мені припав до душі оцей пан, який вихвалявся тим, що відсидів у таборах 30 років. Розповів, що вбив свого дільничного. Жінка, яка стояла поруч, притакнула: «Правильно, ми за справедливість». Вони теж проти підвищення тарифів. Отако й живемо.

Замість «муралів». Як це буде українською

Зразок столичного модерного монументального живопису

Це той випадок, коли не обов'язково вводити у вжиток чужі транслітеровані терміни, а використовувати своє. Тому як наступного разу побачите малюнок на 16-ти поверхівці, то не намагайтеся згадати чудернацьке означення. Це просто розпис на стіні, або стінопис. І нічого особливо таємничого в англійськомовному «м'юрал» нема.

Київський стінопис. Ніяких «муралів» і жодних «м'юралів»!

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини