MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 серпня 2016

2005 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 1 серпня

Суд заарештував Єфремова на два місяці

Генеральна прокуратура підозрює колишнього голову фракції "Партії регіонів" у заволодінні шляхом зловживання службовим становищем майном підприємства "Луганськвугілля" (ч. 5 ст. 191 КК України), вчиненні умисних дій з метою зміни територіальних кордонів України, що призвело до смерті людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України), а також у скоєнні організаційного й іншого сприяння створенню терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Зазначені статті не передбачають вихід підозрюваного під заставу або інші форми поручительства.

Новий непривітний світ: готуючись до постатлантичної Європи

"Халяви" більше не буде. Усім доведеться витрачатися на оборону більше і витрачатися розумніше. Спеціалізація та співпраця повинні стати значно глибшими. Ще більше уваги звертатиметься на територіальну оборону й на інтервенції в близькому зарубіжжі. Словом, нам потрібно взятися до справи серйозно. Такий підхід у загальних рисах – те, чого Америка вимагає від своїх європейських союзників уже десяток років. Парадоксально, але це може нарешті трапитися саме тому, що США перестануть бути європейською потугою. Утім, відхід Америки – це не причина, щоб не приймати необхідних рішень. Понад те: ухвалюючи їх зараз, ми підвищуємо ймовірність, що Америка залишиться з нами.

В Україні стартувала цілодобова реєстрація шлюбів. ФОТО

Зареєстрували шлюби перші три пари. Молодят привітав Саакашвілі і вручив букети квітів та подарунки – сертифікати на побутову техніку. Молоді пари зустрічали бандурист і вісім жінок у національних костюмах з короваєм. Вони вітали молодят українськими піснями і побажаннями щасливого подружнього життя. Обряд одруження пройшов відповідно до встановленої процедури, включаючи обмін обручками і вручення свідоцтва про укладення шлюбу. На "хаті", прикрашеній всередині і зовні українським орнаментом, - напис: "Весільна світлиця". Перед входом у "світлицю" – стилізований колодязь і млин.

Українську князівну французи сватали тричі

Впевнена, що відчуття меншовартості в українців приходить із дитинства, із тих самих підручників про бідних-нещасних українців. Нам же наші вчителі та батьки ніколи не розповідали про те, що Русь була такою могутньою державою, що європейські королівські сім'ї хотіли мати міцні зв'язки з Україною і що Ярослава Мудрого називали тестем Європи. Його доньки брали шлюб із європейськими королями, його сини одружувалися з принцесами впливових держав, а руки його дочки Анни французи просили тричі: одного разу швагро короля Генріха, а двічі сам король Франції Генріх. Це ж скільки підков стоптали французські коні, поки нарешті привезли до Парижа українську князівну Анну?

Вибори по-японськи: як Токіо вперше очолила жінка

Не зважаючи на таке хазяйство, Токіо останнім часом не щастило з очільниками. За останні чотири роки змінилося два губернатори, які достроково пішли у відставку через корупційні скандали. Хоча це не були хабарі або непрозорі тендерні процедури. Головним звинуваченням стало витрачання політичних фондів на особисті інтереси. Кожній обраній особі в Японії з бюджету виділяються кошти на політичну діяльність. Попередній губернатор Масудзое витрачав ці кошти на особистий відпочинок, авто, книги і картини, за що і поплатився відставкою. Були оголошені нові вибори.

В Олімпійському селищі Ріо-де-Жанейро замайорів український прапор. ВІДЕО

Традиційна церемонія підняття державних прапорів країн-учасниць передує офіційному відкриттю кожних Олімпійських ігор і символізує готовність олімпійців країни до участі в Іграх. В урочистій церемонії взяли участь президент НОК України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка, віце-президент НОК, олімпійський чемпіон Валерій Борзов, Посол України в Бразилії Ростислав Троненко, шеф місії української делегації, призер Олімпійських ігор Ніна Уманець, спортсмени і тренери. З офіційним привітанням учасників Ігор виступив мер Олімпійського селища Ріо.

Місія Боґуміли Бердиховської – людини, яка підтримала ціле покоління українських митців

Це більше, ніж діалог. Це місія. Це систематична, щоденна, непоказна робота Боґуміли Бердиховської, яка з року в рік, незалежно від влади і політичної кон'юнктури в Польщі й Україні, по суті, виконувала роботу нашого, українського Міністерства культури. Боґуміла була і залишається людиною, яка підтримала ціле покоління українських митців. Митців, які творили і творитимуть нашу культуру. І я хочу, щоб ми знали про це. Знали й усвідомлювали, що ми ніколи не залишимось на самоті. Що медійне шумовиння і політична кон'юнктура зійде, а оце справжнє і реальне – залишиться. І це справжнє і реальне має своїх конкретних творців. Одна з його творчинь – Боґуміла Бердиховська.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини