MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 серпня 2016

2144 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 16 серпня

Саботаж електронного декларування і дозвіл на безкарне приховування доходів

Запуск системи електронного декларування за рішенням НАЗК без відповідного сертифікування Держспецзв`язком за своєю природою по суті є дозволом на безкарне приховування доходів. Відповідно до антикорупційного законодавства, державні службовці зобов'язані подавати декларацію лише один раз, і повторно ніхто не в праві змусити їх це зробити. Таким чином, подавши недостовірну інформацію для декларування до отримання сертифікату (в режимі дослідної експлуатації), особа не буде притягнута до кримінальної відповідальності, оскільки така декларація не може бути належним доказом у суді.

Безвізовий режим – один із засобів тиску на владу. Без них активних реформ не буде

Українська влада звикла жити з корупційної ренти, для якої розвиток не є необхідним компонентом. Тому для влади короткострокові булочки набагато важливіші за довгостроковий результат. Особливо враховуючи, що реформи з кожним кроком зменшують корупційну ренту. Але для громадян України, для всього громадянського суспільства довгостроковий розвиток набагато важливіший за короткостроковий успіх. Тому що суспільство зацікавлене в змінах, суспільство хоче побудувати Україну в Європі, а не втекти до Польщі, Португалії або Іспанії.

Гібридна журналістика: коли четверта влада намагається бути першою

"Українська правда" ("Європейська правда") поводиться зовсім не як ЗМІ. Це не функція ЗМІ – звертатися до іноземних держструктур із закликами чогось не робити для твоєї країни. Навіть якщо ти маєш шляхетні цілі, такого робити не можна. Це нонсенс. Нонсенс – закликати ЄС не давати твоїй країні безвізовий режим чи закликати МВФ – не виділяти транш. Функція ЗМІ – інформувати, аналізувати, критикувати, інтерпретувати, але коли ти робиш такі заклики, то переходиш у чисто політичну площину, відіграєш іншу, зовсім невластиву собі роль. Таке зрощення ЗМІ з політикою абсолютно нічим не краще за зрощення політики з бізнесом.

Чому важливо навчити дитину грати в шахи

Українська шахістка, чемпіонка Європи Вероніка Верем'юк

Для початку необхідно навчити дитину "дружити" з фігурами, дати їм імена і навести короткі аналогії. Наприклад, король вчить усіх розуму, слон – ввічливий і акуратний, тура веде себе охайно тощо. Під час занять можна розказувати дітям казки, давати неважкі завдання – це змотивує малюка до аналізу, висловлення власної думки та розвитку абстрактного мислення. Не потрібно перевтомлювати дитину – в такому віці достатньо трьох занять на день по 10-15 хвилин. Із віком шахи перетворяться на хобі, і дитина щомиті відкриватиме для себе нові комбінації, стараючись заглибитись у розуміння гри.

Генпрокурор Луценко на порозі екзистенційного вибору

На тлі й без того серйозної недовіри всередині синемундирного ордену до нього – чужинцю й майданівця – це може призвести до тотального саботажу розслідувань і реформ. Однак виходу немає. Цей його Сус здатний сьогодні знищити геть перші паростки довіри до прокуратури, які почали було з'являтися. А недовіра з боку суспільства для генпрокурора ще згубніша, ніж недовіра власних співробітників. Так що, за всієї вдаваної складності вибору, його насправді немає, Юрію Віталійовичу.

Зворотний бік трансляції Олімпійських ігор

На Олімпіаді 2016 задіяно близько 100 чоловік – більше просто немає. Фізично. Люди йдуть через вкрай низькі зарплати, а ті, хто є – працюють з 11 ранку до четвертої-п'ятої наступного ранку, і так кожен день. Так, це позначається на якості. Якість коментування. Окремий предмет розмови. У країні НЕМАЄ школи спортивного коментаря, і це пояснюється просто: українські канали не беруть участь у великих показах. Немає сенсу показувати Олімпіаду в Україні – тому що це абсолютно неокупний проект. Треба показувати регулярні чемпіонати – світу, Європи, а вже разом з тим Олімпіади. Це гра в довгу.

Олімпіада з меншовартості: Штепсель і Тарапунька повертаються

Коли "UA:Перший" веде трансляції з Олімпійських ігор вустами двох коментаторів, одного – українськомовного, а іншого – російськомовного, то неминуче виникає перед очима дитинство. А точніше – популярне в радянські часи телешоу "Штепсель і Тарапунька". У мене тут запитання: а румунською чи угорською мовою "UA:Перший" не хоче, часом, коментувати?! Слабо? Чи привілей і переваги лише російській мові? На 25-ому році незалежності держава продовжує нав'язувати своїм громадянам комплекс шароварного малоросіянства і мовної неповноцінності.

Верняєв виборов для України перше "золото" на Олімпіаді у Ріо

Український спортсмен Олег Верняєв - олімпійський чемпіон у вправах на паралельних брусах.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини