MENU

«Регіонали» прагнуть заблокувати можливість вуличних протестів

398 0

Партія регіонів з наближенням президентських виборів може спробувати заблокувати вуличні протести, вважаючи їх дедалі небезпечнішими для себе. Про це йдеться у статті друкованого видання «Український тиждень».

У минулі роки було фактично заблоковано будь-які інституційні можливості спротиву волюнтаризму режиму Януковича: внаслідок конституційної та судової «реформ» ані парламент, ані судова система більше не можуть стримувати його. Єдиним інструментом спротиву і водночас способом висловлення невдоволення з надсиланням сигналів владі про настрої громадян залишилася вулиця.

«Однак тепер регіонали, схоже, спробують заблокувати і цей канал висловлення суспільного невдоволення, цілком слушно з наближенням президентських виборів вважаючи його дедалі не безпечнішим», — йдеться у статті.

Дотепер через Верховну Раду наполегливо протягували закон про мирні зібрання в зручній для себе формі, а в ЗМІ проводили антимітингові кампанії з допомогою головних спікерів Партії регіонів (Інни Богословської, Олени Бондаренко та ін.), які лякають суспільство неминучими «трупами» на опозиційних зібраннях.

«Відтепер настала черга рішучих дій: залякування, побиття громадських та опозиційних активістів, щоб відбити в переносному, а останнім часом і в прямому сенсі бажання брати участь в акціях протесту», – йдеться у статті.

Проте в умовах дедалі більшого розчарування в суспільстві ситуацією в країні (за останніми соціологічними дослідженнями, понад 65% українців абсолютно незадоволені станом справ) залякування силовою розправою, втручання правоохоронців у масові заходи на боці провладних бойовиків призводитимуть лише до радикалізації вуличної опозиції, зростання популярності саме її (а не поміркованої парламентської) методів боротьби.

«За результатами опитувань громадської думки соціологічною лабораторією Академії муніципального управління, 30% киян готові підтримати акції протесту. Проте найнебезпечніші наслідки можуть мати факти насильства за мовно-етнічною ознакою, як у випадку з україномовним Євгеном Парфьоновим, особливо якщо підтвердиться припущення, що до цього причетні представники влади. Адже реалізація таких сценаріїв здатне відкрити шлях до громадянського протистояння на кшталт югославських подій початку 1990-х років», — йдеться у статті.

sprotiv-org

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини