MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 жовтня 2016

1777 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 26 жовтня

Українські та польські історики оголосили про початок нового етапу тісної співпраці. ВІДЕО

24-26 жовтня 2016 року проходило засідання Українсько-польського форуму істориків. Дискусії відбулися в дружній та щирій атмосфері. Обидві сторони оголосили про початок нового етапу тісної співпраці. Зокрема, керівництво обох інститутів вирішило організувати спільні проекти (в тому числі виставки та конференції), пов'язані зі становищем поляків за радянської влади та репресіями комуністичного репресивного апарату щодо української громади у Польщі до 1990 року.

Станиця Луганська – це не просто позначка на карті. Це наші люди. ФОТО

Мене вразили вчителі й учні української Вільхівської загальноосвітньої школи. Це їхній пластунський загін. Це директорка - Ірина Володимирівна Рєзнік, яка особисто підтримує пластовий рух і патріотичне виховання. Ірина Володимирівна організувала разом із комануванням бригади швидкого реагування Нацгвардії зустріч бійців із учнями, бо в цій школі навчають справжніх захисників Батьківщини.Тут, за кілька кілометрів від лінії фронту, такі зустрічі – це не пафос, це щоденне життя.

Українські книги отримали низку нагород на ярмарку у Франкфурті

На міжнародному книжковому ярмарку у Франкфурті українські книги були відзначені кількома престижними преміями. Вперше наша видавнича справа була візначена нагородою Global Illustration Award – вона дісталась творчій майстерні "Аґрафка" за створену ними обкладинку до книжки "Джордж і таємний ключ до Всесвіту" Люсі та Стівена Гокінґів. Безпосереднім оформленням займалися художники Романа Романишин та Андрій Лесів. Книга потрапила у список двадцяти найкращих в категорії "Обкладинка".

Козацьку напівзруйновану церкву на Вінниччині відновлює фермер. ФОТО

Козацьку дерев'яну церкву XVIII століття у селі Мала Ростівка Вінницької області взявся відновлювати місцевий фермер. "У Майбутньому – встановлення куполів та хрестів, вже замовили двері та дерев'яні вікна для храму, важливими залишаються і внутрішні роботи – фресками розпишуть приблизно 140 квадратних метрів інтер'єру храму. Дах та підлога – із сосни, стіни – із дуба", – розповів меценат. У ще невідреставрованому храмі вже провели дві служби, священник Української православної церкви Київського Патріархату приїздить із Чагова.

Цифри українського кінематографу: голова Держкіно розповів про результати роботи

Учора вперше побував на з'їзді Національної спілки кінематографістів України та мав честь виступити. Оскільки на з'їзді прозвучали звіти голови спілки та голови її КРК, я також побудував свій виступ у формі звіту щодо роботи Держкіно за час мого керівництва, а саме з 11 серпня 2014 року по сьогодні. Думаю, доцільно викласти тут деякі кількісні показники цієї діяльності, частину яких озвучив із трибуни.

Російська попса на Гуцульщині: прийшов час викинути "старі" записи

Україна нехай повільно, часом черепашою ходою, але намагається на державному рівні виправити очевидні перекоси на естрадному фронті. Десятиліттями нам нав'язували горезвісний "формат". Нині на законодавчому рівні стараються збільшити присутність української пісні в радіоефірі, російським співакам, що підтримують загарбницьку політику Путіна, заборонили в'їзд в Україну. Але є речі, які кожен може робити на своєму місці, не чекаючи рішень парламенту і президента. Водій маршрутки може відмовитись від звички слухати російський шансон, власник ресторану – викинути "старі" записи російських співаків.

Танцюючий Київ: майстри балету знялися в осінній фотосесії. ФОТО

Ми вже розповідали вам про те, як зірки балету вразили публіку своїми наздвичайними та легкими знімками на фоні львівських вулиць. Цього разу артисти здійнялися у повітря вулиць української столиці. У фотосесії "У Києві осінь" знялися учасники балету "Великий Ґетсбі", серед яких Костянтин Коваль та Роман Баглай.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини