MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 січня 2016

3629 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 15 січня

Позиція громади щодо Мінського процесу

Yапрошується важливий і основоположний висновок – неефективність Мінського процесу пов'язана найбільше саме з тим, що замість широкого залучення української громади влада продовжує намагатися досягти миру шляхом таємної дипломатії. ... Перетворення локального громадянського протистояння на Донбасі у загальнонаціональне громадянське волевиявлення поставить крапку на таємній дипломатії української влади, на таємному тиску ЄС, на блюзнірській позиції Росії.

Москві буде несолодко. Підсумки прес-конференції Порошенка

Всі ці фактори підводять Росію до думки, що час вирішувати проблему Донбасу в 2016 році, поки для них не стало ще гірше. Не заперечують цього й Україна та наші міжнародні партнери. Наразі зустрілися дві концепції такого вирішення. Позиція України та Європи викладена в Мінських угодах. Позиція Росії – у берперервному вилянні хвостом.

Зустріч Нуланд із Сурковим: коли Кремль піде на поступки

Так, становише в Кремля скрутне, і вони вирішили переговорний процес пожвавити, але скрутне воно не настільки, аби почати Заходові цілувати ноги. Третього не дано, політика Кремля – це політика крайнощів, або-або. Тому Кремль буде ламатися, вдавати з себе велике цабе, корчити переможну мармизу на згарищі, торгуватися до останього – але на поступки не піде.

Незабинтована рана Європи

В Україні сьогодні багато нових речей. Більше електронного уряду та молодих реформаторів, менше бюрократії та "старої школи" – це відповідь на головну потребу України: стати кращою державою. При цьому на Сході України встановився крихкий баланс. Відкрита рана Європи кровоточить менше, але не забинтована як слід. Ознаки миру присутні – але не ознаки нової політики Росії.

У Запоріжжі поховали останнього невідомого бійця, який загинув в Іловайську. ФОТО

На Кушугумському кладовищі в Запоріжжі поховали останнього невпізнаного бійця з 117 українських воїнів, загиблих в Іловайському котлі в серпні 2014 року. Провести безіменного бійця в останню путь прийшли десятки місцевих жителів, військових, ветеранів АТО, волонтерів, представники місцевої влади та священики.

Міський голова Красноармійська Требушкін заперечив необхідність виконання закону про декомунізацію

 Очікувано, якщо згадати, що нинішній міський голова Руслан Трєбушкін, на підтанцовці в Опоблоку, прямо заперечує необхідність декомунізації, ще коли очолював Димитров возив тітушок на Майдан і лише тому не бігав з аквафрешем, що спецназ ГРУ не встиг добратися до його міста. Не дивно, що так швидко виникла подібна ініціатива, якщо жоден мер-колаборант на Донбасі досі не отримав вироку з ув'язненням? І це вже прямий наслідок виправдального вироку міському голові Дебальцева. І дня не пройшло.

24 роки тому Верховна Рада ухвалила Державний гімн України

Чи не перше за довгі часи заборони публічне виконання гімну – ще за СРСР

Чубинському пісня дуже сподобалася, і він раптом подався в іншу кімнату, а через півгодини вийшов звідти з готовим текстом пісні «Ще не вмерла Україна», яку тут же проспівали на сербський мотив.

Чому не треба продавати "5 канал"

"5-й" не є інструментом пропаганди та особистого піару президента. І серед журналістів там багато чесних і професійних людей. Якщо Порошенко готовий, не втручаючись в ефір, спонсорувати канал, для українського медіапростору це краще, ніж якщо його перероблять на ковбасу.

Свята добігають кінця. Що далі – в новому році?

З одного боку, бурчання "а де ось це все, за що ви стояли", з іншого – скептицизм на рівні "а де ж ваша нова Україна". І найстрашніше, що ці питання ніби і справедливі, але людям, готовим щось змінювати і щось робити, доводиться працювати в кислотному ворожому середовищі.

Міс українська діаспора колядувала з молоддю – збирали гроші для бійців

"Я змалечку люблю колядувати. Для мене наче якась магія присутня в українських колядках. – розповіла Євгенія Борідка. – В нашому колективі всі отримували задоволення від того, що робили. А скільки радості нам приносила віддача від наших глядачів! Деякі навіть розчулились до сліз від нашого виступу. Я на кілька годин наче побувала вдома, в Україні, адже всюди лунала українська мова, пісні, жарти".

Міс українська діаспора Євгенія Борідка

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини