MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 жовтня 2016

1330 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 24 жовтня

Символічне значення Києва в сучасних відносинах із Росією величезне – політолог

Справжній контроль України не є реальним без контролю Києва. Допоки збережено Київ, Українська держава існує і, незважаючи на тимчасові втрати, здатна до відновлення. Адже без Києва володіння Україною не є легітимним у культурно-історичному та геополітичному сенсі. Відчуваючи це, ідеологи "великої Росії" намагалися створити міф "російського" Києва, зокрема у вигляді горезвісної концепції історика Михайла Погодіна про нібито споконвічно російський етнічний склад населення цього міста. Найбільша заслуга Михайла Грушевського полягає в тому, що він повернув українцям вихідну давньокиївську добу їхньої історії.

Пішов із життя Богдан Гаврилишин

24 жовтня о п'ятій ранку у 90-річному віці пішов із життя видатний українсько-канадсько-швейцарьский економіст, професор, благодійник та громадський діяч Богдан Дмитрович Гаврилишин. Останні хвилини свого життя Богдан Дмитрович провів у родинному колі у своїй квартирі в Києві. За значний внесок в розвиток України на честь 90-річчя був нагороджений орденом Свободи від президента України та орденом Святого Миколи Чудотворця від Патріархату УПЦ (КП). Вічна і світла пам'ять про Богдана Гаврилишина назавжди залишиться в серцях всіх, хто його знав.

Геращенко: Питання звільнення заручників буде одним із ключових на переговорах щодо дорожньої карти

Відмова в екстрадиції Сенцова і Кольченка на другий день після Берліну – типова кремлівська тактика: показати всім "кузькіну мать", підняти ставки в торгах, все заялозити. З іншого боку, четверо звільнених донині з російських тюрем політв'язнів ми також витягли не через екстрадицію, а лише завдяки політичним домовленостям. Тому президент, украінська влада, Мінська група і дипломати продовжують працювати, питання звільнення всіх буде одним із ключових на переговорах щодо так званої дорожньої карти. Враження, що друга сторона намагається затримати якнайбільше украінців, щоб потім шантажувати і торгуватися.

Декомунізація діє: в Україні повалили останній пам'ятник Леніну. ВІДЕО

У Новгород-Сіверському на Чернігівщині демонтували останній пам'ятник Ленінові в Україні. Місцева влада не поспішала виконувати закон про декомунізацію, втім громадські активісти дотиснули чиновників. Пам'ятник Леніну відправили на зберігання. Якщо покупець на нього не знайдеться, місцева влада відправить його на переплавку, адже в цьому пам'ятнику 4,5 тонни кольорових металів.

Допомога захисникам. Чого учасникам війни чекати від держави

Переважно всі програми допомоги учасникам війни з Росією та їхнім сім'ям фінансуватимуться із загального фонду, тобто проблем із виділенням грошей не має бути. Планується, що їх виділятимуть незалежно від низькоймовірних чи погано прогнозованих надходжень, як, наприклад, кошти від спецконфіскації чи приватизації. Але закон про бюджет – це лише план. Для того, щоб він був утілений, потрібно зробити дуже велику і дуже кропітку роботу, від якої залежить, чи буде план втілено, чи все виявиться лише порожнім гаслом.

"Як парость виноградної лози", або Чим поросте реформа державної служби. ФОТО, ВІДЕО

У семи реченнях презентації своєї конкурсної роботи майбутній переможець конкурсу на заміщення вакантної посади керівника Миколаївської ОДА допустив 45 помилок. Після оприлюднення деталей конкурсу Савченко опублікував іронічне відео. Багато хто висловив новому голові Миколаївської ОДА "респект і уважуху" за самоіронію та за "сілу вчитися на властьних помилках". Не поскупився на слова підтримки і міський голова Дніпра Борис Філатов: "Братан, я с тобой. В Николаевской области у тебя все выйдет". У "братана", можливо, все і вийде. А от що вийде з реформи державної служби? Це питання залишається нерозв'язаним.

Міста, архітектура, люди: унікальна Україна у ретро фотографіях

На цих старовинних світлинах, зроблених найчастіше невідомими фотографами, перед нами відкривається найцікавіша історія України. Вона – - в обличчях українців: гуцулів, поліщуків, бойків... Як жили колись ці люди, у що вдягались, чим займались, про що мріяли? Це лише фрагменти різних життів. Побут: будні і святкові дні, міста і села. Портрети та випадкові репортажні сцени. Вони можуть розказати багато цікавого про те, як жили колись українці, яких ми ніколи не бачили.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини