MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 жовтня 2016

2440 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 20 жовтня

Підсумки зустрічі нормандської четвірки в Берліні 19 жовтня

Навіть Путін визнав, що левову частку часу у Берліні присвятили безпековому складникові Мінська. Тобто складникові, на який активно робила ставку впродовж останнього року українська сторона й на офіційному, й на неофіційному рівнях. Однак непотрібно плекати ілюзій. Є різне бачення в нас і в наших західних партнерів щодо того, який рівень безпеки потрібний для проведення тих же виборів. Європейські й американські співрозмовники вважають, що Україна прагне ідеальних безпекових умов, які забезпечити апріорі нереально.

Як Трамп програв треті й останні президентські теледебати

Трампу для того, щоб змінили виборчу динаміку, потрібна була рішуча перемога. Він мусив не лише мати вигляд і звучати по-президентськи, а бути в рази переконливішим за Клінтон. Клінтон потрібно було просто не програти. Трамп розумів це завдання і робив все від нього залежне для перемоги. Перші 25 хвилин. Але після цих вступних 25-ти хвилин Трампова натура взяла гору. Або Клінтон вдалося вивести опонента з рівноваги. І почалося перескакування з теми на тему, відмова відповідати на прямо поставлені запитання, перебивання і навіть кривляння опонента.

Верховна Рада прийняла спільну з Польщею декларацію пам'яті та солідарності

У декларації підкреслюється, що обидві країни зазнали трагедій через імперську політику Росії, зокрема – через пакт Молотова-Ріббентропа, який призвів до початку Другої світової війни й окупації Польщі нацистською Німеччиною і Радянським Союзом у вересні 1939 року. Також документ засуджує нинішню окупацію Росією територій України і підкреслює необхідність боротьби за їх звільнення. Передбачалося, що сеймас Литви також синхронно проголосує за цей документ, однак, за словами голови комітету Ради у закордонних справах Ганни Гопко, наразі повноваження діючого сеймаса закінчилися, а новообраний приступить до роботи згодом.

Дорожня карта для Донбасу. Що має відбуватися далі?

У вчорашніх берлінських перемовинах, від яких ніхто не очікував прориву, новиною є те, що вони взагалі відбулись, і Україна чітко заявила свою позицію. Зараз усі погляди на Заході звернені в сторону Росії, відповідальність якої за війну в Україні і гуманітарну катастрофу в Сирії вже ні в кого не викликає сумніву. Сторони домовились про розробку дорожньої карти для Донбасу. Зазвичай, дорожні карти – це доповнення до будь-якої угоди, допоміжний план дій. У випадку війни на Донбасі дорожня карта – це спосіб контролю за діями Росії та її найманців, оскільки вони показали свою неспроможність та небажання дотримуватися зобов'язань.

Кубик Рубіка: національний менталітет має величезний запас варіативності

Із "хатаскрайності" можна вивести як ізоляціонізм, так і самостійність. Із "два українці ‒ три гетьмани" виходять як хаос, так і неможливість диктатури. З недовіри до влади ‒ як криза держбудівництва, так і розвинені горизонтальні зв'язки громадянського суспільства. У кожному разі і те, й інше є породженням однієї і тієї ж властивості, й усе питання лише в тому, яку саме грань кубика ви виберете. Немає ніякої приреченості ‒ є лише небажання розуміти той факт, що кубик Рубіка українського національного менталітету ще не перезібраний так, щоб бути адекватним до нових умов. І якщо в історії чогось не було ‒ це зовсім не означає, що цього і не буде.

Шаровари 2.0: малоросійський палац мистецтв "Україна"

Адепти постарілих ВІА (вокально-інструментальних ансамблів – хто не знає, була така легітимна, ідеологічно знешкоджена, обезжирена й причесана адаптація західних рок- і поп-гуртів на пізньому совітському ґрунті) відчувають більшу спорідненість із російською попсою, ніж із новітніми проявами української масової культури. Тому такі її представники, як сестри Тельнюк, Мар'яна Садовська, GG, "Гуляйгород", Dakh Daughters у їхній канон не вписуються. Директор "України" Роман Недзельський навіть обмовився, що ці артисти бояться великої сцени. Розумієте? Парижа, Берліна, Дюссельдорфа, Кракова, Нью-Йорка, Сіетла не бояться, а палацу "Україна" бояться!

Впізнай себе: 11 яскравих типажів українських туристів

Ви часто помічали, що турист від туриста різниться? Хтось любить подорожувати для того, щоб провести відпустку, а хтось – задля нових відчуттів. А для когось подорожі – це стиль життя і саморозвитку. Скажімо, етнотуристів найбільше цікавлять традиції. Вони готові податися хоч на край світу, щоб побачити, як там живуть люди. Етнотуриста особливо приваблюють етнофестивалі, свята, а також етнографічні музеї, де можна відчути вікові традиції народу.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини