MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 жовтня 2016

2734 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 7 жовтня

Польща спростила процедуру отримання шенгенської візи для українців

У повідомленні наголошується, що спрощений варіант реєстрації на подачу візових документів до Польщі діятиме лише в пунктах прийому візових анкет у Києві. "Нововведення має суттєво скоротити процес подачі документів на польську візу, убезпечити систему від хакерських атак і спрямовано обмежити діяльність незаконних візових посередників", – сказано в повідомленні. Вказується, що в разі успішного запровадження нової системи, нею можна буде послуговуватися й у візових центрах і консульських установах Польщі у Львові, Луцьку, Харкові, Одесі.

Родина київського прокурора володіє нерухомістю на 165 млн грн. ФОТО, ВІДЕО

У 2012-2013 прокурор Павло Міленін став власником квартири понад 150 кв м і гаражу в одному з найдорожчих будинків столиці – хмарочосі на Кловському узвозі, 7. Ціна квартир до 200 метрів тут зараз в районі 65 тис. грн. Тож вартість прокурорської квартири сягає близько 10 млн грн. Паркомісце в будинку коштує 780 тис. грн. У відповідь на запит "Наших грошей" прокурор відповів, що в елітну квартиру вкладався з початку її будівництва, із 2003 року, до того, як почав працювати в прокуратурі. 2003-го Павлові Міленіну було лише 22 роки.

Портников: Коли ви навчитеся ставитися до російської "попси" як до чужої – перед вами відкриється світ

Так що ж ви тут будуєте - Україну або поліпшену Росію, для якої будуть співати Гребенщиков або Макаревич? Ви все ж таки визначтеся, друзі мої. Якщо ви хочете поліпшену Росію – тоді зрозумійте тих росіян, які говорять, що Україна – це вигадка. Що потрібно тільки замінити Порошенка на Медведчука – й усі проблеми зникнуть. А для вас, може, зникнуть проблеми якщо Путіна замінити, наприклад, Явлінським? Ну ось якщо президент Росії буде родом зі Львова – що заважає приєднатися до Росії областями? І російські артисти виступатимуть в кожному місті, і Крим буде знову наш – у сенсі спільний? Не хочете? Але що вам заважає?

Пастки загальної антропології: як поляк пізнавав українців

Після першої емоційної хвилі він зумів злапати просвітління, раптом осягнувши, що ніякого типового українця взагалі не існує. Так само, як і поляка (якраз це йому вже давно здавалося очевидним). І зрозуміло, що така відсутність схематично сконструйованого українця стосується не тільки історії, не тільки культури, традиції і минулого. Але й сучасного. Будь-який найвдаліший узагальнений репортаж про наш народ буде тільки вибірковим набором штрихів, фраґментів, моментів, який, звичайно, можна самому собі перетворити на якісь притчі, але він все одно залишатиметься звітом про власну хроніку пізнання світу.

Серце імперії Путіна

Попри гоніння, кримські татари своєю боротьбою продовжують повертати український Крим у міжнародний порядок денний. Робота Меджлісу на міжнародній арені, привернення уваги до репресій проти корінного народу позначили ще один шлях повернення півострова до України – правовий. Мужність же українських громадян, які протистоять агресорові в окупації, додає і третій шлях – цивільний. Для тих, хто за слова "Крим – це Україна!" платить кров'ю, свободою, життям, – міжнародної підтримки мало. Їм потрібна консолідована позиція українського народу в боротьбі за Крим. Їм треба бути впевненими, що ми не відпустимо їх руку, простягнуту до нас через лінію кримського фронту.

Збірна України встановила антирекорд за матчами без перемог

Національна збірна України з футболу вперше в своїй історії не може здобути перемогу протягом шести офіційних матчів поспіль. У матчі 2-го туру відбіркового етапу чемпіонату світу збірна України на виїзді не змогла здобути перемогу у грі з командою Туреччини, ведучи по ходу з перевагою в два голи – 2:2. Востаннє наша національна команда перемагала Словенію в першому матчі плей-офф Євро-2016 14 листопада 2015-го року – 2:0.

Сецесія: саме та стара забудова і є обличчям міста

Мені не було шкода цих клоповників, коли їх терміново, цілими вулицями, почали зносити до брежнєвської Олімпіади-80. Щоб не осоромитись перед іноземцями. Не зрозуміють. Ми їм краще Оболонь покажемо, ряди однояйцевих панельок до горизонту. Красота ж. А через десятиліття несподівано виявилося, що саме та стара забудова, та несхожість і унікальність, доходні будинки кінця XIX – початку XX століття і є обличчям будь-якого міста. Мені досі шкода дітей інших, побудованих з нуля в степу соціалістичних міст, які без цієї Сецесії і її збереження нагадують величезний спальний район.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини