MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 лютого 2016

2547 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 18 лютого

Томбінський свою справу зробив. Далі – справа рук депутатів та Порошенка

Це якраз той випадок, коли побажання ЄС працюють на Україну, потрібні Україні, і рано чи пізно їй усе одно потрібно було б розгрібати ці авгієві конюшні. Ці побажання принаймні на рівні законодавства зроблять багато речей незворотними. Так, це мало би відбуватися натурально, а не з під нагайки. Але в нас нема часу знову чекати слушного моменту. Закони міняти швидше, ніж світогляд та старі практики. Погодьтесь. І це саме той випадок, коли спроби пошити ЄС в дурні – це насправді пошити в дурні себе.

Інститутська два роки потому. ФОТО, ВІДЕО

Я не маю права казати за всіх, та безвиході та безсилля дворічної давності тут нема. Як нема й тієї розгубленості, що ширяла в повітрі на Інститутській у лютому 2014-го. Є глибока травма, є партія війни, є розчарування, але й розуміння, що зводити доведеться нехай із нуля й усупереч, але інакше бути не може. І найпростіше сьогодні спинитися на півдорозі, та дорослі так не чинять.

Європейська агенція авіабезпеки дозволила літати над Кримом

Агентство відзначає, що наразі є міцна основа щодо заходів зі зниження ризиків, а також що авіакомпанії можуть використовувати інформацію, надану Україною, для планування польотів. У бюлетені також підкреслено, що координувати літаки в повітряному просторі над Кримом буде Україна.

У місцях, зрозумілих тільки їм самим. Як люди вшановують пам'ять Героїв Небесної сотні

Раненько 18-го лютого на шині Ігоря Сердюка живі квіти. Загинув два роки тому під час боїв довкола Маріїнського парку. Люди зупиняються, вдивляються в його модний капюшон, по-юнацьки закинутий на голову. Позирають із автівок, ждучи зеленого сигналу на світлофорі. Кріпосний провулок, 6. До речі, самим парком ходять люди, ставлять лампадки. У місцях, зрозумілих тільки їм самим.

Нацбанк сьогодні ввів у обіг пам'ятну монету "Софія Русова". ФОТО

Монета присвячена 160-річчю від дня народження Софії Федорівни Русової (уродженої Ліндфорс), яка присвятила своє життя створенню національної системи виховання й освіти. На аверсі монети розміщено лампу як символ просвітництва та вислів Софії Русової: "У житті кожної шляхетної людини має світити велика ясна зірка: щаслива доля рідного краю".

"Талончик нада?", або Як подолати корупцію в тролейбусах

Він іще тихенько собі сказав: "Урод!" Звісно, "урод", жоден наступний пасажир "талончик" так і не попросив, я сидів поруч із водієм і чекав хоча б одного спільника у цьому нелюдському порушені його фінансового збагачення, але ні, "уродом" захотів себе відчути тільки один пасажир. Шкода, що він вимкнув аудіосупровід нашої тепер не дуже позитивної подорожі, мені так в оголошеннях станцій подобається оце: "Шановні пасажири, неоплачений проїзд негативно впливає на фінансовий стан комунального підприємства".

"Я теж протестую" – Тука пояснив, чому він не вийшов до місцевих мітингарів

Заздрю тим, хто має можливість у робочий час "протестувати". Щиро і без жартів! Я "не вийшов до народу", та маю 11 зустрічей із питань, які стократ важливіші, ніж революційні дії пана Чуба. На фото: мій щоденник із поточними записами та... моя відповідь: "Я теж протестую!"

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини