MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 листопада 2016

2102 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 14 листопада

Проросійські Додон і Радев: що їхня перемога означає для України

Тішить лише те, що в Молдові президент не володіє всією повнотою виконавчої влади, це фігура великою мірою церемоніальна. Виконавча влада поки перебуває в руках уряду, який принаймні на словах залишається проєвропейським. Й у Києва нормальний досвід взаємодії з ним. Більш того, Молдова належить до тієї категорії країн, з якими Україна, за наявності політичної волі й мудрості, може працювати для виправлення якихось проблем, підказуючи їй той спосіб розвитку і реагування на міжнародні проблеми, який для неї вигідніший. Молдова межує тільки з двома країнами – Україною та Румунією. У нас достатньо інструментів впливу на Молдову.

Аваков подякував Деканоідзе за роботу й повідомив, що обов'язки голови НПУ виконуватиме Троян

4 листопада 2015 року Хатія Деканоідзе рішенням Кабінету Міністрів України призначена головою Національної поліції України. 11 листопада 2016 року Хатія Деканоідзе подала мені рапорт про відставку з посади очільниці НПУ. Всього рік – але великий і важкий шлях, ефективна робота в команді, чималий внесок у реформу МВС. Це був складний, але дуже важливий етап, який увійде в історію Української поліції. І я радий, що поруч з нами була ефективна менеджерка й однодумиця – Хатія Деканоідзе. Я поважаю рішення Хатії почати новий етап свого життя і бажаю їй успіхів!

Порядок денний для Верховної Ради на новий пленарний тиждень

У порядку денному парламентарів на цей тиждень також три абсолютно різні за напрямками, але важливі законопроекти, які підтримує РПР. Одним із таких є законопроект №4526-д імплементує положення ухваленого в грудні минулого року закону "Про державну службу", розгляд якого в сесійній залі відкладається уже більше чотирьох місяців. Прийняття іншого проекту №2033а, що входить до пакету законів судової реформи, важливо для запровадження тимчасового механізму перегляду вироків у кримінальних справах, де люди були засуджені за тяжкі злочини без належної доказової бази за старим Кримінальним кодексом.

Ізраїль може визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українців

Сьогодні за моєї ініціативи президія Кнесету Ізраїлю затвердила розгляд резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Це історичне питання парламентарі обговорюватимуть на поточному тижні. Це – важливий крок, на який заслуговують усі українці, який об'єднує два наші народи. Бо хто ще, як не ізраїльтяни, що пережили Голокост, можуть зрозуміти трагедію винищення українців безжальним та кровожерним сталінським режимом? Ми розділяємо це горе разом. Я вважаю, що мої дії підтверджують це, і дії Кнесету – також.

Деканоїдзе не заважала Авакову керувати Нацполіцією – експерт

Деканоїдзе, підкреслює Микола Спірідонов, перебувала в суперечливій ситуації. "З неї питали, але фактично важеля в неї не було", – уточнив експерт. Відставку Деканоїдзе він пов'язує з відставкою Михайла Саакашвілі з посади голови Одеської обласної державної адміністрації. "Його команда відходить. Він сподівається на дострокові вибори", – зауважив Спірідонов. Якби ж Саакашвілі залишився на посаді, підкреслює експерт, очевидно, не пішла б у відставку й Деканоїдзею Так само – й очільниця Одеської митниці Юлія Марушевська, котра сьогодні також заявила про намір залишити посаду.

Радіостанції в Україні і в Польщі: порівняння двох різних світів

Державне (чи суспільне?) мовлення... Як відомо, державний (чи суспільний) мовник має кілька радіоканалів. Наприклад, наша НРКУ має три канали, а польський держмовник - як мінімум 5. Так от, перші три канали – "JEDYNKA", "DWÓJKA" і "TRÓJKA" – покривають всю територію Польщі (і трохи території України). Їх я знаходив і в оточеному горами селі за 7 км від Закопаного (за приблизно 20 км від кордону зі Словаччиною), і впродовж дороги на різних частотах... Ну вони є скрізь.

BBC: Там, де моряки співають пісень пігнвінам. Антактида й музика. ФОТО

Наукова база "Академік Вернадський" в Антарктиді – кілька сірих хатинок, навколо яких гуляють пінгвіни – на довгий час ставала домом для найвидатніших вчених-кліматологів. Саме тут у 1985 році британські науковці здійснили визначальні дослідження, що дозволили виявити дірки в озоновому шарі. Але сьогодні база – притулок для людини, що володіє, крім наукового ступеня, талантом зовсім іншого роду: Антарктида отримала майже рок-зірку – це 44-річний український геофізик на ім'я Богдан Гаврилюк. На базі "Академіка Вернадського" Богдан дає імпровізовані концерти по суботах, в основному граючи на гітарі, але часом і на піаніно, яке він зробив у своїй лабораторії (напевно, єдиний інструмент, створений на континенті).

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини