MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 грудня 2016

1426 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 грудня

Заступниця генсека НАТО запевнила в підтримці України з боку Альянсу

Зустрілися із заступницею генерального секретаря НАТО Роуз Ґетемюллер. Дуже важлива дискусія із другим за рангом, після генсека, керівником Альянсу. Обговорили питання підтримки НАТО України, безпекову ситуацію на окупованому Донбасі й у Криму, порушення там прав людини, щоденні порушення режиму тиші на Сході Украіни з боку РФ і контрольованих нею бойовиків. У центрі особливої уваги – спільна боротьба із російською пропагандою як однією зі ключових загроз гібридні війни. Українські депутати надали фактаж порушення режиму тиші з боку проросійських бойовиків на Донбасі.

Театр на Подолі: скандалу могло би й не бути. ВІДЕО

Новий фасад театру на Подолі викликав справжній резонанс серед громади. Одні кажуть, що у європейський містах уже давно компонують різні архітектурні стилі, а інші ж запевняють, що такій "коробці" на Андріївському узвозі не місце. Як сталося так, що про будівлю раніше мовчали та чи врахують забудовники думку громади, з'ясовувала кореспондентка UAINFO.

Або погано, або ніяк: чому жалоба за Кастро – недоречна

Треба пам'ятати про кілька моментів: режим Кастро регулярно вдавався до тортур і найжорстокіших методів психологічного тиску в стилі КГБ. Убивства, арешти та зруйновані життя... Кастро практикував пуританський контроль над культурою та особистим життям народу за радянським зразком. Осіб нетрадиційної орієнтації відправляли до концтаборів, а ще забороняли рок-н-рол і довге волосся. Із "соціалістичного раю" тікали сотні тисяч людей. Куба, яка мала би бути однією з найбагатших країн Західної півкулі, протягом холодної війни існувала за рахунок субсидій і перетворилася на розруху, щойно потік рублів припинився.

Як більшовики знищили книгозбірню Юрія Липи

Подробиці знищення бібліотеки згадувала Ганна Романець: "Як москалі вже вивозили ту книгозбірню – то було страшне; всьо забрали, всі ті книжки й машину друкарську, й у центрі міста відразу ті книжки скинули на купу йі підпалили. Тих книжок було дві фіри, й то поденки такі наладовані повні, доверху. Як ми йшли зі школи, то ті книжки везли до Яворова. Ми всі знали, що то Липова бібліотека, ну, але з тої фіри Липову книжку вкрасти - то тоді була тюрма. Зараз на другий день ідемо до школи, а то всьо розказує, як ті книжки палили в центрі міста, щоби всі бачили".

Від брехні до неправди: як ми дійшли до постправди

Найвідоміше у світі видавництво словників Oxford Dictionaries оголосило, що словом 2016 року є "постправда" (post-truth), і дало йому таке визначення: "постправда – прикметник, що характеризує ситуацію, за якої об'єктивні факти мають менший вплив на формування громадської думки, ніж звертання до чистих емоцій". Спираючись на розвиток соціальних мереж як джерел інформації і вже сформовану недовіру до фактів, які подає істеблішмент, уявлення про постправду несподівано пустило коріння в нашій повсякденній мові. Шлях людства до постправди був довгим і повним несподіванок.

Чому не штучна? Організатори розповіли про вибір головної ялинки. ВІДЕО

Відомо, що головна красуня новорічних святкувань країни приїде до Києва з Івано-Франківської області та заввишки сягатиме 26 метрів, це на метр вище тогорічної красуні. Чому організатори борали саме справжню ялинку, а не штучну, пояснив автор проекту "Folk Ukraine" Ігор Добруцький. "Я можу провести паралель – справжня ялинка і штучна. Можна уявити, скільки на штучну йде поліматеріалів, а за два-три роки її потім треба все одно утилізувати, скільки важких металів на їй утворюється за той час, коли вона стоїть", – розповів він.

Збройні сили України успішно завершили ракетні стрільби

Україна успішно завершила ракетні стрільби. Про це у Facebook написав начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко. "Успішно завершені контрольно-льотні випробування зенітних керованих ракет. Збройні Сили зробили потужний крок у плані підвищення своєї боєздатності і набуття можливостей по захисту своєї держави", – написав він. Нагадаємо, що сьогодні, 2 грудня, проходив другий етап навчальних стрільб. Навчання проводилися в Херсонській області. 1 грудня відбулося 16 пусків українських ракет, усі вони досягли мети. Росія перед початком стрільб загрожувала збивати українські ракети.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини