MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 жовтня 2016

2226 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 10 жовтня

Підсумки третього пленарного тижня парламенту: результати можна вважати позитивними

Без перебільшення, відбувся екологічний прорив. Після більш ніж річного розгляду народні депутати ухвалили в цілому законопроекти №2009а-д, №3259 та №3603, які запроваджують європейські стандарти у сфері охорони довкілля. Для суспільства – це чіткі інструменти для захисту чистого довкілля, що є запорукою здоров'я людей, а для бізнесу – прозорі дозвільні процедури, які прийдуть на заміну неефективній і корумпованій роботі держекоінспекції. Це перші системні екологічні закони, які парламент ухвалив після Революції гідності, й зараз розпочнеться робота з їх упровадження.

Адвокат: Звільнення – лише перший крок, Царевич підлягає кримінальній відповідальності

Указом президента про звільнення Царевич її історія не завершиться. З одного боку починається період оскарження пані Оксаною рішень про її звільнення. І вона вирішила оскаржувати абсолютно все. З іншого боку, звільнення з посади судді це лише перший крок. Оксана Царевич вчинила тяжкий злочин і підлягає кримінальній відповідальності. Завтра, 11 жовтня, об 11:00 у Шевченківському районному суді (Вознесенський узвіз 10-Б ) буде чергове засідання у кримінальній справі щодо пані Царевич. Слухає справу суддя Бугіль, який теж є суддею Майдану. Приходьте!

Чортик з табакерки: як підробки з-за "поребрика" стають "українськими фільмами"

Сюрпризи цим не вичерпуються. Сценарій мультфільму створюють російські сценаристи – санкт-петербурзька група "Сахар, 1 кг". Тому й не дивно, що до класичних персонажів долучаються ось такі чудиська: "фабрикантка й інженер" Килина, "староста Фрол" (!!!), "вовкодав Надійка", "Котожабик", "Філін Філя". На ескізах до мультфільму бачимо "русского парня" Лукаша. Опис сюжету майбутнього шедевру вражає: "До пришествия Килины село было радостное и чистенькое, на окнах жители в горшках выращивали много цветов". У горщиках! У селі!

Системний вандалізм у Польщі: суспільство мовчки схвалює варварство. ФОТО

Нищення могил – наймерзенніший вияв агресії. За останній час у Польщі знищено близько десяти місць поховань українців. Кожен випадок фіксується на відео, виставляється в інтернеті. Проте це досі не дуже допомогло польській поліції знайти виконавців, що не дуже ховаються. Дратує майже відсутня офіційна реакція нашої держави на системний вандалізм, але ше більше лякає відсутність реакції в польському суспільстві, яке мовчки акцептує варварство.

У ПАРЄ відмовилися змінювати регламент на догоду Росії – Ар'єв

Одначе розслаблятися не можна. Ухвалене рішення – провести дебати в політичних групах ПАРЄ. Себто, виміряти температуру в усьому домі. Й залежно від результатів, питання буде винесено на Бюро ПАРЄ у п'ятницю.За таких обставин запланований проросійськими лобістами бліцкриг стає майже неможливим. Тому вони починають говорити про політичний мораторій на заперечення повноважень делегаціям (читай РФ), який носить суто декларативний характер і проти якого треба боротись в діалозі під час сесії. Проте, відчувається що свіжі події в Алеппо та висновки щодо МН17 певним чином змінили настрої в ПАРЄ не на користь росіян.

Спадщина для комунальників: який вигляд має столична вулиця після щотижневого ярмарку. ФОТО

У Києві щотижня проходять продуктові ярмарки. У Дарницькому районі – зазвичай на вулиці Ревуцького. Ось фотозвіт по проведенню ярмарку. Вулиця усіяна потрощеними ящиками, битими кавунами, гнилими овочами та рештками інших пакувальних матеріалів. Звісно, комунальні служби за ніч приберуть залишені купи сміття з проїжджої частини. Але ж, шановні продавці, – майте хоч трохи самоповаги до себе й тижх, хто довкола, – прибирайте за собою.

Помер видатний польський режисер Анджей Вайда

Незабаром після зйомок "Катині" Вайда приїхав із дружиною до Харкова на могилу батька, капітана Якуба Вайди, розстріляного тут в навесні 1940 року. Мені випало показувати їм місце, де були в'язниця НКВД, комендатура, розповідати, як це відбувалося. Пані Христина весь час ридала, а пан Анджей слухав мовчки і не промовив жодного звуку, обличчя було абсолютно нерухомим, че застигле. Коли проходили повз будівлю СБУ (в Харкові МВС і СБУ поруч), там ще висів тоді барельєф Дзержинського – і пані Христина сказала: "Тьху, й тут цей поляк!" Вайда тільки гірко посміхнувся. В кінці зустрічі я почув від нього єдине слово – "дякую". Пізніше з польського консульства мені передали від нього подарунок – диск "Катині" з автографом. Спасибі, що Ви були, чуlовий Майстре!

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини