MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 вересня 2016

2325 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 20 вересня

Україна визнала російські вибори нелегітимними

У тексті Верховна Рада постановляє "не визнавати легітимність виборів до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання, їх результатів та юридичних наслідків, та відповідно, складу, повноважень, актів та рішень Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання". Водночас парламент звертається до Ради Безпеки і Генеральної Асамблеї ООН, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій із закликом не визнавати легітимність виборів до Держдуми РФ сьомого скликання та, відповідно, її складу, повноважень, актів та рішень.

Блог із Луганська: Смерть перестала дивувати

Нібито нічого, пов'язаного з війною: прихопила підшлункова, прооперували, два дні в реанімації – і смерть. Жодних прив'язок до війни. Але в моїй побутової вибірці знайомих, які померли за останні два роки, – це четвертий випадок раптової смерті. Напевно, хтось зможе захистити наукову роботу про цей синдром раптової смерті серед людей, які пережили те літо в Луганську. Може, хтось виграє грант на дослідження цієї теми. Але люди йдуть, ніби в них закінчуються резерви організму. Ніби всі сили були кинуті на те, щоб вижити того літа. А на це, відносно мирне життя, сил і хоч якогось запасу адаптивних здібностей не залишилося.

Частина коштів з "Лікарні майбутнього" Ющенків пішли на приватну клініку у Львові. ВІДЕО

Майже 10 років тому, 17 грудня 2006-го, 15 вітчизняних телеканалів транслювали грандіозний марафон зі збору благодійних коштів на будівництво сучасної дитячої лікарні, яка буде спеціалізуватися на хворобах, від яких не лікують в Україні. Телемарафон дав надзвичайний результат – було перераховано і задекларовано понад 262 млн грн. благодійної допомоги (загальна вартість проекту оцінювалася в 600 млн грн.). Лікарня майбутнього, згідно з первісними заявами керівників фонду, повинна була запрацювати до кінця 2009-го.

Синдром Михалкова-Путіна: замальовки до ідеологічного профілю

Андрій Піонтковський якось саркастично пожартував, що російський президент – великий шанувальник Німеччини. Але не Німеччини Ґете й Бетговена, а Німеччини Гестапо й Штазі. Так, але... Путін став великим шанувальником російського мислителя-емігранта Івана Ільїна. Це офіційний гуру у світі російської філософії. Путін покладає квіти на його могилу щороку. Прах російського філософа, який довгий час мешкав у Швейцарії, повернули до Росії й перепоховали в Донському монастирі в Москві стараннями його шанувальника Микити Михалкова.

Солодка неправда, або Чому люди постійно шукають собі поводиря

Ми не можемо не мати авторитетів, не можемо не намагатись мати кумирів, але маємо завжди знати, що більшість із них – люди зі своїми слабкими сторонами. І щоб нам не впадати у черговий розпач усією країною, треба завжди пам'ятати, що святих серед нас дуже мало. І що не має у нас іншого шляху, як ганяти карасів, щоб не нагулювали багато сала. Хай наші карасі не почуваються надто впевнено. Якщо суспільство хоче розвиватись у бажаному напрямку, воно має бути готовим до постійного полювання за нашими політиками. І не впадати у розпач, якщо авторитет при ближчому розгляданні не такий вже й білий. Наша людська природа така.

Покоління бананів на блюдечку: впевнені, що банани будуть завжди

Ось були двотисячники, які вміли рахувати батьківські гроші й радіти шоколадкам "Команчі" й жувачкам "Лав із", рано почали працювати офіціантами в піцеріях, вчилися не з примусу, бо знали, що ніхто не допоможе, батьки непристосовані до нового життя й залишились назавжди у часах науково-дослідних нічогонеробок і флагманів тяжкої індустрії без зарплат по півроку. І вибилися, зробили кар'єру, повиплачували кредити, понароджували й дітей, понаписували книжок, дауншифтнули, відслужили в ЗСУ, відволонтерили і так далі – життя продовжується, всяких їм гараздів.

Українське Чикаго – яке воно? ФОТО

Святкування 25-річчя відновлення Незалежності України в Чикаго наша потужна громада спільно з генконсульством організували на високому рівні, їм все задумане вдалося. Громада велика й ініціативна, зацікавлена в співпраці та реалізації нових задумів. Енергія ідей та волонтерства просто захоплює! Ukrainian Village у Чикаго - повноцінний район міста, з прекрасним (чи не єдиним у світі за кордоном ыз такою вражаючою колекцією експонатів!) музеєм, зі школою, з церквами та культурним осередком – усе вирує життям.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини