MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 квітня 2016

2369 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 18 квітня

Гниле нутро антиукраїнської пропаганди: аналіз скандального серіалу на каналі Ахметова

Слідчий побідкається, що долюструвалися до краю, чи персонаж скаже, що раніше багато сиділо по тюрмах невинних, а тепер "республіка" все виправить. Українська символіка на негативних персонажах і присутність прапора фоном у негативних сценах. Якщо слідчий військової прокуратури вибиває покази з безневинної внутрішньо переміщеної особи, то він чомусь обов'язково повинен бути або з тризубом, або з українським прапорцем на лацкані піджака. І ще показово "патріотичні" промови з уст саме негативних персонажів, у той час як позитивні персонажі традиційно лають владу. Концентрація подібних випадків змушує думати, що це відбувається невипадково.

ГРУшникам Єрофєєву й Александрову дали по 14 років

Голосіївський районний суд Києва засудив російських військових Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова до 14 років ув'язнення з конфіскацією усього майна, що в їхній власності. У цей термін окупантам буде зараховано час перебування у СІЗО. Також зазначено, що Єрофєєв й Александров перебуватимуть під вартою до набуття чинності вироків.

Чому Захід відмовляє нам у летальній зброї

Рішення адміністрації Обами відмовити нам у летальній зброї для стримування агресора – це стратегічна політична помилка. Я думаю, що на це рішення вплинула також позиція їхніх європейських союзників – франко-німецького тандему. Умиротворення агресора на полі бою (фактично ціною територіальних поступок за наш рахунок) із паралельним накладенням на нього декларативних економічних санкцій – це так по-європейськи! Проте тут треба віддати належне американцям, вони зробили все можливе, аби ці санкції були і дієвими, і дошкульними.

Співпраця із громадськими експертами допоможе Парубієві підвищити дієвість парламенту

Світлина Богдана Бортакова

Обійнявши посаду голови Верховної Ради, Андрій Парубій зробив акцент на підвищення ефективності та прозорості роботи парламенту, активізації його взаємодії з урядом та експертами як з України, так і міжнародними. І, не відсуваючи справу на безрік, вже на перше засідання Погоджувальної ради парламенту під своїм головуванням, запросив представників коаліції "Реанімаційний пакет реформ" та програми USAID Rada, демонструючи новий рівень відкритості.

"Ми до вас, професоре...", або Нотатки щодо деолігархізації

Найбільш антиолігархічні закони – це не закони про націоналізацію майна. Навпаки, це закони про прозору приватизацію майна, яке ще залишилося у руках держави (нагадаю, у нас державних підприємств приблизно у сто разів більше, ніж в країнах, де олігархів нема). Це закони про дерегуляцію економічної діяльності, що зменшують вхідні бар'єри. Це антимонопольні закони, що встановлюють верхні бар'єри зростання. Це ліберальний податковий кодекс, що залишає підприємцям більше грошей на розвиток.

Ще один російський "безпілотник" став трофеєм сил АТО. ВІДЕО

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України вивчають інформацію з носіїв російського безпілотника, збитого підрозділами сил Антитерористичної операції поблизу Новоселівки у Волноваському районі. Терористичні угруповання регулярно використовують безпілотники у цьому районі, порушуючи мінські домовленості. Співробітники спецслужби неодноразово фіксували після польотів БПЛА зростання інтенсивності обстрілів українських військових поблизу села Гранітного.

Кирило Карабиць: Із чим європейці асоціюють Україну? Передусім, із війною

Кажуть, такі, як він, роблять для створення позитивного іміджу України у світі більше, ніж усі наші політики, разом узяті. Напередодні свого концерту в Національній філармоніі України відомий український диригент, новий музичний директор легендарного Національного оперного театру у німецькому Ваймарі (того самого, де працювали Ґете і Шиллер, Бах і Ліст), поділився деякими спогадами, спостереженнями й думками. Про себе, свою професію, Україну, світ і час, у якому ми живемо.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини