MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 серпня 2016

2054 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 9 серпня

Чому трьохсот нардепів потрібно позбавити дипломатичних паспортів

Ця історія стає тестом для керівництва Верховної Ради та Міністерства закордонних справ: чи готові вони виконати передбачені норми Положення щодо депутатів-порушників і знищити їхні дипломатичні паспорти? Якщо тест буде пройдено, то в депутатів з'явиться величезна мотивація пришвидшити рух до безвізового режиму для українців. Не збирати ж їм усі необхідні документи та не стояти у чергах у консульства європейських країн кожного разу, коли під час відпустки потрібно терміново виїхати на відпочинок.

Суд дозволив затримати Онищенка, невдовзі втікача оголосять у розшук – Холодницький

Солом'янський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурорів САП про надання дозволу на затримання організатора схеми розкрадання газу нардепа Олександра Онищенка з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Мине дуже мало часу, й Онищенка буде оголошено у розшук на всій території України, а також у міждержавний та міжнародний розшук. Після цього правоохоронні органи у країнах, що визнають юрисдикцію Інтерполу, будуть зобов'язані його затримати, відтак буде розпочатий процес екстрадиції.

Мовний скандал в "ОХМАТДИТі": в українській лікарні з'явилися Прасков'я, Марфа і Пєлагєя

Навколо Національної дитячої спеціалізованої лікарні в Києві "ОХМАТДИТ" розгортається мовний скандал. Талановита київська художниця Світлана Рудикова намалювала на стінах хірургічного відділення чудові малюнки і прозвітувала на фейсбуці. Зображені рибини різної величини плавають стінами відділення і надають приміщенню затишну обстановку. Все чудово, за одним винятком. Імена чомусь в українській лікарні у риб російські, і написані російською...

"Український Ганді": Сьогодні Євгенові Грицяку виповнюється 90 років

Фото Миколи Тимченка, "День"

Існує таке поняття – "моральні авторитети". Так прийнято називати людей, які силою своєї принципової позиції, життєвої мудрості і багатого досвіду доносять суспільству правильні і своєчасні сигнали. У розвинених країнах до голосу цих людей прислуховуються, і саме вони визначають траєкторію руху держави. В Україні, на жаль, інакше – моральні авторитети є, але ніхто не слідує їхньому прикладові. Й часто суспільство просто не знає про подвиги і позицію цих людей. Одним із таких непочутих і нерозпитаних до кінця авторитетів є Євген Грицяк – лідер Норильського повстання у таборах ГУЛАГу 1953 року.

І бюст Януковича не поміг: арештовано високопосадовців-податківців часів Клименка. ФОТО

У рамках розслідування справи В. Януковича Військова прокуратура разом із СБУ затримала і провела обшук у колишнього першого заступника голови Державної податкової служби генерал-полковника Андрія Головача. Одночасно були затримані ще чотири посадовці податкових органів часів Клименка. Вони підозрюються в незаконному відшкодуванні ПДВ підприємствам із ознаками фіктивності, що перебували під контролем злочинної групи Януковича, Азарова, Клименка, на суму 3 млрд 166 млн 90 тис грн.

Як командування ССО намагається звести нанівець реформу однострою

Командування ССО влаштувало істерику – ми такого нехочемо. Фахівців не чують. Користуються тим, що не можемо вчасно опинитися в кабінеті міністра і переконати не робити дурниць. ССОшники ваяють повний абсурд, ультимативно тиснуть на Муженкай Полторака, пропихують підписання того, що йде всупереч політичного рішення президента. Субординація? Ні, не чули. Розум? Та де там! Тепер кожна людина в погонах, що не має знань, але може ультимативно тиснути на керіввництво ЗСУ, може угробити змістовну роботу.

Грузинський дзюдоїст нагадав переможеному росіянинові про війну 2008-го. ВІДЕО

Перемога грузинського дзюдоїста Лаші Шавдатуашвілі в Ріо-2016 привернула увагу багатьох глядачів. Свою бронзу грузинський спортсмен здобув у поєдинку з росіянином Денисом Ярцевим. Поєдинок дзюдоїстів проходив саме в річницю російсько-грузинської війни, яка почалася 8 серпня 2008 року.

День народження Кучми: замість подарунків – суворий рахунок

Кучма – це Янукович та його Сім'я, це Лазаренко, це Кравченко та його "орли", це Азаров, це Литвин, це Медведчук та Шуфрич, це Льовочкин, це Табачник, це Фірташ та Бойко, це Ківалов, це Ахметов, Єфремов і довгий список інших відомих його вихованців, спадкоємців та бізнес-партнерів із пограбування та руйнування України заради власного збагачення. У день народження Кучми маємо пам"ятати про не складені іспити з історії... Аби викорінити кучмізм і закласти невідворотні зміни.

Бюрократія по-європейськи: ламання людського в людині

Справа не в тому, що мені важко виконувати ці приписи. А в тому, що це нераціонально, непрагматично й абсурдно – вимагати від людини постійно те саме. Це негуманно. Бо абсурд – це ламання людського в людині. Будь-яке дотримання законів і правил, суворе слідування приписам мусить мати на меті оптимізацію процесу для взаємної зручності. І хай би був уже цей чортів візовий режим. Але зробіть так, щоб не перетворювати людину на істоту, яка постійно мусить виправдовувати власну ідентичність.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини