MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 листопада 2016

1186 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 30 листопада

Скандал довкола театру на Подолі: на що варто звернути увагу насамперед

Новина мала б звучати так: уперше від доби Розстріляного відродження в Києві збудовано новий театр. І це, їй-богу, – прекрасна новина! Історична. Ні в чому так переконливо не проявляється колоніальна політика, як власне в так званому "культурному будівництві", і "жодного збудованого театру в столиці за 83 роки" – для всякого тямущого найкраще свідчення, на який рівень "мєрзості запустєнія" було ту нещасну "столицю" приречено... Подумайте про це, перш ніж обурюватися новим театром. Гарненько подумайте.

Євросоюз – знову на межі великої історичної помилки

Що трапилося з самим Європейським Союзом? Чи усвідомлюють у Брюсселі, Парижі, Берліні й інших столицях усі ризики від того, що українці втратять довіру до ЄС? Ці запитання я не втомлююся повторювати всім своїм європейським візаві. Ці запитання їм не подобаються. Як і не подобаються німцям і французам нагадування їхньої позиціії 2008 року, коли було заблокувано підписання План дій щодо членства України в НАТО. Потім була війна: Грузія, а відтак Україна стали жертвами російськоі агресіі. Це була історична помилка, яка обернулася тисячами жертв

Як екстремісти користаються із недієвої міграційної політики ЄС

Немає найменшого сумніву в тому, що екстремісти паразитують на неуспішній європейській міграційній політиці. У низці європейських країн громадськість радикалізується і вимагає від органів ЄС ефективного вирішення кризи біженців. Адже з кінця Другої світової війни через Європу пройшло менше втікачів, ніж за останній час. У 2015 році європейським країнам надійшло 1,3 млн заявок про отримання притулку. Як бачимо, ситуація не покращується: хоча угода з Туреччиною й обмежила наплив біженців до Європи через Грецію, але вона лише спрямувала потік мігрантів на інші, набагато небезпечніші маршрути.

Так живе місто людей, які дивляться тільки страшні новини

Десь місяць тому йшов старою забудовою колишнього села Теремків. Перегнав маму з малим, а потім вирішив через огорожу сфотографувати стару хату (бо це цінна архітектура, яку зруйнують і для історії вона буде втрачена). І почув їхню розмову за спиною. Малий каже: "Оце ж так фотографують і грабують будинки"... Це ще дитина, але яка вже перейняла цінності батьків, оточення. Кожен мислить у міру свого світогляду, виховання і розвитку. Що б ти не робив прекрасного, людина зі своєї дзвіниці без особливих напружень навішає на тебе ярлик, який вкладається в її світосприйняття.

Татьков vs люстрація: одіозний суддя вдруге оскаржує своє звільнення

Віктор Татьков, колишній суддя Вищого господарського суду України, вже вдруге оскаржує своє звільнення по люстрації. Цього разу – рішення парламенту. 29 вересня 2016 Верховна Рада прийняла постанову про звільнення судді Татькова у зв'язку з порушенням вимог щодо несумісності. Підставою цього стало подання Міністерства юстиції до Вищої ради юстиції про звільнення Татькова на підставі відповідності критеріям здійснення очищення влади, а саме – членства більше року у ВРЮ. Татьков уже оскаржував подання ВРЮ, розгляд якого було зупинено.

Думка історика: кияни в усі часи обурювалися новою архітектурою

Подив містян викликала поява у 1912 році "будинку Гінзбурга"

У штики зустріли кияни красивий будинок у стилі модерн, що його звів відомий підприємець і депутат Всеволод Демченко 1904 року (нині вул. М. Заньковецької, 7). На ті часи – небачений у Києві хмарочос, громадина, аж шість поверхів! "Що вони тут набудували?" – знизали плечима кияни. Адже оте щойно збудоване одоробло пригнічує всю вулицю, стирчить серед інших будинків наче шило. Що автором проекту є Олександр Вербицький (за його проектом тоді ж будували неподалік Національний банк), до уваги не брали. А нині колишній будинок Демченка – пам'ятка архітектури та історії.

Стало відомо, коли до Києва привезуть головну ялинку. ВІДЕО

Організатори головної ялинки країни ще у вересні презентували попередній проект новорічно-різдвяних святкувань. Автор проекту "Folk Ukraine" Ігор Добруцький розказав, якою буде головна ялинка країни, скільки локацій для святкування відкриють у столиці та які розваги чекатимуть на містян та гостей міста. Щодо самої ялинки відомо, що вона приїде до Києва з Івано-Франківської області та заввишки сягатиме 26 метрів, це на метр вище тогорічної красуні. Організатори вирушають у подорож до Івано-Франківського лісництва за головною красунею вже у п'ятницю, а 3 грудня ялинку буде вітати столиця України.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини