MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 квітня 2016

2119 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 28 квітня

Як нам бути із Донбасом

Піти в нинішній нестабільній ситуації шляхом проведення виборів і надання Донбасові так званого "особливого статусу" означає створити для Путіна інструмент з розвалу України. Виборчий процес, як і наділення певним окремим статусом цього регіону, повинні проходити винятково після реалізації всіх інших пунктів Мінських угод. Головна умова – виведення російських військ і передача Україні контролю над кордоном. Як би не складалася ситуація, ми повинні залишатися унітарною державою. Будь-які спроби змінити унітарний устрій нашої країни є антиконституційними. В цілому ж із питання врегулювання конфлікту на Донбасі повинні проходити широкі громадські дискусії.

Янукович та Азаров сподіваються повернутися в політичне життя України – ТІ Росія

Transparency International Росія випустила дослідження "Янукович та Азаров у Росії" в рамках кампанії "Викрий корупціонера" (Unmask the Corrupt). У ньому на основі повідомлень в українських, російських та західноєвропейських медіях аналізують, як колишні президент Віктор Янукович та прем'єр Микола Азаров із родинами втекли з України в лютому 2014 року, в кінці Революції Гідності. Ідеться про їхнє майно, хроніку накладення та зняття санкцій, стиль життя та політичні амбіції.

Андрій Любка: Замовчування мовного питання може з проблеми перерости в конфлікт

На мій погляд, мовна проблема в Україні є. Й замовчувати її чи накладати на неї табу – контрпродуктивно. Я ще пам'ятаю часи, коли умовними "сепаратистами" називали Рябчука, Андруховича й Бойченка – бо вони мали сміливість сказати вголос про фундаментальні різниці між "Сяном і Доном". Їх таврували зрадниками, розпалювачами конфлікту, провокаторами і ще бозна-ким, хоча час показав: проблеми були, і вчасно не вирішені, замовчені – вони стали гарячим конфліктом. Ми ж не звинувачуємо лікаря, коли він повідомляє нам діагноз? І якщо побити чи піддати забуттю лікаря, хвороба не зникне й сама себе не вилікує. Так і з мовним питанням.

Про фонд Гаврилишина, довіру до країни та рентабельне добро

Із жалем дізнався про те, що в "згорілому" банку "‪‎Хрещатик‬" також були й кошти Благодыйного фонду Богдана Гаврилишина. Їх планувалося витратити на просвітницькі програми. Нагадаю, що цей фонд фінансував "Пласт", молодіжні програми, управлінську підготовку. Сам пан Богдан міг би спокійно почивати на лаврах члена Римського клубу. Однак вкладав кошти в Україну, пропагуючи розвиток держави, навчаючи молодь тощо. Міг спокійно жити в Швейцарії та Канаді. Витратити 50 мільйонів гривень (понад $5 мільйонів за старим курсом) на своє задоволення. Однак вирішив допомогти Україні. За що йому й було віддячено.

У Кіровограді з'явилася нова патрульна поліція. ФОТО

У Кіровограді сьогодні розпочала роботу патрульну поліцію України. Про це на своїй сторінці в фейсбуці повідомила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе. Згідно з повідомленням, у місті працюватимуть 238 поліціянтів, у їхньому розпорядженні буде 24 патрульні автомобілі. Як зазначає інформаційний портал "Гречка", серед поліціянтів 44 дівчини і 37 бійців, які пройшли війну на сході.

Насіров не знає, з якої країни фонд "Відродження". ВІДЕО

Під час селектору я частково розповіла про абсурд та порочність системи, якою сьогодні є Державна фіскальна служба. Сьогодні прем'єр-міністр на засіданні уряду озвучував тези, які слово в слово сходяться з нашими реформами і намірами. Але Роман Насіров за ці реформи і досягнуті нами результати виголошує догани. Якщо хочете зрозуміти різницю між нашим підходом і системою Насірова, перегляньте відео.

Українська весна на вулиці Київській у столиці Грузії. ФОТОРЕПОРТАЖ

У Тбілісі веснянки співали, писанки малювали та борщем пригощалися. 23 квітня в центрі грузинської столиці на вулиці Київській за ініціативи та організації міської ради та мерії Тбілісі, Посольства України в Грузії та "Форуму українців Грузії" проведено масовий (близько 1000 відвідувачів) комплексний захід "Українська весна на вулиці Київській", участь в якому взяли мер та голова міської ради Тбілісі, представники дипломатичного корпусу, української діаспори, мешканці та гості міста. 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини