MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 грудня 2015

2319 1

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 7 грудня

Що варто знати про ІДІЛ: дев'ять відповідей на основні запитання

Сама собою ІДІЛ – це багато в чому кульмінаційний прояв проблем близькосхідного регіону, що накопичувалися роками: безжалісна жорстка диктатура, релігійний екстремізм, сектантська ненависть, чужоземне втручання, опосередковані війни, відчуття гніву та безнадії серед багатьох, багатьох людей.

Вілкула вивели з мерії Кривого Рогу. ВІДЕО

"Юрій Вілкул через задній вхід пробрався в мерію Кривого Рогу. Вчасно помітили. Попросили не провокувати людей і забратися. Почув не відразу".

Байден: Україна – центральна тема будь-якої зустрічі з Путіним, який би не був привід

Чотири ключові теми нашої зустрічі. Незадовільний рівень боротьби із корупцією. Перспектива перезавантаження уряду. Мінськ – дії міжнароної спільноти щодо Росії, Конституція і закон про вибори на окупованих територіях. І Крим – що далі.

Кремлівська пропаганда вбиває – дівчата-військові АТО провели акцію проти газети "Вести". ФОТО

За інформацією організаторів, місцеві жителі, які розбирають пропагандистське видання, лаяли дівчат. "Вершиною цинізму стали крики одного з чоловіків, який став посилати дівчат-військових в АТО, мовляв, ідіть воювати на Схід, а не заважайте тут брати газету", – повідомили активісти.

Провальна люстрація: непорозуміння чи диверсія?

Вихід до другого туру мерських виборів сім'ї Вілкулів спричинив низку епатажних дійств і породив кілька екзотичних запитань. Як от: чи двотурові вибори краще захищають від таких кандидатів? А як на мене, подиву гідне інше: як вони опиняються навіть у турі першому? В умовах люстрації.

Шустера допитали у справі російських ГРУшників. ВІДЕО

Причиною свідчень Шустера стало інтерв'ю, яке він записував з окупантами після затримання. Шустер наголосив, що під час інтерв'ю вони підтвердили, що є російськими військовими, які виконували в Україні військовий наказ. Телеведучий також повідомив, що Єрофеєву й Александрову нічого не загрожувало, вони ні на що не скаржилися і не перебували під впливом наркотичних чи психотропних речовин.

Київ vs Львів: як упорядкувати вивіски. ФОТО

У 2011 році у Львові прийняли новий Порядок встановлення вивісок. Він цікавий з двох причин. По-перше, ним передбачено демонтаж вивісок, які порушують положення (формально це передбачено і в Києві). По-друге, воно містить додаток, де основні правила подані в доступній візуальній формі.

Що має робити посадовець, коли йому запропонують хабара?

Новий Закону України «Про запобігання корупції» встановлює обов'язок певних дій для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування при пропозиції хабара. Варто наголосити, що це обов'язок вчинити певні дії і будь-яка бездіяльність в цьому питання буде розцінюватися як порушення антикорупційних норм закону.

Що на порядку денному Верховної Ради цього тижня. ІНФОГРАФІКА

Пленарний тиждень Верховної Ради України почнеться завтра, у вівторок 8 грудня, і завершиться у п'ятницю 11-го. Отож, які сфери законодавчого забезпечення реформ на думку наших експертів мали б потрапити в пріоритети народних представників цього тижня.

Не плутайте із хозарами. Про справжніх варягів

У суворо історичному сенсі цього слова "варяг" - це представник західноєвропейської цивілізації, який поважає нашу мову, культуру, ідентичність, органічно в неї вписується, доповнює її своїми, цінними для нас елементами, сприяє політичному й економічному розвиткові нашої країни та інтеграції в європейське співтовариство.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини