MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 квітня 2016

2438 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 15 квітня

Три плюси і три мінуси нового уряду

На гарячій сковорідці треба крутитися. Прем'єр-міністр це добре розуміє: або реформи, або політична смерть. Цей же курс візьмуть нечисленні, але сильні міністри-реформатори. За умови підтримки такого курсу громадянським суспільством можна впоратися з викликом і вирости. Попередній уряд прийшов на хвилі ейфорії, очікування були досить високими, а далі розчарування лише зростало, довіра ж – падала. Від цього уряду ніхто не очікує проривів, а значить, будь-яка маленька перемога буде зарахована у плюс.

Прискорити вступ України в НАТО: перша міжнародна зустріч голови парламенту Парубія

Свою першу міжнародну зустріч у статусі голови Верховної Ради провів із заступником генсека НАТО Александром Вершбоу. Завжди вважав, і життя це зараз жорстко підтверджує – Україна має бути в НАТО. Обговорили з паном Вершбоу, як наш шлях до НАТО пришвидшити і зробити ефективнішим. Подякував за надважливу політичну та військову підтримку боротьби України з російським агресором. І за міжнародний тиск на Москву. У нас єдиний погляд на події та їх оцінка. Ми на правильному шляху. Україна буде в НАТО!

Майбутнє України: між смартфоном і Вандеєю

у кожної революції є своя "вандея". Коли ми говоримо про Четверту промислову, Україна може видатись якраз таким регіоном: із паралізованим ринком землі, старозавітними мартенами та олігархією доби дикого капіталізму. Зрозуміло, що країна з такими даними жодних технологічних проривів не потребує, ба більше, усіляко їм опиратиметься й постійно шукатиме аргументи, щоб дбало оберігати іржаві кістяки заводів, субсидувати безнадійні галузі. При цьому можновладці не перестають говорити про модернізацію.

Як Україні вийти на траєкторію сталого розвитку. Тези Ярослава Грицака

Аби наші діти лишилися в Україні, треба щоби країна перейшла на траєкторію сталого розвитку. Перевага Заходу полягає в тому, що він не сходить із цієї траєкторії, і співвідношення його добрих років до кризових – три до одного. Сталий розвиток не дорівнює швидкому розвиткові. Якщо є швидкий розвиток, це вже підозріло. Коли бідні країни починають розвиватися, то що бідніша країна, то більше вона набирає швидкості. Але невідомо, чи вона на цій швидкості втримається. Як приклад можна навести Радянський Союз. Те саме зараз спостерігаємо в Китаї.

Едвард Лукас: Для Заходу "переконливі промови" Порошенка "звучать зловісно" і довіра до нього падає

Лукас зауважив, що у нового глави Кабміну є перевага, що вся увага переключиться на президента Петра Порошенка. На думку Лукаса, останній "є частиною проблем української політики, а не частиною вирішення цих проблем. Вам потрібні нові політики, які порвуть зв'язки з нинішньою групою олігархів. І вам потрібен серйозний генеральний прокурор, який не тільки зловить велику рибу в невід, але і приготує її", – підкреслив журналіст. Він також додав, що не надто сподівається на Гройсмана.

"Не зарікайся": на каналі "Україна" з російських окупантів і колаборантів ОРДО зробили героїв – блогер

Телеканал "Україна", який належить донецькому олігархові Ахметову, 13 квітня показав епізод серіалу "Не зарікайся", в якому в позитивному контексті показують терористів ОРДО. Український блогер Олександр Резніченко наголосив на безглуздості сюжету, за яким в епізоді мелодрами зображують позитивних "бійців "ДНР"", які беруть в полон "вояка київської фашистської хунти". Мати "бійця хунти" у відповідь бере в полон дитину переселенців із Донбасу, чий батько воює на боці російських окупантів і колаборантів.

Що таке двоїна, яка альтернатива соціальній мережі й до чого можна бути ласим

Замок Любарта – горішній замок Луцька

Залишки двоїни зберігаються в конструкціях дві сестрі, дві руці, дві відрі, дві слові. За аналогією можливі побудови з числівниками три, чотири. У загальноукраїнському вимірі двоїна вийшла з ужитку, але в окремих місцевостях вона зберігається. Горішній – синонім до слова верхній (як долішній – до нижній). Горішній замок, як горішнє вікно, горішній поверх, казати можна. А про колонтитул краще верхній.

Що нам покаже прем'єр-міністр Гройсман

Я впевнений, що до того часу, поки ми не реформуємо нашу систему управління і не зробимо її більш демократичною, будь-якому урядові буде дуже складно. Я досі не розумію, як ми можемо жити в країні, де відповідальність так і не розділена чітко між різними гілками влади і де органи контролю практично нездатні боротися з корупцією, оскільки залежать від того, хто цю корупцію породжує. І це серйозний виклик.

Віртуальна держава: хмарні можливості

Наскільки ж хмара потрібна Україні? Настільки ж, наскільки потребуємо дієвого державного керування, економії бюджетних коштів на обладнанні, а не на громадянах, автоматизації рутинних процесів, більшої захищеності IT-інфраструктури й ліпшої взаємодії з державою. Не варто відсувати прийняття хмарних технологій на безрік – затримуючи впровадження сьогодні, ми відстаємо від інших завтра. Україна потребує запровадження хмар як у державному секторі, так і в бізнесовій сфері. Успішна модернізація відбудеться, коли прості громадяни, представники бізнесу й держава дійдуть спільної мови й не конфліктуватимуть, а співпрацюватимуть.

Ні ФОБ-дискримінації: брати Капранови стали на захист товстих, старих і лисих

Стара, товста або лиса людина завжди є об'єктом для глузувань. А втім, озирніться навкруги: нас більшість! Чому наші права на щастя цинічно ігнорують? І ми в Україні вимагаємо рівних прав для ФОБ-спільноти. Нам потрібна квота на старих, лисих і товстих на виборах у Верховну Раду. І не тицяйте нам Звягільського – він один, а нас мільйони. Нам потрібна заборона відмовляти претендентам на кастинґах із причин їхнього віку, комплекції чи браку волосся. Нам потрібні ФОБ-паради і ФОБ-освіта. ФОБ! ФОБ! ФОБ!

Письменники й видавці брати Капранови

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини