MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 жовтня 2016

1617 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 4 жовтня

Чим скінчиться для Путіна гра в "поганого хлопчика"

Логіка зрозуміла: Захід надто довго поступався Путіну і зрозумів це. Відповідно, несподіванка путінської політики зникла. Він став передбачуваним, стало зрозуміло, чого від нього очікувати і як з ним поводитися. Його будуть оточувати – або він сам буде оточувати себе, позаяк його мета – втриматися у владі в Росії. Буде посилення риторики з його боку. Будуть спроби наскочити – відскочити, залякати, балансувати на лезі ножа. До всього цього Захід готовий – у нього є великий досвід ведення холодної війни, а його економічна й технологічна перевага сумнівів не викликає.

Убивство Майдану: колишній беркутівець розколовся і попросив вибачення. ВІДЕО

Шаповалов детально розповів, як спецпризначенці з різних областей відрізняли одне одного на Майдані у лютому 2014 року. За його словами, на шоломи ззаду клеїли різнокольорові наліпки. Адвокати стверджують, що ця інформація дасть можливість розрізнити інших причетних до поранень та вбивств майданівців. "Це важливо, тому що крім інших знаків розрізнення, фактично ідентифікувати беркутівців рядових неможливо, оскільки вони були в масках, забрало від шоломів закривали. Їхні обличчя дуже важко ідентифікувати", – пояснив Олександр Мусієнко, адвокат потерпілих, член "Адвокатської дорадчої групи".

Польський фільм "Волинь": спроба аборту стосунків між Києвом та Варшавою

Коли отой загал і молодь піде в кінотеатр й побачить українця, який із перекривленим обличчям сокирою вбиває невинного симпатичного поляка (а може – вилами, а може – ґвалтує яку пенсіонерку, чи, наприклад, підпалює якогось чергового "розіп'ятого хлопчика"), то це вріжеться в пам'ять глядача незалежно від його бажання і протягом довгих років буде "раптом" впливати на його поведінку й політичні та культурні орієнтири. І "зміст фільму", його "благородна ідея", "благородний задум" – все це матиме практичне значення тільки для кінокритиків, які ще довго, пишучи й обсмоктуючи різні дурниці, будуть заробляти на своїх спекуляціях бабло.

Болонська система "по-українськи": мімікрія та відверта маніпуляція

Фактично більшість вишів в Україні просто ускладнили собі життя й запровадили подвійні стандарти навчання. Студенти досі взаємодіють із радянською освітою – 5-бальною системою оцінювання та шаблонним вивченням предметів. Водночас самі виші ведуть документацію у 100-рейтингових балах і зараховують кредити так, наче студенти вибирали ці дисципліни. Єдине, що в такому разі продукує Болонья, – це плутанину. І часто через відсутність контролю не тільки кожен виш, а й кожен викладач пристосовується до системи по-своєму, продукуючи ще одну окрему мікросистему.

Єдиний у Росії український храм знесуть за рішенням суду

"Напередодні засідання суду на нашого адвоката Тетяну Федорівну Горюнову було скоєно напад, увечері, коли вона поверталась додому, невідомі з машини почали по ній стріляти, опісля погрожуючи по телефону розправою у випадку подальшої підтримки та захисту нашого храму в суді. На жаль, все українське систематичне підчищається і нищиться: сьогодні резонансне рішення щодо знесення храму, до того – закриття української бібліотеки та ліквідування єдиної централізованої української організації "Український конгрес Росії", – додав о. Святослав.

Яременко: Плутонієвий демарш Росії – винятково ідеологічний політичний жест

Плутонієвий демарш Росії – вихід із домовленості зі США про переробку надмірної кількості збройного плутонію – винятково ідеологічний політичний жест. Складається враження, що уся тема вигадана росіянами з однією метою – формалізувати у вигляді документу претензії до США в сфері стратегічного паритету та стабільності. У сухому залишку не змінюється нічого. У Росії було і залишається 34 тони збройного плутонію, який вона сама визнала надмірним (непотрібним) для забезпечення безпеки. Ну, і нехай собі лежить на російських складах. А санкції тим часом діють.

Конгрес "ПЕН-клубу" в 2017 році пройде в Україні

Конгрес міжнародного "ПЕН-клубу", на який приїдуть найкращі письменники світу, у 2017 році пройде в Україні. Радісну звістку на своїй сторінці у "Фейсбук" повідомив президент Українського центру міжнародного "ПЕН-клубу" Микола Рябчук. "...Таки добились офіційного рішення проводити наступний конґрес в Україні. Як на мене, це значно важливіше від Євробачення, хоч, боюсь, наша тупа політично-бізнесова "еліта" цього не второпає. Сподіваюся все ж на винятки, бо допомога таки потрібна, зокрема фінансова (тисяч на сто:((", – йдеться у повідомленні.

Микола Рябчук

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини