MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 листопада 2016

1697 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 10 листопада

Нові геополітичні реалії після виборів у США. П'ять зауваг

Займатися боротьбою за ілюзорні ідеї і своїми очима бачити подвійні стандарти вже ніхто не хоче. Чому одні диктатори – вороги, й у війні з ними гинуть наші хлопці, а інші диктатори "хороші", з ними ми дружимо і їм допомагаємо – запитує виборець Трампа. І він має на це всі підстави. Не думаю, що новий керівник Білого дому піде на якісь швидкі радикальні зміни у зовнішній політиці, система прийняття рішень там складна, але те, що глобальну і європейську архітектуру міжнародних стосунків, яка склалась у часи холодної війни і не змоглои адаптуватись до нових реалій, треба змінювати – це факт, і тут новий керівник США має поле для гри.

Що віщує Європі президентство Трампа

Звинувачувати треба не американських виборців, а європейських політиків, які повсякчас уникали відповідальності протягом десятків років після холодної війни. Поєднання скупості й потурання власним бажанням роз'їли фундамент Північноатлантичного Альянсу. Перед людьми, які прославляли Сновдена й ганили Агентство націо­нальної безпеки США (NSA), постали нині складні питання. Найголовніше з них: як ми керуємо власними державами? Американці, що проголосували за Трампа, почувалися так само, як розлючені британські виборці, що сказали "так" виходові з Євросоюзу. Подібні настрої підживлюють успіх антисистемних і популістських партій в інших країнах.

Саботаж Мін'юсту: за чиновницьке беззаконня заплатить державний бюджет

У радянські часи тотальна секретність слугувала не стільки для того, щоб уберегти від капіталістів епохальні досягнення, скільки для того, щоб приховати від них своїх тотальну відсталість. Тому годі й сумніватися, що означає "запровадженою у Міністерстві юстиції України звітністю не передбачено". Означає, що з чиновників-правопорушників стягнуто щось близько до нуля. Що до відповідальності притягнуто щось близько до "нікого". Чиновницьке беззаконня під надійним захистом міністерства справедливості.

Гельсінська група закликала продовжити дерусифікацію та декомунізацію в Україні

Президент Петро Порошенко зустрівся із засновниками та членами Української Гельсінської Групи. "Учасники зустрічі звернулися до президента з пропозиціями щодо вдосконалення системи національного виховання молоді, гідного вшанування пам'яті українських правозахисників-дисидентів, реабілітації тих борців за волю України, які за збігом історичних обставин не отримали такого визнання, продовження процесу подальшої декомунізації та дерусифікації українського інформаційного простору, підсилення ролі громадянського суспільства та реформування політичної системи", – повідомляє президентова прес-служба.

Росія схиляє Україну до затвердження формули Штайнмайєра – Айвазовська

Звісно, українська сторона не може на це піти, оскільки очільники держав Нормадської четвірки дали доручення чотирьом міністрам закордонних справ розробити Дорожню карту до кінця листопада, частиною якої будуть як безпекові позиції, так і політичний блок. У мене особисто складається враження, що росіяни тактично намагаються звільнити міністра Лаврова від надзавдання узгодити документ у нормандському форматі на їхніх умовах і вийти на спільний документ клином через мінський формат у частині політичного блоку. А тут не простіше.

Нові бранці: у Криму російські окупанти затримали українців

В окупованому Криму ідейними послідовниками НКВД із ФСБ затримано за надуманими і нікчемними звинуваченнями чергових жертв- українців. Навіщо Москві нові бранці? Перше і очевидне: продовжувати шантажувати Україну, вимагаючи викуп (у вигляді певних політичних вимог). Друге: спроба дискредитувати Украіну, перекласти зі хвороі голови на здорову. Намагаючись переключити увагу світу з агресивноі політики Москви на начебто українські провокаціі. Це спроба вбити в голову світу ідеологему, що Крим це не украінська територія. І що Украіна начебто має якесь відношення до тероризму. Це хвора фантазія Кремля, якою намагають труїти – дурити світ.

У Києві з'явився бульвар Вацлава Гавела і сквер імені волонтерів АТО

На засіданні депутати Київради ухвалили рішення про перейменування бульвару Івана Лепсе на бульвар Вацлава Гавела, вулиці Софії Перовської – на вулицю Євгенії Мірошниченко і вулиці Перспективною – на вулицю Ігоря Брановицька (захисник Донецького аеропорту), повідомила прес-служба Київської адміністрації. Безіменну площу на перетині вулиць Маршала Малиновського та Добринінський в Оболонському районі назвали площею Леоніда Телятникова, який захищав українців під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини