MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 жовтня 2016

1811 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 18 жовтня

Геращенко: Спроби повернути росіян до ПАРЄ активізуються вже на січневій сесії

У нас немає ілюзій щодо того, що РФ не збирається виконувати ці дві резолюціі, як і чотири попередні, бо немає намірів у Путіна виводити війська з Донбасу й уже завтра віддавати Крим. У нас немає ілюзій, що ці дві резолюціі перезбудили як російських держдумівців, так і їхніх численних друзів у ПАРЄ, й тому спроби повернути росіян до Асамблеі без усяких передумов, без виконання резолюцій чи мінських угод, активізуються вже на січневій сесії. Але прийняття цих двох резолюцій – вагомий аргумент проти агресіі РФ і її справжніх намірів не лише для украінських політиків і дипломатів, а і для всіх тих європейських краін і політиків, що розуміють масштаб російськоі загрози.

ГПУ повідомила про підозру колишнім очільникам Вищого господарського суду України

Департамент спецрозслідувань ГПУ за наслідками зібраних доказів повідомив про підозру колишнім голові та заступнику Вищого господарського суду України (а нині суддям цього суду) Ємельянову та Татькову у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376, ч. 2 ст. 376-1 КК України. Слідство має докази того, що ці особи в 2011–2014 роках фактично підпорядкували собі систему прийняття судових рішень. Досліджується близько 7000 випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ та заяв, втручання в діяльність суддів із метою винесення ними потрібних зловмисникам неправосудних рішень у господарчих судах усіх інстанцій.

Курсу на двомовність немає: очільниця МОН відповіла на критику законопроекту "Про освіту"

Поняття "білінгвіальної освіти" відсутнє в законопроекті "Про освіту". Взагалі. Кононенко згадав про цей термін в контекcті пілотного проекту, який має зовсім інший зміст, ніж було представлено в медіа. В його рамках в школах з мовою викладання нацменшин додаються предмети, які викладають українською мовою. Й, увага, цей проект направлений саме на підвищення рівня володіння українською учнями в таких школах. Наразі в нас лише три такі школи (бо це лише пілотний проект). Але потреба його розвивати очевидна – Закарпаття, де відчутний відсоток шкіл з мовою навчання нацменшин, показує найгірші результати ЗНО з української.

У США запустили сконструйовану в Україні ракету Antares

Ракету "Antares", перший ступінь якої був розроблений українським конструкторським бюро "Південне", з космічним кораблем "Cygnus" успішно запустили 18 жовтня в американському штаті Вірджинія близько о 2:45 за київським часом. Вантажний корабель "Cygnus", якого вивела на орбіту українська ракета "Antares", доставить на Міжнародну космічну станцію більше двох тон продуктів харчування, предметів особистої гігієни, наукового обладнання для підтримки близько 250 наукових досліджень, які будуть проведені під час експедицій.

Яке реальне завдання берлінської зустрічі в нормандському форматі

Великих надій на цю зустріч я не покладаю. Судячи з останньої інформації, узгоджений документ, який мають затвердити лідери нормандської четвірки завтра в німецькій столиці, так і не вироблено (мова йде про так звану дорожню карту з реалізації мінських угод). Над цим документом працювали експерти та помічники лідерів країн нормандського формату, однак, з огляду на доступну інформацію, вони не змогли досягти консенсусу. Зі ключових питань і логіки цього документа залишаються суттєві розбіжності. Виникає запитання: а що затверджувати в Берліні? Поки що затверджувати нічого.

Лист із Луганська: життя з чорного ходу

Ще одна смерть на нашій вулиці – місцевий непримітний чоловік. З тих, хто був біля дружини і під її каблуком. Другий шлюб і, мабуть, нещасливий. Він працював, поки працювало його підприємство, і ще ходив допомагати хворому племіннику. Як тепер житиметься племіннику, складно сказати, тому що дядько йому і прав, і готував, і прибирав. З родичів на його похорон ніхто не приїхав – далеко, дорого, складно. Сестрам їхати занадто накладно, а далека рідня зараз не їздить – ризиковано. Зараз дедалі частіше звучать слова: "Мені може зараз хтось гарантувати мою безпеку? Так про який обов'язок ви говорите".

Київський суд реабілітував холодноярських отаманів

Щойно з Апеляційного суду Київської області зателефонував член Історичного клубу "Холодний Яр" Микола Тихонов і повідомив, що сьогодні в судовому засіданні реабілітовано холодноярських отаманів, їхніх козаків і товаришів, а саме: Ларіона Загороднього, Мефодія Голика-Залізняка, Дениса Гупала, Юрія Дроботківського, козаків Олексія Добровольського, Тимофія Компанійця, Івана Ляшенка, Василя Ткаченка, члена Холодноярського повстанського комітету Григорія Яковенка, Костянтина Здобудь-Волю ту Леоніда Мушкета. Я вже повідомив про цю радісну подію Тамарі Гупало, племінниці отамана Дениса Гупала, та Вікторові Загородньму, двоюрідному онукові Ларіона Загороднього.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини