MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 грудня 2015

3217 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 3 грудня

Вітер з Майдану, або Почекайте ще трохи

Нам не потрібен ні податковий майдан, ні судовий, ні майдан пацієнтів без ліків. Ще одного масового протесту країна може не витримати. Але для того треба прислухатися до вітру, який доносить слова з Майдану, поки той вітер тихенький і не перетворився на бурю. А ключове, що для цього потрібно, – зрозуміти, що Майдан був справжній. Що суспільство змінилося. Що це воно перемогло диктатуру, а не реєстрова опозиція та новообрані високопосадовці.

"Так правильно... І так чесно...", – міністр інформполітики України Юрій Стець подає у відставку

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець подав у відставку. Про це він особисто повідомив на своїй сторінці в Facebook. За його словами, з початком сесійного тижня він збирається пройти всі юридичні процедури, пов'язані з реєстрацією офіційної заяви про відставку, у Верховній Раді і Кабінеті міністрів.

В Європу не можна "прийти", тим паче – стоячи. Її можна побудувати в себе вдома

Немає якоїсь окремої влади, окремої еліти, ІНШИХ ДОРОСЛИХ людей, до яких ми, як діти, звертаємось: "зробіть нам добре, ну будь ласочка, ви ж обіцяли..." Так було на Майдані, так є зараз, так буде завжди. Якщо вас щось не влаштовує, приходьте і робіть, стукайте в двері, гуртуйтесь, пропонуйте законопроекти, працюйте волонтерами, збирайте кошти для тих, кому довіряєте, не лінуйтесь ходити на вибори тощо...

Україна з нового року має ввести жорсткий візовий режим з РФ – Турчинов

"Ще в 2014 році РНБО ухвалила рішення про введення візового режиму з РФ і доручила Кабмінові реалізувати це завдання. Вже перший етап цього завдання реалізований. Ви знаєте, що на територію України громадянин Росії може потрапити лише на підставі закордонного паспорту. Але я переконаний, що з нового року ми повинні ввести реальний і досить жорсткий візовий контроль, візовий режим із РФ".

Українська наука: фінансувати чи не фінансувати?

Загалом, проблеми наукової і науково-технічної діяльності – довга і непроста розмова. Але я дуже сподіваюсь на нашу спільну – політиків та експертів – роботу над впровадженням новацій прийнятого закону. А від тих, хто досі лише критикував, хочеться побачити конструктивні дії, зокрема, щодо розв'язання поставлених тут питань.

"Я в цій державі не можу встановити хрест над могилою сина" – крик відчаю батька "кіборга" Святослава Горбенка

В якій країні, в якій державі треба батькам їхати до чиновника і просити дозволу на в'їзд технічних засобів для встановлення хреста або пам'ятника на могилі? Я хочу дізнатися прізвище й ім'я цього цвинтарного вахтера, який створив цю проблему, і дуже сподіваюсь, що якщо в цій країні є хоч один чесний журналіст і телеведучий, він допоможе мені в цьому. Й Україна, і світ повинні знати таких "героїв" в обличчя!

Відчуття, ніби тобі в тарілку наср*ли – Сашко Лірник про серіал "Слуга народу"

Як нам все по поличках розклали! Чудовою російською мовою на українському ніби телеканалі розказали нам, дурним хахлам, що ми дурні хахли. Селюки, бидло україноязичне одним словом. Не те що культурні й іронічні російськомовні нехахли. Й усі втикають телевізора, радісно поширюютьвідео - а правду каже, хлопці, а правильно!

"Гумконвої" з Росії постачають терористам зброю – свідчення затриманого бойовика. ВІДЕО

Колаборант у квітні 2014 року брав активну участь у захопленні будівлі обласного СБУ та штурмі облдержадміністрації Луганської області. Також бойовик розвантажував так звані "гуманітарні конвої" із Російської Федерації, де, за його свідченнями, була зброя та боєприпаси для колаборантів і російських окупантів.

Люди із зарплатою двірників будуть приймати мільярдний держбюджет. Не смішно? – точка зору

Якщо це все спростити – гідна зарплата нардепа це до певної міри страховий поліс того, що він буде там відстоювати інтереси громадян, а не корпорацій. Суспільство має не просто перестати істерити із приводу доходів нардепів, воно має вимагати встановити їм гідну зарплату і вимагати звіту за їхню роботу.

У центрі Києва марно намагались знайти кафе, де обслуговують українців – журналіст

Дійсність перевершила всі мої прогнози – врешті-решт, після довгих пошуків, ми присіли за столик у "Шато" на Хрещатику, оскільки адміністратор нас запевнив, що сюди пускають українців, для яких навіть надруковано меню їхньою мовою. Одначе офіціантка пояснила, що це неправда, україномовного меню в них немає, а офіціантів начальство примушує спілкуватись з клієнтами суто російською мовою.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини