MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 листопада 2015

3110 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 9 листопада

Українська мова й Україна. Без поваги не обійтися

Думати, що можна побудувати сильну і стійку європейську демократію без поваги до власної унікальності – утопія. Для переконаності – спитайте про це поляків, чехів чи, приміром, литовців. Останні події прямо показали: там, де є повага до державної мови – є повага і до державного суверенітету. Де цієї поваги немає – і державний суверенітет під загрозою. Спеціально звертаю увагу: не там, де усі розмовляють українською, а там, де до неї є повага.

Україна розвела Кремль "мов кошенят"

У результаті затягування процесу перемовинами, ситуація обертається цілком у протилежному напрямкові. І за фактом зруйнований Росією та її місцевими посіпаками лежить важким вантажем на російськім же бюджеті. Прихильники ж РФ дедалі більше розчаровується саме в ній, а не в Україні – оскільки Росія помагає кепсько й не в тому обсязі. І політичне життя України триває без потужного представництва проросійських сил. Це – реальність.

Президент підписав указ про відзначення Дня Гідності і Свободи

Порошенко доручив уряду затвердити та забезпечити виконання плану заходів із відзначення у 2015 році Дня Гідності та Свободи, передбачивши, зокрема, проведення: 21 листопада 2015 року у місті Києві, інших населених пунктах урочистостей та меморіальних заходів за участю представників органів виконавчої влади, територіальних громад, народних депутатів України, політичного корпусу, громадянського суспільства.

Цікаві факти про українську мову. ІНФОРГРАФІКА

Сьогодні, 9 листопада, українці відзначають День української писемності та мови. Українська мова, за різними даними, займає 25 або 32 місце за кількістю носіїв серед найпоширеніших мов у світі. Для 36–37,5 мільйонів осіб українська мова є рідною. Загалом у світі 41–45 мільйонів осіб володіють українською. ... 448 року візантійський історик Пріск Панійський, перебуваючи в таборі гунського володаря Аттіли на території сучасної України, записав слова «мед»і «страва». Це була перша згадка українських слів.

Що чекає на парламентську коаліцію

Думаю, коаліція може зберегтися. Більше того, в даному випадку це в інтересах країни. Ми провели вибори на всіх рівнях – і президентські, і парламентські, і місцеві. Тепер потрібен час для концентрації зусиль: країна не може жити в умовах перманентних виборчих гонів. Згадаймо, що ось так відбувалося в 2005–2010 роках, і це мало фатальні наслідки. Має бути час для того, щоб проводити рішення, в тому числі і непопулярні, і на даний момент така можливість, в принципі, є.

Унікальне відео: пересування беркутівця Аброськіна під час розстрілів 20 лютого 2014-го

На відео відстежується шлях Павла Аброськіна 20 лютого 2014 року, починаючи від 09:08 (відбиття «першого прориву» майданівців) до 09:24 (переходу роти спецпризначення «Беркуту» від Жовтневого палацу, вверх по Інститутській, до «сніжної барикади» поруч біля входу в ст. м. «Хрещатик»). На відео пораховані постріли, що їх він зробив. Постріли враховували тільки у випадку, якщо вони потрапили в об'єктиви камер, та їх можна було точно ідентифікувати. Всього на відео нараховується 10 таких пострілів.

Про наругу і напругу: як там щодо якості послуг монополістів?

Каже: всі ці ваші сучасні "Електролюкси", "Боші", "Зануссі" й навіть "Гореньє" дуже не люблять перепадів. І взагалі вони тупі, не розуміють, коли в мережі не 220. ... Ні! Те, за що ми платимо свої кревні, не відповідає жодним стандартам. "Київенерго", агов! Я за умовчанням вірю, що у вас 220! Мене так у дитинстві навчили. Дарма. Щонайбільше 203. Блін, 203! Скажіть ще «спасибі».

Росія розпочала нову війну. Проти Єгипту?

Яким чином? Роздмухуючи версію, що за терактом А321 стоїть ІДІЛ, Росія створює "проблему присутності ІДІЛ" на Синайському півострові. Економіка Єгипту потерпатиме від величезних збитків, і коли Кремль запропонує Каїрові вирішити проблему ІДІЛу на Синаї, Каїр погоджується.

Проблема вибору і дванадцятирічна система шкільної освіти

Нещодавно я зрозуміла, що досі не знала і не знаю далі, ким я хочу бути. Ось так просто – не знаю. Прочитавши кілька розумних книжок зі психології і педагогіки я зрозуміла, що лише в цьому віці люди по-справжньому знаходять себе. А не чотири роки тому, коли довелось приймати рішення про майбутню професію. Тоді, коли в 16 років переді мною постав список факультетів українських вишів і держава сказала: "Ти готова! Роби вибір! ВЖЕ!!!", я насправді не була готова. Але вибір зробила. На моє щастя, не найгірший.

Як вуличне мистецтво вирощує перспективних молодих художників. ФОТО

Вуличні художники поступово "дорослішають". Спостерігаючи за західними колегами, вони щораз краще розуміють, як правильно себе подати і продати українській публіці. Починають із того, що намагаються робити все легально: пишуть відповідні запити до органів місцевого самоврядування і просять дозволу розписати певну стіну, паркан, вагон. Хоча, треба визнати, підпільними розписами періодично грішать майже всі вуличні творці. Такою вже є ця культура.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини