MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 вересня 2016

2330 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 29 вересня

Доповідь щодо MH17: реакція української блогосфери

Міжнародна слідча група щодо розслідування трагедії з авіалайнером рейсу МН17 оприлюднила результати. Вчора, 28 вересня, прозвучала заява, що "Боїнґ" збили ракетою із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який завезли з Росії. Стріляли по авіасудну з 295 людьми на борту з території, підконтрольній бойовикам. Проте чіткої заяви, що це зробила Росія, наразі не було. Реакція української блогосфери та соціальних мереж не примусила себе чекати.

Шлях у нікуди: звинувачення українців у злочинах за національною ознакою

Звинувачувати у злочинах можна конкретних людей, можна держави з їх апаратом, можна політичні організації з їхньою ідеологією. Але звинувачувати народи – це середньовічне варварство, шлях до погромів, як інформаційних, так і реальних, до Голокосту, Сюрґюну та Голодомору. І це чудово розуміє вельмишановний пан Зісельс, якому ми низько вклоняємося за його сміливий виступ. Гуляючи Бабиним Яром, ми підходимо до пам'ятників, що говорять про убитих євреїв, українців (у тому числі й націоналістів), ромів. Усіх їх об'єднала земля. І стає все більш очевидним, що об'єднуватися треба до того. До того, як нас об'єднає могила. І варто нарешті це зрозуміти.

Чому міжнародне слідство не зазначило, що "Боїнґ" збила Росія

Правовий підхід дещо відрізняється. Росія не може відповідати загалом, узагальнено, безособистісно. Збиття літака, вбивство людей – це комплексний злочин, здійснений великою групою осіб. Конкретних осіб. Відповідальність не буває загальною. Вона дуже конкретна. І про це нам ще раз нагадали слідчі. Але механізм слідства запущено. Зроблено дуже багато. Цей злочин, тепер уже очевидно, не залишиться нерозслідуваним і забутим. Відповіді на запитання будуть знайдені.

Міжнародна доповідь про катастрофу MH17: негатив і позитив для України

Впровадити нові тези в обговорення проблем. Поки міжнародні ЗМІ і дипломати називають ОРДЛО "непідконтрольними Києву територіями", а їх збройні формування "сепаратистами" або "повстанцями", Україна змушена погоджуватися з риторикою "переговорів". Однак є факт – збитий пасажирський літак. Є однозначне твердження, ким збитий. Є прецеденти, коли такі випадки називали терактами. Таким чином, Києву необхідно змінити використання термінів і наполягати на своїй правоті. Був теракт. В якому винні терористи. А це вже зовсім інша система координат – це реалії міжнародної боротьби з тероризмом.

Розірвати всі зв'язки з Росією: чому починати слід не з можновладців

Фейсбук штампує гнівні пости-перепости, і майже вся моя стрічка, крім окремих ватних персонажів, яких я не видаляю, бо хай читають, закликає розірвати з Росією всякі зв'язки. Ага, Верховну Раду закликають... Вуйка з гуцульського села спершу заклич, а потім народного депутата. Хоча, переконавши вуйка, не треба буде переконувати депутата. Тільки не переводьте стрілки на бізнес Порошенка і липецьку фабрику.

Реванш завгоспа Януковича: суд відмовив ФДМУ в поверненні Гостиного двору

Суд прийняв рішення, оскільки не помітив, що Гостиний двір зруйновано. Суд вважає, що з Гостиним дворм усе в порядку, що орендар (Кравець) поводиться з орендованою власністю нормально, як слід. Суд прийняв рішення, котре можна було прийняти лише з широко заплющеними очима, бо факт руйнації Гостиного двору як пам'ятки, а отже, підстав розривати договір із Кравцем, очевидний для будь-кого. Позивач, ФДМУ, надав експертизу Українського товариства охорони пам'яток історії та культури з фотофіксацією, яка свідчить про руйнування Гостиного Двору і невиконання зобов'язань з боку забудовника.

150 років тому народився Михайло Грушевський. Дев'ять цікавих фактів про видатного українця

Михайло Грушевський ніколи не був президентом України. Він очолював Центральну Раду, яка, фактично, виконувала функції уряду. Таким чином, його скоріше можна назвати головою парламенту, але аж ніяк не президентом. На цій посаді Грушевський пробув тринадцять місяців. Михайло Грушевський є рекордсменом серед українських істориків за кількістю написаних праць. Його бібліографія сягає майже 2 000 позицій.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини