MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 серпня 2016

1959 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 2 серпня

Bellingcat: Докази присутності 200-ї мотострілецької бригади РФ на Донбасі. Виявлені танки. Частина І

У матеріалі наведено докази участі 200-ї окремої мотострілецької бригади (в / ч 08274) Збройних сил Російської Федерації в українському конфлікті протягом літа й осені 2014 року. Увагу зосереджено на військовій техніці 200-ї бригади, яка була зафіксована за допомогою фото- та відеозйомки на території Луганської області, а пізніше повернулася на свою базу в Мурманську область. У дослідженнях наведені непрямі докази, такі як ідентичні тактичні знаки й написи, і прямі докази, такі як фотографії одних і тих же танків, зроблені в зоні бойових дій на Донбасі, а кілька місяців по тому – на базі в Росії.

Bellingcat: Докази присутності 200-ї мотострілецької бригади РФ на Донбасі. Виявлені танки. Частина ІІ

На відміну від перерахованих зразків бойової техніки зенітно-ракетні комплекси "Стріла-10", реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) БМ-21 "Град", а також армійські вантажівки 200-ї бригади жовтих номерів не мали. "Гради" і вантажівки спочатку були без номерів, а на комплексах "Стріла-10" бригадні бортові номери зафарбовувати, але маскувальні жовті не наносили. При цьому на бойових машинах БМ-21 "Град" і "Стріла" часто трапляються пропагандистські написи на тему Донбасу, "ЛНР", "ДНР", батальйону "Айдар" тощо. На деяких екземплярах є розпізнавальні жовті рівносторонні трикутники.

Дядько Михайло на Говерлі, або Чому в Україні немає роботи

В Україні є робота. Але також в Україні є значна частина населення, яка лінується. Лінується працювати, лінується напружувати мозок, лінується вдосконалюватись, лінується змінюватись. Більшість хоче , аби держава (чи хтось ще) надав їм роботу за їх спеціальністю, яка неактуальна вже років 20. Більшість хоче отримувати велику зарплату, але не хоче вдосконалювати свої професійні навички. Більшість банально не бажає вчити іноземну мову. Врешті-решт більшість лінується взяти відповідальність за свою зарплату на себе, одягнути наплічник з водою, чаєм і кавою – і піти на Говерлу.

Час зробити своє домашнє завдання. Самотужки

Сподіватися на краще – добре плацебо, але воно набуває сенсу лише тоді, коли в реальності ти готуєшся до гіршого.Якщо ви гадаєте, що хтось робитиме за Україну її домашню роботу – ви помиляєтеся. Кров, піт і сльози. Здорова злість і холодна голова. Здоровий глузд і злопам'ятність. Легких рецептів не буде. Ми повинні бути готові до того, що політичні карлики по всьому світові кидатимуть усе довші тіні. Зазвичай це ознака того, що ми живемо в часи присмерку. Але іншого часу в нас немає. І, радше за все, не буде.

Світовий рейтинг найкращих вишів - без українських вищих навчальних закладів

Перша – у рейтингу немає жодного українського університету. Але є виші сусідніх країн. У Польщі – дев'ять університетів, Угорщини – шість, Росії – п'ять, Румунії - два. Представлені і такі країни, як Колумбія, Пакистан, Пуерто-Ріко, а ось українських навчальних закладів немає. Хоча CWUR оцінював більше 25 тисяч університетів світу за вісьмома параметрами – якість науково-викладацького складу, кількість публікацій, рівень їх впливу та рівень цитування, число патентів, рівень працевлаштування випускників, якість освіти і так званий h-індекс університету.

Грузія: виклики різноманітності

Колись Грузія існувала в кордонах від Нікопсії до Дербента, себто від Чорного до Каспійського моря. Але й сьогодні, маючи порівняно невелику територію площею 70 тис. км2 (якщо зовсім точно, 69,7 тис.), Сакартвело, як називають свою батьківщину грузини, зберігає дуже багато етнокультурних, регіональних та історичних особливостей. У цьому сенсі Грузія, безперечно, – частинка європейської цивілізації, адже для Європи типовим є зосередження безлічі відмінностей на невеличких клаптиках національного простору. Грузія, незважаючи на чимало елементів персидського, арабського, тюркського минулого, коли вона перебувала під владою цих етносів, зберігала свою європейську культурну природу та ідентичність.

Нащадки запорожців пройшли під вітрилами козацьким шляхом. ФОТО

Опівдні у п'ятницю, 15 липня, в місті Дніпрі від крейсерського яхт-клубу взяла старт регата "Козацький шлях", яку було присвячено пам'яті загиблих в АТО. Регаті, що проходить шляхами запорізьких козаків, – не один рік. Та війна на Донбасі традицію перервала. Оновлені вітрила регата підняла цьогоріч. У ній на дев'ятьох яхтах вирушили в далеку дорогу шляхами своїх далеких пращурів 40 яхтсменів. Маршрут: Дніпро – Запоріжжя – Нікополь - Кам'янська Січ (село Республіканець) – Каховка – Херсон – Одеса.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини