MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 грудня 2015

3272 1

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 11 грудня

Спроба "Беркуту" розігнати Євромайдан. ВІДЕО

Два роки тому вночі з 10 на 11 грудня силовики спробували розігнати Майдан. Атакували з усіх напрямків. Дзвони Михайлівського не стихали всю ніч, зі сцени Майдану закликали киян прийти на допомогу. До ранку тисячі дісталися Майдану (пішки, бо дороги навколо блокували). Майдан відстояли. Беркут пішов геть.

Ким насправді був "Лісник" Аміров (Мужчиль), якого ліквідували бійці "Альфи"

Непевний донецький чувак із шахрайським минулим потрапляє в ДУК ПС, де робить низку радикальних заяв і намагається посіяти поміж його лав розбрат, дискредитуючи керівництво й підбурюючи бійців на протистояння з українськими силовиками. По тому, як зазнає невдачі, йде із ПС, обіцяє продовжити боротьбу зі "внутрішньою окупацією" й гине в бою із СБУ на квартирі, нашпигованій вибухівкою.

Луценко: Я наполіг на виключенні Барни зі фракції

Вчинок депутата Барни – неприпустимий і морально, і політично. Це також сильний удар по репутації України. Після розмови зі прем'єром і головою Верховної Ради я наполіг на виключенні Барни зі фракціі. Це рішення було прийнято. Про це я повідомив фракцію "Народного фронту" й іще раз приніс вибачення Арсенієві Яценюку. Я також запевнив колег, що "Блок Петра Порошенка" є партнером НФ і не має інших планів, як працювати разом.

Священик Московського патріархату погрожує дияконові Івану, який бив у набат на Михайлівському соборі

Диякон Іван Сидор, який два роки тому бив у набат на Михайлівському соборі в часи революційних подій на Майдані, отримав на свою адресу образи і навіть погрози. Священник Української православної церкви Московського патріархату Дмитро Курмояров пообіцяв зняти хрест з Івана.

Іван Сидор, який два роки тому будив киян, а розбудив усю Україну

Чому ніяких позачергових парламентських виборів 2016 року бути не має

По-перше, де обіцяний під час Революції гідності новий закон про вибори до Верховної Ради України на пропорційній основі зі преференціями (відкритими списками)? Пригадується, хтось начебто хотів прийняти подібний закон ще на першій сесії парламенту; зараз уже завершується третя...

Які міністри уряду неефективні і є кандидатами на звільнення

Сьогодні подав у відставку міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, попри те, що з-поміж своїх колег в уряді задніх не пас

Призначення та звільнення міністрів відбувається кулуарно без публічного обговорення кандидатур їхньої діяльності на посаді. Цю претензію до політиків може висунути чи не кожен українець. І матиме рацію. Але так само потрібно чесно казати: єдиної системи оцінювання ефективності роботи уряду в цілому й окремих міністрів ми не маємо. Але кілька різних оцінок діяльності міністрів можемо побачити.

Як помиляються на телебаченні, радіо та в інших ЗМІ

Каска казкою не буває

Оскільки в адміністративному поділі України немає губерній, то немає й підстав для вживання слова губернатор. Маємо казати обласний голова. Замість непотрібного мер міський голова. Коли йдеться про жінку, маємо слова діячка, вчителька, журналістка, волонтерка, патріотка, а не діяч, учитель, журналіст, волонтер, патріот, як чуємо в засобах масової інформації.

Віднині держслужбовці зобов'язані не лише знати українську мову, а й послуговуватися нею

Дія цього закону поширюється на державних службовців, зокрема Секретаріату Кабміну, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, органів прокуратури, військового управління, закордонних дипломатичних установ України. Тож віднині чиновники не лише повинні знати українську мову, а й повсякчас послуговуватися нею.

У міліції були симпатики Майдану, які зробили свій внесок у нашу перемогу. Шкода, що їх імен досі не названо – Бригинець

Припустімо, десь за годину до початку штурму в ніч із 10 на 11 грудня (битва темних і світлих шоломів) ми були попереджені. Без того ми б точно не встигли мобілізувати найближчі резерви. Симпатики Майдану в міліції були. Вони теж ризикували. Вони врятували своїми діями не одного з нас, але ніхто так і не назвав нікого з цих людей... Шкода! Я хочу, щоб ми знали ВСЮ правду про ті криваві героїчні події.

Повідомлення українського твітеру в ніч із 10 на 11 грудня 2013 року

Унікальну добірку повідомлень зібрала Ольга Васильєва. Це український твітер у ніч із 10 на 11 грудня 2013-го.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини