MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 липня 2016

2026 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 14 липня

Росіяни своїх кидають: Росія вкотре відмовилася від власних військових

Під час роботи гуманітарної групи я поставила російській стороні запитання, чи не хочуть вони поцікавитися своїми військовими, що іх днями затримали ВСУ. І які сьогодні дають свідчення про ведення бойових дій на Донбасі. У відповідь почула, що російських військових на Донбасі немає, і представники РФ взагалі не знають, про кого йдеться... Що ж, не вперше російські офіцери і чиновники відмовляються від своїх солдат, що їх посилали вбивати українців. Це ми вже проходили з Єрофєєвим-Александровим. Поки що російська сторона не висловила жодноі підтримки й інтересу до затриманих своїх солдатів.

ГПУ знайшла гвинтівку, якою розстрілювали майданівців. ФОТО

Сьогодні, 14 липня, силами Департаменту спецрозслідувань ГПУ пройшли обшуки у причетних до вивезення з Києва після кривавих розстрілів "Чорної сотні" Беркута і подальшого знищення їхньої зброї. Знайдені в озері елементи снайперської гвинтівки (яку вся країна бачила в руках убивці під Жовтневим палацом) і автоматів стане черговим доказом на судовому процесі.

Можливі наслідки ходи "руского міра": УПЦ МП може втратити Києво-Печерську, Почаївську і Святогріську лаври

Скільки там учасників ходи? Десять тисяч і Вілкул? От, урешті, до співвимірних цифр і скоротиться кількість прихожан УПЦ МП. Московський патріархат нудно і марудно веде своїх прихожан на маргінес! Достатньо лише глянути фото цієї ходи, щоб вже не виникало жодного бажання долучатися до такої церковної організації – допотопні хусточки, хламиди, натовп загнаний за шворочки, як худоба, із камуфльованими псами по периметру – вбога нудотність і стилістика часів розквіту російського кріпацтва. "Унылое говно", говорячи зрозумілою цьому натовпові мовою.

Судді, які переслідували євромайданівців, таки будуть покарані – остаточна крапка від Верховного суду

До сих пір Вищий адміністративний суд масово скасовував рішення Вищої ради юстиції про звільнення суддів Майдану. ВАСУ вважав, що судді нічого не порушили. Натомість Верховний суд, розглянувши справи судді Чалої, Швачач, Марцинкевича, вирішив, що ВРЮ прийшла до правильного висновку про порушення цими суддями присяги, а рішення ВАСУ про скасування висновків ВРЮ є незаконними. Отже, всі намагання суддів продовжити традицію безкарності, користуючись "особливим підходом" ВАСУ, зазнали фіаско. На моє переконання рішення ВСУ є законними і справедливими.

НАБУ оприлюднило запис розмов прокурора сил АТО Кулика. АУДІО 18+

Сьогодні, 14 липня, під час брифінгу в Києві глава Національного антикорупційного бюро Артем Ситник оприлюднив запис телефонної розмови військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, якого звинувачують у корупції.

До уваги ЦВК і поліції: люди міського голови Ірпеня Карплюка зривають вибори в Коцюбинському. ВІДЕО

Володимир Карплюк

Через те, що рейтинг "Нових облич" – партії міського голови Ірпеня Володимира Карплюка, якого ЗМІ пов'язують із будівельним бізнесом – суттєво впав і майже третина депутатів, які були в Коцюбинській селищній раді, відмовилися йти на вибори під цим брендом, там дуже добре розуміють, що піти на вибори – це втратити владу в селищі, а значить забути про дерибан Біличанського лісу, де Краплюк має ділянку. Саме тому Ірпінська міська рада прийняла рішення і звернулася до ТВК, щоб зупинити виборчий процес. Як слушно зауважив заступник голови ЦВК Магера, ані місцева рада, ані Верховна Рада у виборчий процес не можуть узагалі втручатися.

Верховна Рада перейменувала Кіровоград

Верховна Рада в рамках закону про декомунізацію перейменувала місто Кіровоград на Кропивницький. "За" на засіданні парламенту в четвер проголосували 230 депутатів. Крім того ВР у межах цього закону прийняла рішення про перейменування кількох населених пунктів Миколаївської, Одеської, Харківської областей а також Закарпатської, та Чернігівської областей. Також народні депутати підтримали перейменування ще кількох населених пунктів та районів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини