MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 вересня 2016

2012 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 30 вересня

Топ-10 причин, чому Україна опустилась в глобальному рейтингу конкурентоспроможності

Глобальний індекс конкурентоспроможності відображає конкурентні переваги країни, є дорожньою картою для потенційних іноземних інвесторів та урядів інших країн. Регрес у формуванні міжнародної конкурентоспроможності перш за все обумовлений відсутністю як комплексної, так і секторальної стратегій розвитку країни на довгостроковий період. Розробка довгострокової стратегії, з урахуванням сильних та слабких позиції у відповідності зі глобальним індексом конкурентоспроможності, дозволить сформувати тактичні та стратегічні завдання для українського уряду, сприятиме інвестиційні привабливості України та формуванню бренду країни.

Чужих дітей не буває: в Україні відзначають День усиновлення

Світлина Асоціації громадських організацій "Соціальний захист"

Знедолені діти знаходять прихисток в українських родинах. Однією з таких сімей стала родина Салманових, яка проживає в селі Барахтах на Київщині. Подружжя Фаудін та Олена виховують шестеро власних і дванадцятеро прийомних дітей. У родині на тісноту не скаржаться – кожен знає свої обов'язки: хтось допомагає няньчити молодших діточок, хтось смачно куховарить, а комусь до вподоби домашнє господарство. Потрапивши в такий багатодітний вулик не відчуваєш розподілу на рідних та чужих – усі як одне ціле, дбають один про одного.

Невесела історія "бандерівців" із Донбасу

Усе почалося ще на Донбасі. Там ми стали "чужими серед своїх", коли чоловік пішов добровольцем в АТО. У маленькому шахтарському містечку всі про всіх усе знають, і таку "пристрасну любов" до України зовсім не вітали. З чоловіком розмовляли, з ним віталися, його побоювалися – а як не боятися людини, яка щоранку виходить зі зброєю з квартири. Потім, у гаражах за пляшкою горілки, його обговорювали і вважали зрадником шахтарського краю. Всміхалися в очі – ненавиділи в душі.

Як правильно скорочувати гривню й чи має право на життя цьогоріч

Надія Жук цікавиться, чи має право на життя слово цьогоріч. Останнім часом його дуже активно вживають журналісти. "На мою думку, – пише читачка, – річ – це радше мова або предмет". Цей прислівник має право на існування в українській мові. Цьогоріч утворене від цього року, цьогорічний, отже ні про яку річ або предмет тут не йдеться. До речі, слово річ у значення мова в сучасній українській мові застаріле. Погано лише, що використовуючи цьогоріч, журналісти забувають про його синоніми: цього року, у цьому році.

Не роби, як Реувен Рівлін. Роби, як Роман Шухевич

З вересня 1942 по лютий 1943 дружина головного командира УПА Романа Шухевича Наталія переховувала в своєму будинку від переслідування нацистами сусідську єврейську дівчинку Ірину Райхенберг (в іншій транскрипції Райсинберг, Райтенберг), якій на той час було сім років. У спогадах Юрій, син Романа Шухевича, згадує, що на початку війни сім'я Шухевичів мешкала у Львові, на вулиці Королеви Ядвіги, де їх сусідами була єврейська сім'я Вольфа і Ружі Райхенберг, які володіли магазином тканин. Їхню старшу дочку Ірму гітлерівці застрелили на вулиці в 1942 році.,а молодша Ірина почала жити в сім'ї Шухевичів, де готувалася піти до школи.

Чергова земельна афера в Ірпені: що знову накоїв одіозний Карплюк

Надприбутки забудовників складуть приблизно мільярд гривень! При цьому ціна вкраденої землі складає таку ж суму! Гроші, шалені гроші – саме вони затуляють закон, здоровий глузд, совість. За такі гроші команда Карплюка здатна на все – порушувати закони, підкуповувати правоохоронців, суддів та державних службовців, бити й обпльовувати активістів, безпідставно звинувачувати їх у роботі на інших забудовників, улещувати містян та будувати гарні картинки "перетворень", реалізованих за гроші самої громади, але без її дозволу та контролю. Безкарність дозволяє ірпінській владі діяти зухвало, все більше й більше загарбувати останні дорогоцінні землі в місті та навколо нього.

Новий цвинтар у Вишневому - із логотипом "Воля кабель". ФОТОФАКТ

Оце новий могильник пультів і батарейок у Вишневому, загалом кількасот штук. За дивним збігом обставин, майже всі пульти з однаковим логотипом "Воля кабель". Маю кілька варіантів. 1. "Воля кабель" прибирає це неподобство і викладає достовірні фото утилізації. 2. Збираємо та відвозимо і вивалюємо під головним офісом "Волі". 3. Державна екологічна інспекція України, Державна екологічна інспекція у Київській області роблять те, що мають.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини