MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 листопада 2016

2281 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 22 листопада

Затримання двох дезертирів-зрадників контррозвідкою СБУ. ВІДЕО

Контррозвідка Служби безпеки України провела спецоперацію, в результаті якої були затримані двоє колишніх військовослужбовців ЗСУ, що після анексії Криму зрадили присязі та перейшли на військову службу до російської армії. Про це на брифінгу повідомив голова СБУ Василь Грицак. "Затримання зрадників відбулося поблизу КПВВ "Чонгар", на адміністративному кордоні з окупованою Автономною Республікою Крим", – наголосив він. СБУ отримала інформацію про те, що зрадники намагаються провести корупційну оборудку та незаконно отримати на українській території певні документи за матеріальну винагороду.

Параліч Ілліча: від дерадянізації до деколонізації ментальності

Наївно думати, що ідеологічні баталії цілком належать минулому. Доки легковажні гіпстери питають із чесними очима, що ж такого поганого в лівій ідеї, нинішні й передчасні моральні пенсіонери просто хочуть назад, у добре забуте минуле. Комуністичний антураж – живильний бульйон для тих, хто мріє про повернення в уявний СРСР. Звісно, що війна на Сході ніяка не громадянська, але сам факт наявності прокомуністичного = прорадянського = проросійського елемента серед населення ніби легітимізує іноземну агресію, затуляючи її суть. Горе тому, хто спокусить одного з малих цих!

Банкопад: чому НБУ вивів із ринку 84 банки

Нашому суспільству потрібно дорослішати й розуміти, що розміщувати депозити потрібно в надійних банках, що якщо робити це в специфічних банках під відсотки вищі за ринкові – це таке собі казино або спроба вискочити із потяга, що йде під укіс: можна встигнути вийти в готівку, а можна й усього позбутися. Й дії НБУ - це не полювання на банки, це спроба очистити ринок від тих самих "бомбочок" – аби фінансова система була надійною і стійкою, адже це кров економіки, і якщо гроші кудись витікають (офшор, матрац, банка в городі), то економіка може померти від утрати крові.

П'ять найбільших досягнень України за три роки по Революції гідності

Світлина Олександра Чекменьова

Найголовніше – в країні з'явилося громадянське суспільство. Цього не було до Майдану, коли громадянська активність була прерогативою небагатьох. Сьогодні ситуація інша, це справа мільйонів, і це запорука незворотності змін. У країни з'явилася армія. Не можна вважати незалежною країну без армії. Армія сильна, зла, здатна зупинити агресора. Армія, створена фактично з нічого силами добровольців, волонтерів, призовників та офіцерів. Російсько-українська війна ознаменувала остаточний розрив із імперією. Нарешті ми маємо свій власний шлях, не прив'язаний до їхнього. А значить, ми розпрощалися зі статусом постколонії.

Розслідування щодо руйнування Гостиного двору поновлено. ДОКУМЕНТ

Нещодавно прокуратура Києва прийняла рішення, котре, мабуть, підтримають усі захисники Гостиного двору. На думку прокурорів, міліція безпідставно закрила справу щодо руйнування Гостиного, і тепер слідство поновлено. Сподіваюся, що всім відомі персонажі – "завгосп" Януковича Андрій Кравець і його директор Дмитро Ярич – будуть сумлінно виконувати Кримінальний процесуальний кодекс, не втечуть за кордон, а сумлінно ходитимуть на допити. Для довідки. Гостиний двір у 2012-2013 роках фірма Кравця намагалася побудувати на основі Гостиного двору на Контрактовій площі у Києві торгівельний центр.

Московська церква - інструмент російської агресії: що насправді сказав Гундяєв

Насправді Московський патріарх своєю заявою про недопущення "ніколи" визнання Моспатріархією незалежності Української церкви – зробив офіційну заяву, що він: не визнаЄ суб'єктності українського народу та українців як нації ("мы – один народ"), тож – не визнаЄ української державності ("временное разделение границами") та по суті закликає всіх прихильників МП робити все для "збереження єдності" України з Росією. Бо, мовляв, Київ – "їхній", московський. Був "крымнаш", була "новороссия", тепер офіційно ось "киевнаш". Москва добровільно ніколи не зречеться влади над Україною безвідносно до того, що про це думають самі православні в Україні.

Український фільм "Лобановський назавжди" переміг на кінофестивалі в Мілані

Українська стрічка "Лобановський назавжди" став лауреатом премії Guirlande d'Honneur як найкращий документальний фільм на Міжнародному фестивалі спортивного кіно в Мілані. Цікаво, що перемогу прогнозували стрічці про "Барселону" іспанського режисера Жорді Льомпарта "Барса: більше, ніж клуб". Прем'єра фільму відбудеться 29 листопада в кінотеатрі "Жовтень". У прокат стрічка вийде із 1 грудня.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини