MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 серпня 2016

1928 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 18 серпня

Лавриновичеві вручено підозру, Каськіва затримано в Панамі

Лавриновича підозрюють у тому, що він 2013 року, за попередньою змовою із групою осіб, вчинив розтрату бюджетних коштів в сумі понад один мільйон доларів США на користь іноземної юридичної фірми, з якою безпідставно, із порушенням чинного законодавства, було укладено договір на закупівлю Міністерством юстиції України послуг із дослідження дотримання принципів верховенства права та практики Європейського суду з прав людини у справі стосовно Ю. Тимошенко. Внаслідок цих протиправних дій державі спричинені збитки. Дії О. Лавриновича кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Санкції проти Росії – не лише продовжити, а й посилити

Учора президент Європейської Ради Дональд Туск під час телефонної розмови із президентом Петром Порошенком підтвердив свою принципову позицію щодо збереження санкцій проти Росії. Це хороший знак, але Україні потрібно навчитися формувати власний порядок денний. Поки ми тільки реагуємо: оцінюємо, що зробить Європа, що скажуть Туск, Штайнмаєр або ще хтось із західних політиків. Це програшна позиція. А виграшна позиція – це та, в якій ми діємо, спираючись на власні інтереси, а не на чужі. Тому нам потрібно почати жорстко ставити перед нашими західними партнерами питання про те, що санкції потрібно не просто продовжити.

Унікальний проект зі збереження історичної пам'яті запрошує волонтерів

Проект Електронний історичний архів України (EHAU) збирає команду волонтерів, які бажають допомогти у створенні бази даних архівних документів України та зберегти історичну пам'ять. Проект розраховано на п'ять років. За цей час планується ввести в базу даних усі генеалогічні фонди архівів. Від церковних метричних книг до списків працівників підприємств. Волонтером може стати будь-яка людина. Спеціального фаху не потрібно, якщо ви уважні, вмієте вчитися та можете друкувати не менше 45 символів на хвилину. Окрім бажання допомогти у збереженні історичної пам'яті, цього цілком достатньо.

Українська мова – дієва зброя. Ставаймо до неї!

Мова – це ефективна оборонна зброя. "Знай себе, знай ворога", – навчав Сунь-цзи. Ми вибиваємо у ворога із рук можливість пізнати нас, упливати на нас, взаємодіяти з нами. Але водночас самі зберігаємо здатність пізнавати, впливати, діяти, бо володіємо ще й російською. Одномовна людина – все єдино що однорука. В кого перевага? Мова – це ще й ефективна зброя нападу. Дивіться, як розковбасило, наприклад, Варламова та його посіпак. Кожного разу, як ти звертаєшся до когось українською, десь корчиться від роздратування російський великодержавний шовініст. Це маленька перемога.

Соціалістична ідеологія: чи можна ощасливити людство?

Вживаючи певний порядок слів, які Джордж Орвел у романі "1984" назвав "новомовою", можна досягти особливого ефекту реальності, що присипляє мислення. Так, радянські вивіски "Слава труду!" чи "Народ и партия едины!" ще порівняно недавно сприймалися як даність і з різних причин не викликали особливого бажання перевірити їхню істинність. Один із героїв оповідання "Компроміс" Сергія Довлатова виходить на демонстрацію з транспарантом "Дамо сувору відсіч ворогам світового імперіалізму!" Міліціонерам забрало трохи часу, щоб розібратися, що тут не так. Адже слова і спосіб їх розстановки в цьому гаслі для "замиленого ока" мали нібито цілком звичний вигляд.

Віллі Токарєв проти України: чому скасування концерту "короля шансону" – важливе

Шуфутинський, Круг, "Бутирка", "Воровайкі" й іже з ними з'явилися на сцені вже після Віллі, на хвилі успіху цього месії блатняка. Картина світу в підсвідомості мільйонів почала змінюватись: злодій та бандит став асоціюватися з успіхом, з романтикою та з вольовими рішучими людьми. Блатняк став тим консервантом, який замаринував напівзавалений совок, недарма премія "Шансон года", що вручається з 2002 року, відбувається в Кремлівському палаці! До речі, естетику блатняка та романтики бандитського світу дуже активно став пропагандувати в Україні Дмитро Гордон.

Дві короткі історії українців і велика історія України

Михайло. Тоді, в 1945, йому було 11. Він влетів до рідної хати із криком: "Бандити!". Мати побігла до стайні рятувати головний скраб родини – корову. Не встигла – на порозі її наздогнала куля. Тато не добіг до лісу кілька кроків. "Ох, Михасю!" – останнє, що почув хлопець, який пірнув у кущі. Коли нападники відійшли, Михайло повернувся в село. Хати не було – її спалили разом із бабцею, яка не мала сили вийти на двір. Хлопець поселився в сусідньому селі, у свого дядька. Менше, ніж за рік, весною 1946, напали й на це село і вбили дядька. Він став сиротою.

Каноїст Юрій Чебан здобув для України ще одне золото

Чудова новина приходить до України з олімпійського Ріо-де-Жанейро! Наш каноїст Юрій Чебан здобуває перемогу у фінальному заїзді на дистанції 200 метрів, принісши в скарбничку збірної України другу золоту нагороду Ігор ХХХІ Олімпіади. Для Юрія Чебана це третя олімпійська нагорода: в Пекіні-2008 він здобув бронзу, в Лондоні-2012 на його рахунку медаль найвищого ґатунку.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини