MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 березня 2016

2585 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 3 березня

Савченко оголосила сухе голодування. Суд перенесли на 9 березня – адвокат

Після заслуховування позиції самої української депутатки та її захисників щодо відсутності нормальної експертизи данних пеленгування мобільного телефона, суд зупинив засідання. "Суд продовжиться 9 березня", – сказав суддя. На це Надія Савченко попросила дати їй останнє слово. "Я оголошу сухе голодування, якщо мені не дадуть зараз останнього слова", – заявила Савченко. Однак суд закрив засідання і залишив залу. Як заявив адвокат Савченко Ілля Новіков, для захисту це перенесення стало несподіваним.

Журналістку Марію Варфоломеєву звільнили з полону в ОРЛО

Світлина Ірини Геращенко

Вона перебувала в неволі в луганських бойовиків більше року. Її обміняли на двох полонених: жінку, ім'я якої поки що не розголошується, і 20-річного бойовика, який воював на боці російських окупантів і колаборантів. Також повідомляється, що він є громадянином РФ. Прогнозували, що Марія Варфоломеєва мала бути четвертою із числа тих, кого звільнили 26 лютого. Однак тоді її не відпустили. Інформацію про сьогоднішнє визволення журналістки підтвердив і Петро Порошенко.

США продовжили санкції проти Росії на рік

Як зазначено в документі, "надзвичайний режим, уведений у зв'язку зі спробами підірвати демократичні процеси в Україні", порушити її мир, безпеку, суверенітет і територіальну цілісність – зберігається. Серед причин, які спричинили санкції, вказана анексія Росією Криму, використання сили в Україні та спроби підірвати там демократичні процеси.

Вияв солідарності з Україною в Нідерландах напередодні тамтешнього референдуму

Зустріч закінчилася довгими оплесками і підтримкою. Скептики та вороги зазнали поразки. Після до мене підходили багато людей, щоб потиснути руку. І я розумів, що це вияв солідарності з Україною. Я сподіваюсь, що лідерам думок вистачить часу донести думку про іншу Україну до кожного голландця. Вірю в це.

Працівника "Криївки", який не впустив жінку на візку, звільнили з роботи

Андрій Худо від імені компанії попросив вибачення в Руслана Горового та його супутниці, а також запевнив, що найближчим часом "!Фест" забезпечить доступність своїх ресторанів для людей з інвалідністю. "Відповідальність за цей інцидент лежить не тільки на одній конкретній людині, але на усій команді загалом, – наголосив Худо. – Місяць тому ми розпочали перевірку закладів нашої мережі на доступність, а також напрацювали варіанти їх облаштування для людей з особливими потребами, і 8 червня прозвітуємо про зроблену роботу в усій нашій мережі".

По більш ніж 20-літній боротьбі професор Тимошик і його однодумці таки домоглися вулиці Огієнка для Києва

Іван Огієнко (1882 – 1972) – український науковець, митрополит Української автокефальної православної церкви, автор перекладу Біблії на літературну українську мову з оригінальних давньоєврейських і грецьких текстів

Тішить, що тепер буде й зупинка міського транспорту з назвою "Вул. Огієнка". Це для тролейбусів в одибвох напрямках за числами 8,9,17, 19 та числа 33 до Південного вокзалу. Київ – сьоме місто, де пошановий Великий Українець у такий спосіб (після Львова, Винників, Кам'янець-Подільского, Луцька, Житомира, Брусилова). Правда перемагає?..

Сім висновків по відвідинах Кремнієвої долини і Сан-Франциско

Бути частиною великого, шукати на рівних із рештою світу способи зробити його кращим – круто. Двері в розвиненому інтелектуальному світі відкривати легше, ніж в Україні. Насправді вас готові будуть слухати і сприймати на рівних, але за кількох умов: ви маєте бути вихованими, збігатися ціннісно і бути носіями реального потенціалу. Будь-яким розумним людям цікаві інші розумні й освічені люди.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини