MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 листопада 2016

1478 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 29 листопада

Звільнення всіх заручників до Різдва – на чому в Мінську наполягла Україна

Українська сторона наполягає, аби до Різдва, до нового 2017 року відбулося звільнення всіх заручників! Потрібно негайно розблокувати процес звільнення заручників, це підтримують Німеччина і Франція. Але ж звільнення, дата звільнення повністю залежить від РФ, представник якої знову не дає конкретних відповідей і не готовий до рішень у ключовому гуманітарному питанні. Україна звернулася до нормандського формату зі пропозицією дати доручення гуманітарній групі до цього Різдва, до нового 2017 року знайти компроміс, ухвалити на найближчому засіданні рішення щодо дати та звільнити заручників. Надали кілька конкретних пропозицій щодо звільнення.

ЧАЕС накрили унікальним саркофагом. ФОТО, ВІДЕО

Сьогодні насування арки, що накриває четвертий енергоблок Чорнобильської атомної електростанції, завершено. "Чорнобильський реактор успішно накрили через 30 років після катастрофи 1986 року і завдяки дивовижному подвигові інженерів", – йдеться у повідомленнях. "Це найбільша у світі рухома конструкція. Коаліція з 28 країн зібрала понад 1,417 млрд євро... 40 країн брали участь у будівництві... Я вас вітаю. Yes – ми це зробили", – сказав Порошенко, додавши, що таке грандіозне будівництво Україна здійснила в умовах війни.

Вогонь, вода та мідні труби Торецька

Хвиля відвертої зловтіхи, яка прокочується в Інтернеті після повідомлень про обстріл і комунальні катастрофи, для жителів прифронтових міст, на жаль, не в новинку. Навіть зараз, коли аврал із відсутністю води, здавалося б, повинен викликати розуміння в кожного, в Торецьких соцмережевих спільнотах повно коментарів із різних кінців країни: "Це вам кара така!" (далі варіанти: "за "зраду" "молодій республіці" чи "щоб не кликали Путіна"), "А тепер ідіть і звільняйте Донбас, якщо хочете води!", "Вимкніть воду на Донецьк, тоді все стане на свої місця! " (хоча навіть не дивлячись на карту водоводів, чітко зрозуміло, що відразу після цього без води залишиться, наприклад, Волноваха і Маріуполь).

Парубій закликав Литву активізувати співпрацю з Україною в межах регіонального союзу

Литва й Україна завжди були разом. Ми разом – щит Європи в обороні від російського імперіалізму. Я пропоную своїм литовським колегам активізувати співпрацю у рамках регіонального союзу. Цей союз, цей простір має великий економічний, торговельний, транзитний, оборонний потенціал.Наша стратегія, наша ціль і наш інструмент – Балто-Чорноморський союз. Литва – один із чільних членів антипутінської коаліції, наш стратегічний сусід і партнер. Разом – переможемо!

У Львові розпочав роботу Сервісний центр МВС. ФОТО

Він – один із найбільших на сьогодні територіальних Сервісних центрів МВС, розташований в одній будівлі з регіональним сервісним центром, отже львів'янам всі наші послуги надаватимуться максимально зручно й компактно. Особливість ТСЦ у Львові – до всіх покладених клієнтоорієнтованих і дружніх стандартів (паркування, стоянка для інвалідів, дитячий куточок, відкритий фронт-офіс, електронна черга та турботливий персонал) – ми плануємо в співдружності з міською владою додати ще один: продовжити один із маршрутів міського транспорту до вулиці Данила Апостола.

В'ятрович розповів про перші уроки декомунізації в Україні. ВІДЕО

У Львові Володимир В'ятрович розповів про виклики здійснюваної в Україні декомунізації. Публічне інтерв'ю директора Українського інституту національної пам'яті мало місце в межах Школи міжнародної журналістики Українського католицького університету 25 листопада. Модерував захід керівник Школи журналістики УКУ Ігор Балинський.

Україна й Литва поділилися досвідом територіальної оборони. ФОТО

Спілка литовських стрільців підтримувала нас і в час Революції гідності. Зараз, коли на Донбасі українські воїни протистоять російській агресії, литовські стрільці заснували окрему потужну групу підтримки України. І як вісімдесят років тому – так і зараз литовські волонтери допомагають українцям. І ця допомога – неоціненна. Говорили зі стрільцями про досвід територіальної оборони й у Литві, й в Україні. Цікавим для нас, українців, є досвід формування резервної армії – сотень тисяч патріотів, чоловіків і жінок, вишколених і готових у будь-який час стати в обороні рідного краю.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини