MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 травня 2016

2369 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 31 травня

Бої шпигунів і російська агресія: що має тривожити Захід

На мою думку, основна функція Збройних сил РФ – радше залякування, ніж реальна війна. Гадаю, справжня спокуса для Кремля - домогтися свого без повномасштабної війни. Якщо тобі вдається збити противника з пантелику, лишити без друзів і зламати його волю, воювати немає потреби. Саме тому ми маємо передусім пильнувати за випадами Росії проти нашої політичної волі й процесу прийняття рішень.

"Я повернулася і включаюся в роботу". Перші слова Савченко з трибуни парламенту. ВІДЕО

"Я знімаю свій портрет з трибуни і заміняю його обличчями хлопців, які будуть дивитися вам у вічі, які зараз сидять у тилу ворога й виборюють нашу Україну, для того, щоб кожного разу, коли ви виступатимете з трибуни, дивилися їм в очі і розуміли, що ви не маєте право не витягнути останнього з них", – заявила вона і відкріпила свій портрет з написом "Свободу – Савченко" з парламентської трибуни. Замість нього повісила великий плакат із зображенням українців, яких незаконно утримують у Росії.

Коли мовчання золото

Святослав Вакарчук чудовий співак, але не раз уже висловлювався так, що це викликало глибокий смуток і щире побажання для нього краще співати, аніж щось говорити. Останній виступ Вакарчука на львівському медіафорумі здивував ще більше. Вакарчук безперечно зірка, і кожне його слово відразу стає надбанням публіки та розлітається по всіх сайтах. Розлетілася і та банальність, яку ми почули: "Україна не є абсолютно природним утворенням, а була зшита з різних шматочків країн, людей, які ідентифікували себе українцями, які мали різну історію, різне бачення історії". І цю людину, яка гірко плаче над цим фактом, уже багато хто хоче бачити своїм президентом?

Українські військові в зоні АТО захопили російський піхотний вогнемет. ФОТО

Під час бойового зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою ворога був захоплений сучасний піхотний вогнемет МРО-А, прийнятий на озброєння ЗС РФ в 2003 році. Вогнемет термобаричний, призначений для враження високотемпературним полем та полем надлишкового тиску в житлових приміщеннях, промислових забудовах, оборонних спорудах, а також автомобільної та легкобронньованої техніки.

Солдат повернувся додому. Що робити – поради психолога

Бойовий стрес відрізняється тим, що в певній мірі до нього можна підготуватися, тренуючи в собі деякі здібності і навики, зокрема вміння реагувати на ситуацію смертельної загрози осмисленою реакцією боротьби, а не втечі. А також – всіляко тренуючи себе фізично. Крім того, обов'язковою умовою виживання в таких стресових умовах стає необхідність довіряти своїм товаришам, знати на кого і в якій саме ситуації можна беззаперечно покластися.

Діти вбивць: мертве й криваве радянське минуле знову стукає в наші двері

Минуле. Давно мертве минуле. Гірке втратами і розчаруваннями, солодке щирою любов'ю. Не все так просто. Воно знову стукає у двері. Або у вікно, якщо ми не хочемо його впустити до свого будинку. Все те ж нерозгадане минуле. Мене судили в 1970-ті. У мене був слідчий, були перш агенти "наружки". Нарешті, були суддя і прокурор. Так було не тільки зі мною, сотні романтично вихованих молодих людей говорили вголос очевидну, приховану правду: "А король же геть голий!" Ганс Християн Андерсен не закінчив свою казку про голого короля, не міг закінчити, оскільки не знав радянської влади. А кінець казки простий: хлопчика-правдолюбця садять до в'язниці. Або гірше – в психіатричну лікарню.

Ворота міста: найкрасивіші вокзали України. ФОТО

Ворота міста. Так зазвичай називають вокзали. Адже часто саме залізнична станція – це перше, що бачать гості, які приїздять на екскурсію, у справах чи до родичів у місто. Інколи вокзал можна побачити тільки мигцем, з вікна потяга, прямуючи до зовсім іншого міста. Та краса чи оригінальність споруди можуть залишитися у пам'яті надовго. В Україні – вдосталь вокзалів, які були зведені більш ніж 100 років тому. Багато і таких, що постали кілька років тому, та в оригінальності не поступаються спорудам з історією.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини