MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 травня 2016

2613 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 26 травня

У Польщі затримали керівника фінансованої із Росії антиукраїнської партії

"Із 2013 року Піскорський перебував у постійному контакті з російськими спецслужбами, виконував завдання із пропаганди російських інтересів у Польщі, за що отримував фінансову вигоду, – читаємо в газеті. – У межах цієї співпраці Піскорський створив політичну партію, яку фінансували із РФ. Одне з її завдань полягало у "створенні антиукраїнських настроїв у Польщі й антагонізації польсько-українських відносин"". Слідчі гадають, що як "Зміна", так і пов'язані з нею найрізноманітніші об'єднання й організації, що займаються так званими Кресами, фінансовані й контрольовані російськими спецслужбами, які використовують їх для реалізації операційних завдань.

Цеголко: Операція зі звільнення Надії Савченко нагадала часи Холодної війни. ФОТО

Автобус із Надією простояв з півгодини, не зрушивши з місця. Можливо ті, хто "злили" цю інформацію, сподівалися на зрив усього. Але їм не вдалося. Два автобуси під'їхали ближче. І з них вийшла Надія. На диво автоматників у масках поруч не було. Нам з Іриною так і не дозволили вийти з літака. Сказали – заборонено. Одначе ж можна кричати: "Слава Україні!" Проте ця пригода була не останньою. Потім півгодини президентський літак із Надією не міг вилетіти додому. "Граница пока закрыта", – повідомив у рацію голос російського диспетчера. Вже зараз це спогади. Вони приємні, бо наша Надія Савченко вже вдома. Важливо, що вона перша, і зараз всі зусилля президента будуть звернені на визволення інших.

Одкровення декомунізації

Звісно, можна було перейменовувати Комсомольськ не на Горішні Плавні, а на Борисфен, а Дніпропетровськ, наприклад, не на Дніпро, а на Кодак. Але це треба було робити, а не маніпулювати, не викручуватись і не сподіватися, що зійде з рук. І кіровоградцям можна було б замість вести дурні дискусії, на честь якої Єлисавети колись назвали їхнє місто, просто вигадати нову назву й поставити крапку. Але ж ні, тепер ми підемо до суду й намагатимемося скасувати рішення парламенту. Недооцінювати українських служителів Феміди, звісно, не можна, вони найреакційніша гілка влади, і смороду ще буде багато, тільки нічого це не дасть. Головне зроблено. Посмердить і вивітриться.

У Дніпрі відкрили музей АТО – "Шляхами Донбасу". ФОТО

Музей організували ветерани російсько-української війни, волонтери, історики і музеологи, художники і працівники Дніпропетровської облдержадміністрації. Ідеологи експозиції – історик, кандидат історичних наук і ветеран АТО Олег Репан, музеолог Юрій Фанигін, інші члени робочої групи. А працювало над проектом багато небайдужих людей. Герой російсько-української війни Іван Начовний і його бойові побратими. Наталя Хазан та інші волонтери з "Фонду оборони країни". Співпробітники Музею імені Яворницького на чолі з Надією Капустіною. Дійсно творчі працівники Дніпропетровської облдержадміністрації Наталя Шуліка, Ольга Горб, Володимир Юрченко та головний організатор робіт від ОДА і куратор проекту – Андрій Курляк. Співробітники Інституту "Ткума" і Музею "Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні".

Що варто знати про обміни й фундаментальна різниця між Україною та Росією

Так от, що варто знати про обміни – тут немає математичного обрахунку. І справедливості немає. Є країни, для яких власні громадяни важливі, тож вони їх намагаються витягнути і врятувати, навіть коли це виявляється занадто "дорого" в усіх сенсах. А є країни, для яких власні громадяни просто м'ясо, якими можна непогано поторгувати. Варто радіти, що Україна – це країна першого типу. А також розуміти, що коли маєш справу з країнами другого типу – як РФ – то будь-який наш воїн та будь-який заручник буде цінний за десяток терористів.

Кабінет караоке й особиста церква – Луценко показав, в яких умовах "працювали" його попередники

Сам ліфт – то пісня. Це особлива броньована капсула, що може витримати пряме влучання набою. ... У медпункті є масажний кабінет. У крилі генпрокурора був і кабінет для особистого перукаря. Тобто оглянули, помасуали й відтак стрижка, укладка – аби гарним бути. Одначе це ще не все, в тому ж крилі є (увага) кабінет караоке. Караоке, Карле! Себто їм так добре велося, що оглянули, помасуали, потім підстригли, зачесали, вклали й – пішли вражати вокалом. Але хіт це інша кімната. Ні за що не вгадаєте, яка. Церква. Власна церква. Лише для генерального. Вони там іще виявляється гріхи пробували замолювати.

Чому маршрутки це погано і як змінити транспорт на краще

Адаптація до європейської моделі громадського транспорту буде значити в глобальній перспективі повний відхід від використання маршрутних таксі в містах. У сучасних умовах зробити це одразу буде майже неможливо, тому що немає державного та комунального транспору, що міг би взяти на себе весь ринок пасажирських перевезень, які виконують маршрутки. Тому зміна має відбуватись поступово. Але вона має відбуватись, і має бути політична воля до змін в організації громадського транспорту. Без волі й конкретних дій усі розмови про життя за європейськими стандартами є некомпетентними і пустими.

Гарне місто на Дніпрі майже без історії: Горішні Плавні потребують нової ідентичності

Крім зеків із 60-их, основна частина поховань - молодь, яка не пережила 90-ті, коли ГЗК зупинився, коли була епідемія суїцидів і кримінальних воєн. Цілий сектор кладовища – поховання "братків". Їх на Гробки приходять поминати бриті люди в шкірянках, які пітніють і мовчки п'ють водяру біля стел, де в масштабі 1:1 вибиті загиблі "братки" з величезними мобілами на фоні "бумерів" з полтавськими номерами. А ще там є пантеон слави якомусь авторитету, вже не пам'ятаю – Гаріку чи Рафіку. Алея закінчується постаментом, на якому стоїть пам'ятник. Мабуть, ви бачили, що біля модних колгоспів ставили типові пам'ятники Мічуріну – втомлений, але гордий науковець у капелюсі сидить на лавочці і дивиться на машини, що несуться повз нього по дорозі. Скульптор був, схоже, той самий – в епіцентрі гранитного пантеону слави сидить на лавочці Мічурін-Гарік із рельєфним носом і капелюхом.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини