MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 лютого 2016

2564 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 19 лютого


Чому выйськовий прокурор раптом так захопився справою рядового поліціянта? – журналіст

Якщо маєте змогу, подивіться повну версію відео події, а не анімований аналіз пана Матіоса. Так, це відео не виправдовує трагедію, поліціянти, напевно, робили помилки і могли б діяти більш професійно. Але там немає ні фанатизму, ні агресії, ні тим більше будь-яких ознак умисного вбивства.

Вшанування Революції гідності та її героїв. Сором

Світлина Наталі Гуменюк

Мені соромно дивитися в очі тих, хто зображений на портретах, обкладених бруківкою, тому, що я знаю – вони заслуговують більшого. Але їх погляди не дають мені забути те, що сталося два роки тому. І я нагадуватиму про це іншим. Навіть, якщо вони ховають очі.

Що таке технічний уряд і чому нині його потребуємо

Якщо в коаліції немає внутрішньої міжфракційної довіри, що не дозволяє створити "політичний" уряд зі своїх членів, але є необхідність, така більшість може створювати "технічний" уряд. У такому разі на посаду прем'єра призначають неполітичну постать, яка може набрати членів уряду, що також не мають політичного іміджу й інтересу. Неполітичний уряд призначають, щоб уникнути небажаних корупційних впливів партійних носіїв кланових інтересів на уряд, у тому числі і насамперед на прем'єра.

У Чернігові стартувала нова патрульна поліція. ФОТО

19 лютого 211 нових патрульних поліціянтів склали присягу в Чернігові на площі перед монументом борцям за волю та незалежність України. Серед 211 поліціянтів 22 воювали на російсько-українській війні. Чернігів став 13-им містом, в якому стартувала нова патрульна поліція.

У нас немає політичної кризи! Це просто корупція і брехня – заступник міністра інфраструктури

Те, що в нас немає лідера, – зрозумів на Майдані. Те, що відсутня політична воля до реформ, – побачив у владі. Тепер переконався, що в нас і Нельсони Мандели ніякі. Борець за волю країни, після ув'язнення, стає ще гіршим борцем за волю.

Напередодні звіту Яценюк тричі відвідував Банкову. Як готували відставку уряду і хто брав участь у перемовинах. ВІДЕО

У вирішальний момент у Верховній Раді банально забракло голосів, щоби відправити у відставку Кабінет міністрів. Нардепи одразу назвали події 16 лютого спланованою та вміло зрежисованою виставою, підготовленою та погодженою на найвищому рівні – між Порошенком і Яценюком.

Чому Ґете не може бути Ґьоте

Йоган Вольфґанґ фон Ґете, 1828 рік. Портрет роботи Йозефа Карла Штилера

Звук (огублений е), позначуваний у деяких мовах диграфом eu, oe, відсутній у нашій мові, тому замість огубленого е ми вживаємо свій, неогублений е: Ґете, Пастер, Шредер, інженер, режисер тощо. Ті, що "йокають" у цих випадках, гадають, що вони знають українську та німецьку й французьку мови краще за Лесю Українку, Івана Франка і всіх українських мовознавців.

Як буде час і натхнення. Чому українське книговидання дасть собі раду й без російського імпорту

Так, жодна галузь, і українське книговидання – не виняток, не здатна так стрімко збільшити обсяги виробництва, щоб компенсувати втрати від припинення імпорту. Бо за деякими оцінками, російські книжки становили десь 80 відсотків українського ринку. Але можна сформувати пріоритети, отой мінімально необхідний для роботи комплект, встановити часові рамки й підтримати ресурсами. А все інше – як буде час і натхнення

Мінкульт дозволив УПЦ КП богослужіння у Софії Київській

Богослужіння відбуватимуться "не на території, власне, Святої Софії, того великого храму, а на території Трапезної церкви, побудованої у ХVІІІ столітті". "Ці богослужіння матимуть місце у повній відповідності із пам'ятко-охоронним законодавством", – запевнив віце-прем'єр. "Вперше за останні 330 років українська церква повертається до Софії Київської", – наголосив Кириленко.

Коли розтає сніг і небо таке безжально блакитне

Люблю, коли змінюються пори року. Коли розтає сніг і небо таке безжально блакитне! Це особливий період – час ламається, розкришується, й у цих зламах можна відчувати емоційний контакт із минулим. Так яскраво: до відчуттів, запахів і доторків згадуються події і люди.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини