MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 листопада 2016

1719 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 11 листопада

Парубій: Російська ФСБ здійснила чергову провокацію проти України та її громадян

Нащадки КГБ протиправно взяли в заручники трьох українських громадян: Олексія Бессарабова, Володимира Дудка, Дмитра Штибликова, оголосивши їм підозру в шпигунстві. Жоден із цих українців не має жодного стосунку ні до Збройних сил, ні до спецслужб України. Олексій Бессарабов і Дмитро Штибликов до окупації Криму працювали в Центрі сприяння вивчення геополітичних проблем і євроатлантичної співпраці Чорноморського регіону "Номос" у Севастополі. Це авторитетна публічна експертна інтелектуальна інституція, а зовсім не таємна шпигунська організація. На жаль, після приходу в Крим "руского міра", вона припинила там свою діяльність.

Тріумф Трампа та провал соціології: чому помилилися опитування

Перше, чого він не врахував, лежить на поверхні. Це різна вмотивованість прихильників двох кандидатів до походу на вибори, тобто явка. Опитування не виявили психологічно велику вмотивованість виборців Трампа і більшу байдужість виборців Клінтон, через яку її прихильники показали низьку явку. Причина цього лежить у психологічній площині, яку важко виявити соціологічними дослідженнями. В цьому випадку середньостатистичний виборець Трампа був більш емоційно мотивований – можливо, навіть екзальтований. У Трампа було потужне емоційно заряджене ядро електорату, яке щиро вірило в свого кандидата і бажало йому перемоги.

Експерт: Ситуація з "українськими диверсантами" – намагання РФ дискредитувати Україну в інформаційному полі

Назвати точну причину нинішньої атаки, підкреслює Микола Спірідонов, складно. "Досить поширена думка, що це, можливо, спроба виправдати, загострення ситуації на Донбасі. Як варіант – може бути. А як у РФ насправді це застосують – важко сказати", – зауважив експерт. За таких обставин Україні необхідно дбати про своє інформаційне поле. Хоча, наголошує Спірідонов, в Україні на це виділяється менше грошей, ніж у Росії. "Але в нас є Міністерство інформаційної політики, яке має чимось займатися. Також працюють відповідні установи, які повирнні моніторити подібні ситуації і дбати про паритет", – пояснив експерт.

Як російською мовою називати місто Дніпро

Олександр Данилович Пономарів

Декомунізована назва міста Дніпро, якою цікавиться Олександр Поліщук, російською мовою Днипро, а не Днепр. Слово столовая українською мовою – їдальня. Але ж маємо стіл, тож і вислів столова ложка цілком прийнятний. Це відповідь читачеві Микиті. Грецький префіксоїд архі- в утвореннях на кшталт архідиякон, архієпископ, архіпастир тощо пишемо з і. Помилка при чергуванні у (в) та і (й) – фонетична. Коли кажуть він взяв, він йшов, то це порушення фонетичного закону української мови, який вимагає писати й вимовляти він узяв, але вона взяла. Він ішов, але вона йшла.

Тука: Ми повернемо Донбас дуже швидко і без єдиного пострілу

«Я хочу всім нагадати – в сучасному світі найвеличніша перемога була здобута без жодного пострілу. Я маю на увазі розпад Радянського Союзу. Зник Варшавський договір і зник Радянський союз. Через економічні санкції, здешевлення нафти та внаслідок зубожіння населення. Тому я вірю, що ми повернемо Донбас дуже швидко. Питання Криму – набагато складніше, але ми також його повернемо без пострілів. Для скептиків раджу пригадати середину 1090-х років, коли Росія тріщала по швах. Коли чи не кожен край та область Росії проголошували автономію, коли забороняли проліт літаків над власною територією", – повідомив чиновник.

Відомий дизайнер створив креативну серію політичних постерів "Зрада". ФОТО

Іронія щодо політичних скандалів в Україні отримала нове втілення. Ним стала колекція постерів ZRADA від відомого українського дизайнера комп'ютерної графіки Руслана Огородника, що живе в Стокгольмі. Серія називається "ZRADA" ТМ "Пороблено в Україні". На кожному з постерів є слоган "When you feel something goes wrong" ("Коли відчуваєш – щось не так"). Самі постери виконані дуже естетично, а зображені на них предмети, які не можуть бути використані за призначенням – ложки з отворами, "патріотична друкарська машинка", будильник з чотирма стрілками тощо.

На перевалі між Закарпаттям та Львівщиною вже справжня зима. ФОТО

Засніжило не на жарт. Як траса, так і гори під пухнастою білою ковдрою. "Ялини схожі на новорічні", – коментують очевидці, які залюбки фотографують засніжені краєвиди Карпат – передає PMG.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини