MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 жовтня 2016

2108 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 6 жовтня

Політика діалогу не працює: в Європі обмірковують уведення додаткових санкцій проти Росії

Навіть натяки на можливість введення додаткових санкцій проти Росії можуть вплинути на політику Москви більше, ніж будь-які заяви про бажання продовжувати співпрацю. Чутки про можливе введення санкцій проти РФ на офіційному рівні заперечують, однак у певних колах (аналітиків, експертів) безсумнівно ведеться робота із вивчення такого заходу. Європейці все більше переконуються в тому, що політика діалогу з Росією не спрацьовує, і їм потрібно шукати альтернативні способи підтримання відносин із РФ. Втім, поки рано говорити, наскільки реальні ці плани.

Концерт "Океану Ельзи" у Краматорську зібрав більше людей, ніж усі окупаційні референдуми разом узяті. ФОТО

12 років школи і три бакалаврату: що змінить новий закон "Про освіту"

Важливим нововведенням стане автономія навчальних закладів. Наприклад, у питаннях формуванні змісту освіти. Відтепер МОН затверджуватиме лише державний стандарт, а самі заклади освіти розробляють освітні програми та навчальні планів. Втручання державних органів і органів місцевого самоврядування в освітній процес – нівельовано. Вчитель матиме свободу вибору форм проходження підвищення кваліфікації. Більше того, буде запроваджено механізм добровільної сертифікації вчителів, після проходження якого вони отримуватимуть відповідну надбавку до зарплати.

Чи будуть українці святкувати 14 жовтня День захисника України? Опитування від UAINFO

Другий рік поспіль країна буде відзначати День захисника України. Свято відзначається 14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці водночас із Днем українського козацтва. Із 2015 року є державним святом і неробочим днем. Чи пам'ятають кияни про цей день та як будуть вітати чоловіків – про це ми запитали в мешканців столиці.

Латинський шпигун: до проблеми російської шпигуноманії

"Звільнений" Львів, 1948 рік. До демобілізованого фронтовика Савелія Лапицького прийшли вночі, як годилося, з обшуком. Знайшли старий, ще дореволюційний підручник латини. У вироку "трійки" написали: "латинський шпигун". Дали "десяточку". Пощастило, могли розстріляти. У перевернутій дійсності ніхто не дбає про правдоподібність. За даними Центрального архіву російської ФСБ, тільки в 1937-1938 роках у СРСР було засуджено 102 тисячі шпигунів "панської Польщі". Це в той час, коли в самій Польщі штат військової розвідки Генштабу, так званої Двуйки, налічував аж 200 офіцерів. Викривали також агентів німецької, американської, британської, японської, латвійської розвідки, лік ішов на сотні тисяч.

Київський патрульний врятував від пожежі цілу родину. ВІДЕО

"Ще трохи і ми вистрибнемо з балкону", – це прокричали доведені до розпачу люди, які задихалися від диму на балконі шостого поверху. Зволікати було ніколи. Ризикуючи своїм життям, інспектор патрульної поліції видерся на піддашок між п'ятим і шостим поверхами. Для того, щоб спуститися на балкон поверхом нижче, дівчинка та її батьки один за одним ставали патрульному на плечі. Усе це відбувалось на очах у жителів палаючого будинку. Причини пожежі встановлюються. Попередньо, в багатоповерхівці сталося замикання електрощитової. Будинок до ранку був сильно задимлений із дев'ятого по п'ятий поверхи.

Уже за три місяці Донецька ОВЦА спілкуватиметься суто українською мовою – Жебрівський

Із 1 січня 2017 усі працівники Донецької обласної військово-цивільної адміністрації мають на роботі послуговуватись суто українською мовою. Завтра в адміністрації стартує другий етап курсів ділової української мови. Це, звісно, добровільні курси. Але мова про держслужбовців. У державі Українї. Вони ж написали в анкеті, що мають достатній рівень знання і володіння українською мовою. Якщо ж вони просто призабули мову, то ми цими курсами створюємо держслужбовцям можливість пригадати її і вдосконалити. Бо ж, вдумаймося - хто як не держслужбовці мають бути найбільшими популяризаторами і промоторами України, особливо тут, на Донеччині.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини